Kubu$ pisze:Dane dla wp:
użytkownik: nazwa (czyli wszystko przed @)
pop3: pop3.wp.pl port:110 (domyślny)
smtp: smtp.wp.pl port: 25 (domyślny)
szyfrowanie: TLS jeśli dostępne
Dla Interii:
użytkownik: nazwa@interia.pl
pop3: poczta.interia.pl port: 110 (domyślny)
smtp: poczta.interia.pl port: 25 (domyślny)
szyfrowania TLS jeśli dostępne
Dla Neostrady:
użytkownik: nazwa@neostrada.pl
pop3: poczta.neostrada.pl port:110 (domyślny)
smtp: poczta.neostrada.pl port: 25 (domyślny)
szyfrowanie: TLS jeśli dostępne
Przydatne linki:
powered by @MusK
http://musk.dtdns.net/tb/konta.html
http://musk.dtdns.net/tb/config.html
http://www.chuonthis.com/extensions/ssun.php - rozszerzenie pomocne przy przypisywaniu serwera SMTP do konkretnego konta
Podręcznik konfiguracji Thunderbirda i Kuriera
Moderator: Pomocy?!
nazwa poczty
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0
- Kazim K
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; GNU/Linux i686; pl; rv:1.8b4) Gecko/20050918 Firefox/1.4
Zdaje się że jest jakiś wynalazek -rozszerzenie żeby to ominąć - musisz poszukać.
Ustawienia dla poczty z portalu Gazeta.pl (albo źle przejrzałem wątek albo jeszcze nie było)
- Kod: Zaznacz cały
Adres: login@gazeta.pl
Użytkownik: login
Serwer poczty przychodzącej: pop3.poczta.gazeta.pl
Serwer poczty wychodzącej: smtp.poczta.gazeta.pl
Stef
- Stef
- Moderator
- Z nami od: 16 kwietnia 2004, 11:05
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.12) Gecko/20050919 Firefox/1.0.7
- Cynthia
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; GNU/Linux i686; pl; rv:1.8b4) Gecko/20050918 Firefox/1.4
- Stef
- Moderator
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; PL; rv:1.7.5) Gecko/20041217
"Wysłanie wiadomości nie powiodło się, ponieważ połaczenie z serwerem poczty wychodzącej SMTP smtp.poczta.onet.pl było niemożliwe. Serwer może by niedostępny lub może odrzucac połączenie. Nalezy sprawdzic poprawnośc ustawień serwera poczty wychodzącej w Konfiguracji ( co sprawdzałam kilka razy i jest tak jak miałam wcześniej) kont mozilla Thundebird, a następnie spróbowac ponownie lub skontakotowac się z administratorem seic."
I co ma w takiej sytuacji zrobic blondynka??
- Gość
Najszybciej będzie jeśli usuniesz serwery smtp (Konfiguracja kont → Serwer poczty wychodzącej → Konfigóracja serwerów poczty wychodzącej → zaznacz myszką → usuń).
Następnie przejdź do Narzędzia → Opcje → Zaawansowane → Zachowane hasła → pokaż zachowane hasła → zaznaczaj i kolejno usuwaj wszystke wpisy zaczynające się od smtp.
Uruchom ponownie Thunderbirda, skonfiguruj serwer smtp i powinno działać.
Stef
- Stef
- Moderator
Jeśli tak to dodaj jakiś bzdurny fikcyjny serwer ustaw go domyslnym skasuj tamten i wykonaj po skonfigurowaniu konta operację odowrotną.
- Stef
- Moderator
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; PL; rv:1.7.12) Gecko/20050915
Przesyłanie nazwy użytkownika nie powiodło się. Odpowiedz serwera epbroker.com.pl: Login failed
Może pomoglibyście mi jakos skonfigurowac drania, bo mnie to ni w ząb nie wychodzi. Koleś mi podał, że pomoc przy konfiguracji znajde pod tym linkiem
http://pomoc.alternet.com.pl/poczta/net ... scape6.htm
Ale jakies to dla mnie wszystko po chinsku.
- uszata
- Z nami od: 07 października 2005, 09:46
Użytkownik: user
Pop3: domena.pl
Smtp: domena.pl
Reszta jest w miarę standardowa więc nie powinno być problemu. Z komunikatu natomiast wynikałoby że masz źle podanego użytkownika (np cały adres e-mail) bądź złe hasło (to już wiesz gdzie sprawdzić).
Stef
- Stef
- Moderator
Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; pl) Opera 8.50
mam taki problem - a więc skonfigurowałem sobie swoje konta tak jak zawsze , jeszcze dla pewność sprawdziłem na stronie żeby wszystko grało i mam problem , w obu kontach @gmail.com i @toya.net.pl dla odbioru wiadomośći trzeba ustawiść SSL i gdy tak ustawie, wrzuce get mail to wyskakuje komunikat że wygasły jakieś certyfiakty i error code -8102 a jak odznacze w ustawieniach kont SSL to program nie może sie połaćzyć z serwerem poczty ??
- cassius
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.12) Gecko/20050919 Firefox/1.0.7
Przeczytałem tutaj dużo tematów, FAQ'ów i nie mogę się doszukać odpowiedzi.
Dokładniej mam problem z ustawieniem w jednym profilu kilku folderów nadrzędnych.
Mniej więcej chce zrobić coś takiego http://www.applelegal.com/images/uploads/Thunderbird01.jpg - czyli po lewej kilka zakładek a w każdej inbox itd...
W Menadżerze profili każdy nowy profil jest osobno traktowany a chce tylko żeby zrobić aby po otwarciu tb, po lewej stronie (foldery) było np
JA
Odebrane
Niewysłane
Szkice
Wysłane
Kosz
TY
Odebrane
Niewysłane
Szkice
Wysłane
Kosz
Z góry dziękuję za odpowiedź
- Dracula
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; GNU/Linux i686; pl; rv:1.8b5) Gecko/20051006 Firefox/1.4.1
- Stef
- Moderator
Profile
Ja mam taki problem.
Jak utworzyć na pulpicie skóty do poszczególnych profili z ominięciem menadżera profili ?? ( tak jak jest to możliwe np w Calipso Email )
P.S
RE: ustawianie poczty.
KAŻDY serwer pocztowy ma helpa jak skonfigurować konto w zewnętrznym programie pocztowym .......
- Mind
problem z poczta
Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.0)
a jak po wykonaniu konfiguracji zgodnie zreszta z instrukcja, po wpisaniu hasla juz w poczcie pojawia sie ciagle komuniakt:
"polaczenie TCP/IP zostalo niespodziewanie zakonczone przez serwer (konto:'pop.3.poczta.onet.pl', Serwer POP3: 'pop.3.poczta.onet.pl', Numer bledu: 0x800ccc0f)
- bede wdzieczna za wskazowki,
pozdrawiam, aga
- lapaz
Wróć do Klient poczty Thunderbird