MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

problem z serwerem poczty wychodzącej

Tematy specyficzne dla klienta poczty Mozilla Thunderbird

Moderator: Pomocy?!

Postautor: Mariusz » 30 listopada 2006, 20:16

Przeglądarka: Mozilla/5.0

K__H pisze:MARIUSZ - nie masz racji.

W czym to niby nie mam racji ? Jesteś całkiem pewien, że wiesz jak to wszystko działa ? Jeśli tak - czemu sam sobie z tymi problemami nie poradzisz ?

K__H pisze:Miałem IP wpisane na Czarną Listę i nie mogłem wysyłać maili z WP ani z poziomu przeglądarki ani z TB. Kiedy zostało usunięte wysyłanie z przeglądarki działa a TB nie.

I co z tego że byłeś a teraz nie jesteś na RBL ? Przeczytaj uważnie politykę antyspamową, spełnienie choć jednego warunku z niej oznacza blokadę.
Szukaj dalej - może znajdziesz co jeszcze im się nie podoba. Albo do nich napisz.

Wysyłanie z przeglądarki i z programu pocztowego to są naprawdę czynności niepowiązane, o ile WP nie postanowi, że mają być Ale wtedy powinni Ci całkowicie odciąć dostęp do poczty albo wyświetlić komunikat po zalogowaniu,że masz blokadę - miałeś to ? Jak nie - to szukaj dalej powodu.

Moim zdaniem, jak nie jesteś w stanie spełnić warunków WP to z nich zrezygnuj. Jest wiele innych operatorów kont pocztowych.
Mariusz

Z nami od: 19 czerwca 2002, 13:15

Postautor: szary30 » 01 grudnia 2006, 10:57

Przeglądarka: Opera/9.00 (Windows NT 5.1; U; pl)

no coz, ja rowniez mam taki sam problem z tym komunikatem, ze wyslano nieprawidlowe powitanie i nie chce wyslac!

nie mam ip na zadnej czarnej liscie, ustawienia sa poprawne,
a na dodatek jak wejde normalnie przez www na wp.pl to bez problemu wysyla maile. tu chodzi chyba bardziej o komunikacje TB z WP.... ale nie bardzo wiem co zrobic...

moze ktos juz cos ma na ten temat jakies informacje jak wyslac z TB?
pozdro :-?
szary30

Postautor: RoboD » 01 grudnia 2006, 12:46

Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; Maxthon; FDM)

Szary, tyle już razy było napisane, że wysyłanie z przeglądarki nie ma nic do wysyłanie z mailera. W moim przypadku, w czasie kłopotów z WP, zmieniłem wysyłanie na Onet i szło OK. Podaj IP, to się zobaczy czy nie ma cię na listach.
RoboD

Z nami od: 11 października 2005, 08:45

Postautor: Nero » 02 grudnia 2006, 18:56

Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 1.1.4322; FDM; Alexa Toolbar)

Dobra ja mam to samo, zobacz czy mnie tam nie ma ale chyba nie ma. Spradziłem. więc czekam! ip: 213.199.253.163
Nero

Postautor: fiko3 » 02 grudnia 2006, 21:13

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.0.8) Gecko/20061025 Firefox/1.5.0.8

i u mnie to samo się dzieje... Pomocy błagam!!!
fiko3

Postautor: RoboD » 03 grudnia 2006, 07:24

Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; Maxthon; FDM)

Nero pisze:zobacz czy mnie tam nie ma ale chyba nie ma. Spradziłem. więc czekam! ip: 213.199.253.163

Coś jest:
Obrazek

Ale twój problem polega na tym:
Obrazek

Rozwiązanie:

WP pisze:> > Prosze sie skontaktowac z administratorem sieci,
> > ktora jest wykorzystywana do dostepu do internetu
> > i przekazanie tego komunikatu. Siec nie posiada
> > wpisu w DNS dla numeru IP: **.**.**.** (wasz numer), czyli z tego,
> > z ktorego wysylane sa wiadomosci. Wszystkie przychodzace
> > listy z tej sieci beda przez nasze serwery odrzucane
> > do momentu wprowadzenia niezbednych wpisow.
RoboD

Postautor: Kresto1 » 03 grudnia 2006, 18:56

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; pl; rv:1.8.1) Gecko/20061010 Firefox/2.0

Ktos tu pisze: zobacz wyzej i sobie znajdz to co zle robisz" Nie wiem o co chodzi przeczytalem wszystkie odpowiedz i nadal jestem glupi. Mam taki sam problem jak inni nie moge wyslac maila z TB. Zadnej konkretnej porady nie znalazlem - POMOCY
Kresto1

Postautor: Vranki » 03 grudnia 2006, 19:16

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1) Gecko/20061010 Firefox/2.0

Mam to samo - wysyłanie z o2.pl działa a z wp.pl już nie :( ("serwer pocztowy wysłał nieprawidłowe powitanie" i chińskie znaczki), próbowałem już wszystkiego - porady z tego forum, przeszukałem google i nic...
Vranki

