MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Thunder.. usuwa mi "stare" maile przy odbieraniu n

Tematy specyficzne dla klienta poczty Mozilla Thunderbird

Moderator: Pomocy?!

Thunder.. usuwa mi "stare" maile przy odbieraniu n

Postautor: bertos » 14 grudnia 2004, 18:53

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.7.3) Gecko/20040910

Czesc wszystkim,

Mam taki problem jak w temacie. Program (używam wersji 1.0PL) jest skonfigurowany tak że odbiera-kopiuje pocztę z 3ech prywatnych kont do jednego folderu ("Konta pryw."), natomiast pocztę ze słuzbowej skrzynki umieszcza w osobnym folderze. No i z tym drugim jest problem. Od jakiegoś czasu (a nic nie grzebałem w ustawieniach), odbierając nowe maile z firmowej skrzynki, wszystkie stare, które mają status "przeczytane" program usuwa i to bez śladu! Nie ma ich nawet w koszu ;(
Konto dla tego osobnego folderu mam w sumie skonfigurowane tak jak pozostałe, prywatne. Nie widze w opcjach czy konfigu kont takiego przełącznika który by odpowiadał za jakieś "automatyczne" usuwanie...

Ktoś się z czymś takim spotkał? Z góry dzięki za wskazówki...
bertos

bertos

Postautor: Gość » 15 grudnia 2004, 09:38

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; WinNT4.0; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0

Coś widze że nikt się nie kwapi do odpowiedzi :) ....

W temacie urwało mi zdanie. Miało byc mniej więcej: Autmoatycznie usuwa mi przeczytane maile przy odbieraniu nowych!
Gość

Postautor: Wojciech » 15 grudnia 2004, 10:21

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; PL; rv:1.7.2) Gecko/20040803

A nie masz przypadkiem ustawione: WyświetlOstatnie wiadomości?
Wojciech
Moderator

Z nami od: 28 sierpnia 2002, 09:32

Postautor: Gość » 15 grudnia 2004, 14:21

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; WinNT4.0; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0

Nie! Od razu to sprawdziłem! Poza tym odpalając program - widzę wszystkie. Niczego nie przelączam odnośnie widoku. Dopiro pobranie nowych maili powoduje że momentalnie znikają te przeczytane.
Co ciekawe sytuacja tak ma tylko miejsce jeśli maile były czytane dnia poprzedniego. Jeśli tego samego dnnia nadchodzą jakieś nowe - ze "starymi" nic się nie dzieje! ;(
Gość

Wróć do Klient poczty Thunderbird