Podręcznik konfiguracji Thunderbirda i Kuriera
Moderator: Pomocy?!
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.2; pl; rv:1.8) Gecko/20051111 Firefox/1.5
trzeba sie z tym do admina zglosic czy mozna jakos inaczej wyciagna (znajac tylko konto pocztowe)
- Gość
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.0.2) Gecko/20060308 Firefox/1.5.0.2
Bez problemu udaje mi się wysłać pocztę z TB, jednak mam problem ze zciągnięciem poczty przychodzącej ze strony.
adres e-mail: nazwa@gmail.com
KONFIGURACJA SERWERA
Typ serwera: Serwer poczty POP
Nazwa serwera: pop.gmail.com Port: 995
Użytkownik: nazwa
Używaj bezpiecznego połączenia SSL, czyli wszystko zgodnie z Waszymi wskazówkami.
Na stronie gmaila zmieniałam w ustawieniach, zakładce: przekazywanie i POP wielokrotnie próbowałam ustawiać na:
I. Uaktywnij POP dla wszystkich wiadomości (nawet już pobranych wiadomości)
oraz
II. Uaktywnij POP tylko dla poczty otrzymanej od tego momentu
Efekt działania I był taki, że wiadomości, które już były na pocznie przechodzą do TB, ale te, które później dochodzą - już nie. Natomiast działanie II nic nie zmieniało.
W tej chwili mam wyświetlone
1. Stan: POP jest włączony dla poczty otrzymanej od 13:53
ale poczta mi dalej się nie chce przekierować.
Czy jest jeszcze coś, o czym powinnam była pamiętać, a nie pamiętałam? Spotkał się ktoś z podobnym problemem? Jak temu zaradzić? Za informacje będę wdzięczna. Pozdrawiam.
- Yasmin
- Z nami od: 01 maja 2006, 19:07
Przeglądarka: Opera/8.52 (Windows NT 5.1; U; pl)
Ale ja siedze już trzy godziny nad konfiguracją konta.
I do szału mnie doprowadza wiadomość że "przekroczono limit czasu połączenia z serwerem pop3 (albo pop.onet.pl)"
Wściekanie się, rzucanie klawiaturą, kombinowanie i walenie rękoma w monitor nic nie dało.. Co ja mam zrobic
Czy ja jestem az tak glupia..?
- Geeeez
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; GNU/Linux i686; pl-PL; rv:1.8.0.2) Gecko/20060405 SeaMonkey/1.0.1
paula1985 pisze:czy można sobie zrobić tak żeby program był cały czas włączony. czy musze go uruchamiać zaa każdym razem. ????
Niech siedzi w zasobniku systemowym: Minimize to Tray
- Stef
- Moderator
- Z nami od: 16 kwietnia 2004, 11:05
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; pl; rv:1.8.0.3) Gecko/20060426 Firefox/1.5.0.3
Mam drobny problem i prosiłbym o pomoc. Mam pocztę Pro na WP i dzięki temu mam na tym koncie kilka adresów. Chcialbym zdefiniować w TB te różne adresy, abym mógl odpisywać z innego adresu niż pierwszy wprowadzony, z innym podpisem itp. No i oczywiście, aby w okienku nadawca pojawiał się inny mail.
Czy mozna to jakoś zrobić? Nie moge podać drugi raz tego samego serwera przy zakładaniu drugiego konta.
Macie jakiś pomysł? Może jakaś wtyczka?
Z góry Dzięki.
- Eleazar
problem z Thunderbirdem
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.0.3) Gecko/20060426 Firefox/1.5.0.3
mam problem z Thunderbirdem, program nie "pamięta" ustawień. Skonfigurowałem w
nim konto, ściągnąłem pocztę z serwera, ale przy ponownym uruchomieniu program
ponownie prosi o konfigurację konta. Czemu tak się dzieje?
- molko
same problemy
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl; rv:1.8.0.3) Gecko/20060426 Firefox/1.5.0.3
- michau
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.0.3) Gecko/20060426 Firefox/1.5.0.3
- niunia
problem
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.0.4) Gecko/20060508 Firefox/1.5.0.4
zawsze gdy klikam odpowiedz wyskakuje mi w adresie nadawcy najpierw mój adres a nastepnie dopiero tego któremu chce coś wysłać...
pomocy...............
tr89@wp.pl
- tomekr89
Re: problem
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; GNU/Linux i686; pl-PL; rv:1.8.0.2) Gecko/20060405 SeaMonkey/1.0.1
tomekr89 pisze:Mam straszny problem...
zawsze gdy klikam odpowiedz wyskakuje mi w adresie nadawcy najpierw mój adres a nastepnie dopiero tego któremu chce coś wysłać...
pomocy...............
tr89@wp.pl
Jak to? Adresat wiadomości pokazuje się w polu Nadawca lub Odpowiedź do a nie w polu Do?
- Stef
- Moderator
Re: Jak kurde skonfigurować Mozille, czy Thunderbirth do kon
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.12) Gecko/20050919 Firefox/1.0.7
gościu pisze:Mam taki problem, mam mozille pakiet i Thunderbirda.
Założyłem sobie konto w Hotmail, w outlucku nie ma problemu, ponieważ poza serwerami pop i imap ma jeszcze http i hotmail, czyli odbira pocztę, ale ja bym wolał pocztę odbierać w mozilli, tam niestety jest tylko pop i imap, nie ma opcji hotmail, czy jest jakieś wyjści z tej sytuacji, czy jestem skazany na outluck?
sorki za błędy w nazwach
witam
mam pytanie jaki jest adres pop3 i smtp dla poczty w hotmailu ???
prosze odpis na dream_team21@wp.pl
- Gość
Re: Jak kurde skonfigurować Mozille, czy Thunderbirth do kon
Anonymous pisze:mam pytanie jaki jest adres pop3 i smtp dla poczty w hotmailu ?
Przeczytaj/przeszukaj ten wątek.
- Stef
- Moderator
Co do konfiguracji kont.
Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1) Opera 7.54 [pl]
Moim zdaniem jest to świetnie wytłumaczone na interii:
8) Są też przykłady konfiguracji SMTP
Myslę, że to będzie dla was przydatne
O mało co nie podał bym tych linków:
http://profil.wp.pl/pomoc.html?serwis=wp.pl#pcz
http://poczta.wp.pl/autoryzacja/
Mam nadzieję, ze teraz szybko sobie poradzicie z wysłaniem pierwszego maila.
- Niebo jest pochmurne
konfiguracja smtp pod wp
Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1) Opera 7.54 [pl]
http://poczta.wp.pl/autoryzacja/
Jest opisane są przykłady
Pzdr. Powodzenia
- niebo jest pochmurne
Wróć do Klient poczty Thunderbird