Postautor: miss_nanjo » 04 grudnia 2006, 01:06

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1) Gecko/20061010 Firefox/2.0

mam to samo, bardzo prosze o sprawdzenie ip: 212.182.119.90
miss_nanjo

Postautor: RoboD » 04 grudnia 2006, 07:15

Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; FDM)

RoboD

Postautor: Gość » 04 grudnia 2006, 10:35

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; pl; rv:1.8.1) Gecko/20061010 Firefox/2.0

Sprawdzilem - pokazlo mi takie: 88.xxx.xxx has no reverse DNS entry; some mail servers may not accept your mail. i co z tego? i taqk nie mam zielonego pojecia co z tym zrobic
Gość

Postautor: Gość » 07 grudnia 2006, 08:43

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.0.8) Gecko/20061025 Firefox/1.5.0.8

Mariusz pisze:
I co z tego że byłeś a teraz nie jesteś na RBL ? Przeczytaj uważnie politykę antyspamową, spełnienie choć jednego warunku z niej oznacza blokadę.
Szukaj dalej - może znajdziesz co jeszcze im się nie podoba. Albo do nich napisz.

Wysyłanie z przeglądarki i z programu pocztowego to są naprawdę czynności niepowiązane, o ile WP nie postanowi, że mają być Ale wtedy powinni Ci całkowicie odciąć dostęp do poczty albo wyświetlić komunikat po zalogowaniu,że masz blokadę - miałeś to ? Jak nie - to szukaj dalej powodu.

Moim zdaniem, jak nie jesteś w stanie spełnić warunków WP to z nich zrezygnuj. Jest wiele innych operatorów kont pocztowych.

Po pierwsze - spełniłem wszystkie warunki polityki antyspamowej.
Po drugie - zwróciłem się do WP pisemnie o rozwiązanie problemu - odpowiedzieli że wszystko jest OK. A blokadę całkowitą na pocztę miałem - przecież pisdałem że nie mogłem wysyłać poczty nie tylko z TB ale także przez przeglądarkę
Po trzecie - mam skonfigurowane 5 kont pocztowych: 2 na O2, 2 na WP i jedno płatne u innego operatora. Opisana we wcześniejszym poście sytuacja ma miejsce w przypadku wszystkich kont. Muszę nadmienić że z moją obecną konfiguracją TB działał bez problemu przez ponad rok.

I na koniec - ten protekcjonalny ton w twoich postach nie jest zbyt stosowny - żaden z ciebie guru od TB - mojego problemu nie jesteś w stanie rozwiązać
Gość

Postautor: RV » 07 grudnia 2006, 09:32

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.8.0.8) Gecko/20061030 SeaMonkey/1.0.6

Objawy:
Miałem podobne objawy do waszych tzn. odbierałem maile, natomiast nie mogłem ich wysyłać - problem dotyczył klienta poczty z SeaMonkey i pojawił sie jakos samoistnie (tzn wczesniej nie było problemów). Po przejściu na OutlookExpressa wszystko działało bez zarzutu, wysyłka szła jak burza (ustawienia serwera smtp były zgodne z klientem seamonkey). Zaden ban po ip nie wchodził w rachubę, korzystam z firmowego serwera smtp.

Przyczyna:
W antyvirusie, ochrona przed dostępem miała ustawione "Blokuj masowe wysyłanie wiadomości e-mail przez robaki pocztowe", a w wyjątkach był outlook i inne, zabrakło natomiast seamonkey.exe. Aha mam McAfee 8. Najwyrażniej jakas aktualizacja av zmienila/dodała nowy parametr ustawień i stąd to zamieszanie.
RV

Postautor: Gość » 07 grudnia 2006, 11:12

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; pl; rv:1.8.0.8) Gecko/20061025 Firefox/1.5.0.8

ja natomiast mam taki problem, ze od ponad roku wszystko ok ok a dzisiaj przy ustawieniach:

nazwa konta: halfling15.polak@home.pl
adres e-mail: halfling15.polak@home.pl
zwrotny: siwy@fanklub.polak.pl
typ serwera: serwer poczty pop port 110
nazwa serwera: mail.polak.pl
uzytkownik: halfling15.polak
uzywaj bezp.polaczeniea: nigdy
SMTP: nazwa serwera: mail.polak.pl
port: 25
nazwa uzytkownika: halfling15.polak

i wysyla wiadomosci ale uwaga... po jakies 1 min lub sa jakies bledy, dawniej tego nie bylo.
Gość

Postautor: K__H » 16 grudnia 2006, 02:04

Zaczęła działać poczta. Do tej pory używałem sieci osiedlowej, ktorej IP było na czarnej liście z której wpis usunąłem. Otrzymałem nawet maila z WP z potwierdzeniem że moje IP zostało z czarnej listy usunięte. Wczoraj zainstalowałem neostradę (zmieniłem IP) i TB działa poprawnie - bez zmiany ustawień
K__H

Poprzednia

Wróć do Klient poczty Thunderbird