MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

-239 CHROME_REGISTRY_ERROR

Tematy specyficzne dla klienta poczty Mozilla Thunderbird

Moderator: Pomocy?!

-239 CHROME_REGISTRY_ERROR

Postautor: hosti » 04 stycznia 2005, 01:52

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0

Witam serdecznie.

Od pewnego czasu borykam się z problemem wejścia do mojej skrzynki, a konkretnie do całego programu pocztowego Thunderbird. Gdy próbuję otworzyć program wyskakuje błąd:

Obrazek

Natomiast, gdy próbuję ponownie zainstalować to wyskakuje błąd:

Obrazek

Próbowałem instalować już najróżniejsze wersje klienta poczty Thunderbird począwszy od wersji 0.8 przez 0.9 a skończywszy na 1.0.

Obrazek

Zatem proszę Was o pomoc, co może być przyczyną problemów. I czy jak odinstaluję wszystkie te trzy instalacje, to utracę maile, które były już pobrane?

Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję.
Pozdrawiam serdecznie
hosti.
Pozdrawiam serdecznie.
Polakom gratulujemy Auroxa Obrazek
hosti

Z nami od: 18 grudnia 2002, 12:35

Postautor: teo » 04 stycznia 2005, 02:38

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041208 Firefox/1.0

Programem MozBackup zrób sobie backup Twoich maili. Możesz w nim wybrac co chcesz. Następnie odinstaluj wszystkie instalacje Tb. Przejdź do katalodu Documents&Settings-> Twój profil->Dane aplikacji i wykasuj cały katalog Thunderbird. Dalsze kroki to wykasowanie całego katalogu Mozilla Thunderbird z Program Files. Teraz restart kompa i jesteś gotowy do nowej instalacji Tb. Po instalacji przy pomocy MozBackup importujesz swoje dane. Powodzenia
Obrazek
teo
Moderator

Z nami od: 16 czerwca 2004, 09:15

Postautor: hosti » 04 stycznia 2005, 22:09

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0

teo nabazgrolił pisze:Programem MozBackup zrób sobie backup Twoich maili. Możesz w nim wybrac co chcesz. Następnie odinstaluj wszystkie instalacje Tb.
ciach...
Powodzenia

Witam serdecznie.

Zrobiłem tak jak opisałeś, zrobiłem backup MozBackup-em wszystko zdaje mi się poszło dobrze. Przystąpiłem do odinstalowywania Tb i tu kolejne problemy. Wyskakuje błąd typu:

Obrazek

Poszperałem w kat. w którym była zainstalowana i rzeczywiście nie ma tam takowych pliczków/katalogów. Więc postanowiłem ściągnąć Tb ver 0.8 ale praktycznie wszędzie są dostępne tylko ver. 1.0. I tu moje kolejne pytanie, znacie sewis/serwisy na których znajdę instalacje ver 0.8? I czy w ogóle taki zabieg pomoże? Jak myślicie?

Pozdrawiam serdecznie.
hosti
Pozdrawiam serdecznie.
hosti

Postautor: Lichurec » 05 stycznia 2005, 00:02

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0

hosti pisze:znacie sewis/serwisy na których znajdę instalacje ver 0.8? I czy w ogóle taki zabieg pomoże? Jak myślicie?

Czy pomoze - nie wiem.. sprobowac chyba mozna..

A gdzie znalesc? Wiem, ze najciemniej jest pod latarnia..
http://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/thunderbird/releases/0.8/

L.
Wyrozumialosci...
Studia :) Czas liczenia zasobow :|
Lichurec
Moderator

Z nami od: 25 września 2002, 16:25

Postautor: Wojciech » 05 stycznia 2005, 17:10

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0

A nie lepiej odinstalować ręcznie (tzn. skasować) wszystko a potem w rejestrze wyczyścić wszystkie wpisy dotyczące Thunderbirda? Chyba mniej roboty.
Wojciech
Moderator

Z nami od: 28 sierpnia 2002, 09:32

Postautor: hosti » 05 stycznia 2005, 21:41

Wojciech pisze:A nie lepiej odinstalować ręcznie (tzn. skasować) wszystko a potem w rejestrze wyczyścić wszystkie wpisy dotyczące Thunderbirda? Chyba mniej roboty.

Witam serdecznie.
Wydaje mi się, że to rozwiązanie będzie bardziej słuszne, bo po zainstalowaniu 0.8 nadal nie było można odinstalować, bo nie było wpisu w rejestrze. Ale zato poszło 0.9 i efekt jest taki, że mam dwie zainstalowane 0.8 i jedną 1.0. A więc punkt wyjścia.
Pozdrawiam serdecznie.
hosti
Pozdrawiam serdecznie.
hosti

Wróć do Klient poczty Thunderbird