nie widać maili
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
nie widać maili
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0
Mam WindowsXP, kiedyś gdy używałem Outlook Express, po kilku tygodniach przestał on pokazywać maile. Tzn. scągał poczte z serwera, pokazywał tematy wiadomości, ale samej wiadomości nie było. Pliki z tymi wiadomościami istniały na twardym dysku, ale Outlook nie pokazywał ich treści.
Więc jak przestało działać, zainstalowałem The Bat! i wszystko działało dobrze.
Niestety jednak, kiedy dziś zainstalowałem Thunderbirda 1.0 zachowywał się identycznie jak Outlook. Treści maili nie widać.
Ktoś się spotkał z czymś podobnym i jest wstanie coś mi poradzić.
Więc jak przestało działać, zainstalowałem The Bat! i wszystko działało dobrze.
Niestety jednak, kiedy dziś zainstalowałem Thunderbirda 1.0 zachowywał się identycznie jak Outlook. Treści maili nie widać.
Ktoś się spotkał z czymś podobnym i jest wstanie coś mi poradzić.
- tewux
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0
Niestety moj TB takze ma takie problemy :/
Uzywam skrzynki globalnej, ale to chyba nie ma znaczenia. Wazne jest to, ze uzywam NAV'a i to wlasnie on potrafi zjesc plik z poczta. Bardzo mozliwe, ze inne antywirusy takze.
Lekiem na ta dolegliwosc okazalo sie wylaczenie skanowania folderu z poczta TB.
Uzywam skrzynki globalnej, ale to chyba nie ma znaczenia. Wazne jest to, ze uzywam NAV'a i to wlasnie on potrafi zjesc plik z poczta. Bardzo mozliwe, ze inne antywirusy takze.
Lekiem na ta dolegliwosc okazalo sie wylaczenie skanowania folderu z poczta TB.
- CyberDe@th
- Z nami od: 30 grudnia 2003, 04:00
Nie wiem czemu tak sie dzieje, ale ostatnio antywirusy cos niedokladnie skanuja poczte, przez co pozniej sa takie problemy :/ Sprawdz w swoim antywirze, czy mozesz podac katalog, ktory ma nie byc skanowany. Ja taka opcje mam w NAV'ie.
- CyberDe@th
- Z nami od: 30 grudnia 2003, 04:00
Przeglądarka: Opera/7.54 (Windows 98; U) [pl]
Ze swej strony mogę polecić tylko zmianę antywira - Avast! jest super i świetnie współpracuje z TB
Tu jest do pobrania: http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&t=30&id=533 , warto poczytać też komentarze użytkowników
Tu jest do pobrania: http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&t=30&id=533 , warto poczytać też komentarze użytkowników
- gong
Miałem przez jakiś czas Avast4Home i nie przypadł mi do gustu. Nie chodzi mi tylko o nadzbyt kolorowy interfejs.
Po prostu Kaspersky już nie raz uratował moje dane przed wirusami i innymi "najlepszymi przejacielami komputera", mam do niego pełne zaufanie.
Zresztą nie chodzi tu chyba o zmianę Antywirusa, bo to nie jest rozwiązanie problemu, ale jego obchodzenie, tak samo jak zmiana programu pocztowego.
Póki co i tak jestem zmuszony do obejścia problemu. :/
Po prostu Kaspersky już nie raz uratował moje dane przed wirusami i innymi "najlepszymi przejacielami komputera", mam do niego pełne zaufanie.
Zresztą nie chodzi tu chyba o zmianę Antywirusa, bo to nie jest rozwiązanie problemu, ale jego obchodzenie, tak samo jak zmiana programu pocztowego.
Póki co i tak jestem zmuszony do obejścia problemu. :/
- tewux
• Strona 1 z 1
Wróć do Klient poczty Thunderbird