MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Import po zainstalowaniu

Tematy specyficzne dla klienta poczty Mozilla Thunderbird

Moderator: Pomocy?!

Import po zainstalowaniu

Postautor: Bat'on » 19 lutego 2005, 18:39

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0

Hej,

Zainstalowałem wreszczei w domu Thunderbirfd'a (do tej pory była mozilla.pl)
Po instalacji uruchomiłem TB, który grzecznie zapytał, czy ma zaimportować moje poprzednie ustawienia. Wybrałem import z mozilli i wszystko poszło świetnie.

Tylko że kiedy przełaczam się na inne konta (windows xp) i uruchamiam tam pierwszy raz TB (zalogowany inny użytkownik) opcja importu się nie pojawia - jest tylko prośba o skonfigurowanie nowego konta. Da się ten import jakoś zainicjować?

Pozdrawiam,

Bat'on
Bat'on

Postautor: Stef » 19 lutego 2005, 18:46

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041111 Firefox/1.0

Narzędzia Importuj...?

Stef
Stef
Moderator

Z nami od: 16 kwietnia 2004, 11:05

Postautor: Gość » 19 lutego 2005, 20:46

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0

Stef pisze:Narzędzia Importuj...?

Stef

No o tym pomyślałem :D Ale tam np. import ustawien możliwy jest z:
    Eudora
    Outlook
    Outlook Express

W imporcie wiadomości jest jeszcze Communicator 4.x, a w imporcie ksiązki adresowej jest jeszcze plik tekstowy...

A ten import który się unuchomił po zainstalowaniu miał opcję importu z mozilli 1.x i zaimportował wszystko (ustawienia, ksiązki, wiadomości)

Bat'on
Gość

Postautor: Stef » 20 lutego 2005, 20:52

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041111 Firefox/1.0

Ponoć Mozilla jest kompatybilna z Eudorą :o.
Polecam też samemu trochę poszukać, było trochę o tym na forum :wink:.
Ja znalazłem, a długo nie szukałem 8) :
http://mozillapl.org/forum/about-7253.html
http://mozillapl.org/forum/about-11382.html
Proponuję także zrobić sobie backup pozostałych profili przed tymi zabawami.

Stef
Stef
Moderator

Postautor: Bat'on » 20 lutego 2005, 21:28

Stef pisze:Ponoć Mozilla jest kompatybilna z Eudorą :o.
Polecam też samemu trochę poszukać, było trochę o tym na forum :wink:.
Ja znalazłem, a długo nie szukałem 8) :
http://mozillapl.org/forum/about-7253.html
http://mozillapl.org/forum/about-11382.html
Proponuję także zrobić sobie backup pozostałych profili przed tymi zabawami.

Stef

Taak. Przeczytałem te dwa posty. Ale utwierdziły mnie one tylko w przekonaniu, że import inicjacyjny jest czym innym, niż ten, który można wywołac z menu.

Dlatego dalej uważam, że powinna istnieć metoda wywołania go (parametr lini komend albo menu - albo przynajmniej poprawne rozpoznanie pierwszego uruchomienia dla danego użytkownika)

Coż, poradzę sobie inaczej, szkoda tylko że ten kawałek kodu, który ktoś i tak napisał, nie da się sensownie wykorzystać...

Pozdrawiam,

Bat'on
Bat'on

Postautor: Stef » 20 lutego 2005, 22:31

Dlatego dalej uważam, że powinna istnieć metoda wywołania go (parametr lini komend albo menu - albo przynajmniej poprawne rozpoznanie pierwszego uruchomienia dla danego użytkownika)

Coż, poradzę sobie inaczej, szkoda tylko że ten kawałek kodu, który ktoś i tak napisał, nie da się sensownie wykorzystać...

Nic prostszego: napisz plugin/patcha :D.

Możesz spróbować przenieść gdzieś katalog Thunderird z document&.. odpalić gromiastego, zaimportować co chcesz, przywrócić katalog, powinno zadziałać. Ale nie wiem jak to wpłynie na pierwszego użytkownika i czy na pewno zadziała, to jest taki mój niesprawdzony pomysł, ale chyba warto (koniecznie zrób backup).

Stef
Stef
Moderator

Wróć do Klient poczty Thunderbird