Podręcznik konfiguracji Thunderbirda i Kuriera
Moderator: Pomocy?!
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; GNU/Linux i686; pl; rv:1.8) Gecko/20051107 Firefox/1.5
Bezpieczne uwierzytelnianie odnosi się do szyfrowania informacji potrzebnych do zalogowania na serwerze, przy bezpiecznym połączeniu szyfrowana jest również treść przesyłanych wiadomości.
- Stef
- Moderator
- Z nami od: 16 kwietnia 2004, 11:05
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; GNU/Linux i686; pl; rv:1.8) Gecko/20051107 Firefox/1.5
Z tą konfiguracją powinno zadziałać..
Imię, nazwisko lub pseudonim: cokolwiek
Adres e-mail: coś_tam@aster.pl
Serwer poczty przychodzacej: pop3.aster.pl
Nazwa konta: cokolwiek
Jeżeli to nie jest pierwsze konto skonfigurowane w Thunderbird należy nie zapomnieć o ustawiniu serwera poczty wychodzącej SMTP (żeby można było wysyłać wiadomości spod tego adresu)
Serwer poczty wychodzącej (SMTP): smtp.aster.pl
Nazwa użytkownika: nazwa systemowa konta ASTER (login)
Hasło: ******
Niepodane wartości pozostają domyślne.
Jeżeli jednak nie zadziała opisz szczegółowo co się dzieje i co nie działa.
- Stef
- Moderator
- Z nami od: 16 kwietnia 2004, 11:05
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.12) Gecko/20050919 Firefox/1.0.7
Opis problemu to nie możność uwieżyetlnienia urzytkownika choć hasło i login jest na 100% dobre.
NA Outlooku działa dobrze wiec chyba jednak podziękuje TB a szkoda bo mogły byćto dobry porogram gdyby nie ten defekt
- Mesjasz8
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.7.2) Gecko/20040803
Mesjasz8 pisze:Tak włąsnie robiłem od poczatku jak sugerujesz. Tyle ze w tym koncie wymagana jest opcjia "serwer wymaga uwierzytelnienia z outlloka" a niema takiego odpowiednika w TB
Przecież nie istnieją serwery POP3, które nie wymagają uwierzytelniania (czyli podawania hasła). Dlatego tego się nigdzie nie włącza, tylko przy pierwszym połączeniu podaje hasło, gdy TBird zapyta.
Jeśli chodzi o SMTP, to się to włącza w konfiguracji serwera.
(POP3=poczta przychodząca. SMTP=wysyłanie).
- E2rd
- Moderator
- Z nami od: 26 marca 2002, 23:16
Thunderbird na o2.pl
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8) Gecko/20051111 Firefox/1.5
kilka razy usuwałem konta z TB może to ma jakiś wpływ na działanie , rownież ponowna instalacja programu nie pomogła !! Jeżeli ktoś miał podobne problemy proszę o pomoc !! (sys.XP prof.)
- romano67
- Z nami od: 16 grudnia 2005, 14:30
Pomyłka
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8) Gecko/20051111 Firefox/1.5
kilka razy usuwałem konta z TB może to ma jakiś wpływ na działanie , rownież ponowna instalacja programu nie pomogła !! Jeżeli ktoś miał podobne problemy proszę o pomoc !! (sys.XP prof.) Jestem już zagotowany!!
Chuba się troszke zapeziłem bo prośba o pomoc powinna się znależć nie w tym miejscu . Sorki ale buszuję dopiero dwa dni po necie
- romano67
- Z nami od: 16 grudnia 2005, 14:30
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.12) Gecko/20050919 Firefox/1.0.7
- Mesjasz8
- Z nami od: 13 grudnia 2005, 22:24
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.7.2) Gecko/20040803
- E2rd
- Moderator
POP3
pop.gmail.com (SSL) port: 995
SMTP
smtp.gmail.com
<b>Mail.com</b>
POP3
pop1.mail.com port: 110
<b>yahoo</b>
POP3
pop.mail.yahoo.co.uk
SMTP
smtp.mail.yahoo.co.uk port: 587
<b>AIM</b>
IMAP
imap.aol.com port: 143
SMTP
smtp.aol.com port:587
- Gość
Hasło w TB - gdzie wpisać?
- Gość
Tb & Kurier Poczty kontra Exchange
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.7.12) Gecko/20050915
A mam takie drobne pytanko (przypuszczam że nikt z tym się nie zetknął i raczej nikt mi tu nie odpowie
Czy wiecie jak skonfiguraować TB lub Kuriera do pracy z Exchange ??. Po rprostu w pracy mamy odpalonego Exchanga i tam jest mnóstwo adresów maili - a nie chce mi się tego wszystkiego przepisywać (Outlook współdziała - ale mam kiepskie zdanie co do produktów Microsofta
Acha i tak dla dodatkowej informacji - mam w TB skonfigurowane 5 kont, każde gdzie indziej wraz z SMTP i wszystko działa jak należy (Praca, prywatny serwer, O2, Interia, Gmail).
Na dodatek polecam TB jako jeden z lepszych programów pocztowych.
- Wojtek13
Re: Tb & Kurier Poczty kontra Exchange
Wojtek13 pisze:Czy wiecie jak skonfiguraować TB lub Kuriera do pracy z Exchange ??.
Nie znam się, ale pewnie najlepiej się do niego podłączyć protokołem IMAP. Po prostu zakładasz odpowiednie konto IMAP w TB...
- E2rd
- Moderator
maly problemik z onetem
Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; pl) Opera 8.51
mam taki maly problemik z tb.
Otoz mam poczcie na onecie, ale nazwa koncowa to user@op.pl i wpisujac poprawnie login konta, haslo, pop3 i smtp wyskakuje mi bledny login lub haslo, a wiem, ze tak nie jest, bo logujac sie na poczcte onetu przez przegladarke wszystko jest ok
pomocy!
- mlody_
Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1)
Kubu$ pisze:Dane dla wp:
użytkownik: nazwa (czyli wszystko przed @)
pop3: pop3.wp.pl port:110 (domyślny)
smtp: smtp.wp.pl port: 25 (domyślny)
szyfrowanie: TLS jeśli dostępne
Dla Interii:
użytkownik: nazwa@interia.pl
pop3: poczta.interia.pl port: 110 (domyślny)
smtp: poczta.interia.pl port: 25 (domyślny)
szyfrowania TLS jeśli dostępne
Dla Neostrady:
użytkownik: nazwa@neostrada.pl
pop3: poczta.neostrada.pl port:110 (domyślny)
smtp: poczta.neostrada.pl port: 25 (domyślny)
szyfrowanie: TLS jeśli dostępne
Przydatne linki: