[48h] Thunderbird pre-1.0 pl-PL gotowy do testow!
Moderator: Pomocy?!
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0
Przyznam z ręka na sercu, że odpalałem instalatora chyba z 5 razy żeby się upewnić.
W nowej wiadomości-Wstaw-Znaki i symbole, jest znak diaktryczny, a powinno być diakrytyczny [za słownikiem języka polskiego PWN]
diakrytyczny
diakrytyczny «odróżniający»
Funkcja diakrytyczna.
Δ Znaki diakrytyczne «znaki graficzne dodawane do liter dla oznaczenia brzmień odmiennych od brzmień odpowiadających danym literom (np. kropka nad z w literze ż, kreska nad n w literze ń, ogonek pod e, a w literach ę, ą)»
pozdrawiam
- Grzegorz_P
- Z nami od: 01 sierpnia 2003, 22:31
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041107 Firefox/1.0
- Menedżer profili:
JEST:Jeżeli na tym samym komputerze wielu uzytkowników korzysta z Mozilli Thunderbird...
IMHO:Jeżeli na tym samym komputerze z Mozilli Thunderbird korzysta wielu uzytkowników ...
JEST:Przed zakończeniem tworzenia profilu naciśnij przycisk "ustawienia językowe"..
NOTE:Gdzie jest ten przycisk?
(Usuwanie profilu)
JEST:Czynności tej nie można przywrócić..
IMHO:Czynności tej nie można cofnąć...
- Filtr niechcianej poczty (tekst pojawiający się za pierwszym razem):
JEST:Każda wiadomość rozpoznana jako niechciana, zostanie oznaczona...
IMHO:Każda wiadomość rozpoznana jako niechciana zostanie oznaczona...
JEST:..wskazując za pomocą przycisku Niechciana poczta na pasku narzędzi wiadomości, które są niechciane.
IMHO:..wskazując za pomocą przycisku Niechciana na pasku narzędzi niechciane wiadomości.
JEST:..dowolnie innego folderu
IMHO:..dowolnego innego folderu
Inteligentny filtr:
JEST:za pomocą przycisku Niechciana, na pasku narzędzi
IMHO:za pomocą przycisku Niechciana, znajdującym się na pasku narzędzi
JEST:Zresetowanie danych treningowych,...., wymaga ponownego wytrenownia filtru.
IMHO:Zresetowanie danych treningowych,...., wymusi konieczność ponownego wytrenownia filtru.
Ustawienia
JEST:Automatycznie usuwaj wiadomości oznaczone jako niechciane, po upływie 14 dni.
IMHO:Wiadomości oznaczone jako niechciane usuwaj automatycznie po upływie 14 dni.
- Tworzenie wiadomości:
Format > Styl tekstu > Akcent
Format > Styl tekstu > Silniejszy akcent
IMHO:Akcent zupełnie mi nie pasuje, może "wyróżnienie"?
- Gdy serwer jest nieosiągalny:
Nie można się połączyć z serwerem...
- stas
- Moderator
- Z nami od: 20 czerwca 2003, 20:30
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0
Grzegorz_P pisze:znak diaktryczny, a powinno być diakrytyczny [za słownikiem języka polskiego PWN
Przyznam, że nigdy wcześniej nie słyszałem słowa "diakrytyczne", od zawsze słyszę i znam "diaktryczne". Cóż, polski język wciąż mnie zaskakuje. Pytanie skąd się to wzięło?
- zwierz
- Moderator
- Z nami od: 31 sierpnia 2003, 10:13
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0
diakrytyczny, Zwierz, proszę zajrzyj pod ten link:
http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=10101
pozdrawiam
- Grzegorz_P
W windowsie Start-domyślny program pocztowy, klikając prawym przycieskiem myszy jest angielskie Thunderbird Options
pozdrawiam
- Grzegorz_P
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0
Grzegorz_P pisze:proszę zajrzyj pod ten link:
http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=10101
Zajrzałem już wcześniej - inaczej bym się tak nie dziwił.
- zwierz
- Moderator
- Z nami od: 31 sierpnia 2003, 10:13
staszyna pisze:Inteligentny filtr:
JEST:za pomocą przycisku Niechciana, na pasku narzędzi
IMHO:za pomocą przycisku Niechciana, znajdującym się na pasku narzędzi
-> "za pomocą przycisku Niechciana, znajdującego się na pasku narzędzi"
- Cleriic
- Moderator
- Z nami od: 09 stycznia 2004, 16:04
Grzegorz_P pisze:Witam!
W windowsie Start-domyślny program pocztowy, klikając prawym przycieskiem myszy jest angielskie Thunderbird Options
pozdrawiam
To pozostałość po wersji angielskiej Tb, którą pewnie miałeś wcześniej...
- Cleriic
- Moderator
Cleriic, masz rację, próbowałem langpack RC2, juz kiedyś też się na to złapałem
pozdrawiam
- Grzegorz_P
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041104 Firefox/1.0RC2
At124 pisze:A tak na marginesie jak pobrać to cudo?
Pierwszy post w tym wątku prawdę Ci powie... A poza tym tb jeszcze jest w fazie testów.
- Cleriic
- Moderator
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.7.5) Gecko/20041109 Firefox/1.0 (Pitreck)
staszyna pisze:Tworzenie wiadomości:
Moze i "akcent" nie jest najszczesliwiej dobranym tlumaczeniem dla slowa "Emphasis", ale jakos "wyróżnienie" nie wydaje mi sie lepszym. Ma ktos jeszcze jakis pomysl?
staszyna pisze:Gdy serwer jest nieosiągalny:
A z tym nie wiem co zrobic, nie rozumiem o co chodzi...
zwierz pisze:Grzegorz_P pisze:znak diaktryczny, a powinno być diakrytyczny [za słownikiem języka polskiego PWN
Przyznam, że nigdy wcześniej nie słyszałem słowa "diakrytyczne", od zawsze słyszę i znam "diaktryczne". Cóż, polski język wciąż mnie zaskakuje. Pytanie skąd się to wzięło?
Tez sie zszokowalem, jak o tym przeczytalem...
Blad w tlumaczeniu oczywiscie juz poprawilem.
- Pitreck
- Moderator
- Z nami od: 28 listopada 2002, 20:17
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.7.5) Gecko/20041109 Firefox/1.0 (Pitreck)
At124 pisze:A ktoś może wie co z niedziałającymi domenami thunderbird.pl i firefox.pl ?
Problemy ze stabilnoscia serwera znow daly o sobie znac... ostatnio dzieje sie to tak czesto, ze chyba nasz szef (zespolu lokalizacyjnego), ktory jest wlascicielem tego serwera, zdecyduje sie w koncu na hosting (co jemu od jakiegos czasu doradzalismy).
- Pitreck
- Moderator
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0
Pitreck pisze:Moze i "akcent" nie jest najszczesliwiej dobranym tlumaczeniem dla slowa "Emphasis", ale jakos "wyróżnienie" nie wydaje mi sie lepszym. Ma ktos jeszcze jakis pomysl?
Ok, wyróżnienie było tylko pierwszym skojarzeniem. Akcent mi nie pasował, sprawdziłem w słowniku, i faktycznie, raczej nie używa się tego słowa w znaczeniu emfazy: akcent.
Sama emfaza też śrendio pasuje, jako że jest słowem mało popularnym w języku polskim, i brzmi sztucznie w mojej opinii: emfaza.
Natomiast wyróżnienie (pkt. 4.) jest chyba dość zrozumiałe i nawet trafne.
Pitreck pisze:staszyna pisze:Gdy serwer jest nieosiągalny:
A z tym nie wiem co zrobic, nie rozumiem o co chodzi...
heh, byłem śpiący, wybacz, zapomniałem dopisać.
miało być:
JEST: Nie można się połączyć z serwerem
IMHO: Nie można połączyć się z serwerem[/url][/list]
- Gość
Staszyna pisze:heh, byłem śpiący, wybacz, zapomniałem dopisać.
Spoko, zdarza sie. Tak wlasnie podejzewalem, ze czegos zapomniales dopisac
- Pitreck
- Moderator
staszyna pisze:Tworzenie wiadomości:
Ok. Nigdy w mailach nie używam formatowania, więc nigdy nie zwracałem uwagi na to menu
Zrobiłem więc test na mojej połowicy pokazując jej zawartość tego menu.
Po krótkiej chwili konsternacji rzekła: "Przecież to jest to samo!"
(em,italic, bold, strong, itd...)
Zadam więc pytanie: "Po co to jest"? Bo szczerze mówiąc nie mam pojęcia!
- Cleriic
- Moderator
- Wojciech
- Moderator
- Z nami od: 28 sierpnia 2002, 09:32
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0
W sprawie akcentu piszę w wątku Tłumaczenie Thunderbirda, bo chyba jest bardziej stosowny. Znowu namieszałem, bo swoje pierwsze poprawki umieściłem tutaj, a nie tam. ech.
- stas
- Moderator
- Z nami od: 20 czerwca 2003, 20:30
Wróć do Klient poczty Thunderbird