MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Sypnelo sie zapamietywanie hasel ???

Tematy specyficzne dla klienta poczty Mozilla Thunderbird

Moderator: Pomocy?!

Sypnelo sie zapamietywanie hasel ???

Postautor: sphinx » 19 lutego 2005, 21:23

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0 (ax)

Witam wszystkich!
Przeszukiwalem forum dosyc dlugo, ale nie znalazlem rozwiazania problemu, ktory mnie bardzo mocno. Niedawno cos sie sypnelo i za kazdym uruchomieniem Thunderbirda musze wspisywac haslo dla kazdego konta (mam ich 5) jest to niesamowicie upierdliwe. Wczesniej nie mialem tego problemu i menadzer hasel dzialal bez zarzutu, z niewiadomych przyczyn teraz chociaz zapamietuje hasla to jednak musze je ciagle wprowadzac. Dziwne jest jeszcze to, kiedy usune dane haslo z listy zapamietanych, to kiedy chyba naturalne jest to, ze powinien sie zapytac, czy je zapamietac a nie robic to automatycznie. Bede bardzo wdzieczny za wszelkie porady.
pozdro :lol:
sphinx

Postautor: sphinx » 20 lutego 2005, 00:56

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0 (ax)

To znowu ja :D
Zalozylem sobie nowy profil i chcialem sprawdzic roznice w ustawieniach, oczywiscie w nowym profilu menedzer hasel dziala jak powinien nie mniej zwrocilem uwage na to ze w profilu nowym w menedzerze hasel witryna jest opisana jako MAILBOX://login@poczta.pl a w starym, XMAILBOX//login@poczta.pl, do tego nazwa użytkownika w nowym jest widoczna a w starym NIE. Nic z tego nie rozumie.
Moze jest jakies ustawienie w pliku PREFS, ktore definiuje, ze hasla maja byc zapamietywane tylko dla biezacej sesji ???

HEEELLLLPPPPP !!!!
sphinx

Postautor: sphinx » 20 lutego 2005, 22:42

Coz widze, ze sam postawilem pytanie i sam sobie na nie odpowiem :evil:

Przed chwila sprawe udalo mi sie rozwiazac metoda prob i bledow. Wystarczy wyedytowac plik, w ktorym przechowywane sa nasze hasla, czyli ten o nazwie np. 5033440.s i pozamieniac slowa XMAILBOX na MAILBOX i wszystko zaczyna dzialac.

Nie mniej bede wdzieczny jesli ktos wytlumaczy mi czemu tak sie stalo.

pozdrawiam
sphinx

Wróć do Klient poczty Thunderbird