Mam dwa pytanka:
1) chciałbym w Lokalnym Folderze mieć foldery do osobnych kont tzn. chciałbym mieć folder o nazwie x i żeby w tym folderze była przechowywana poczta przy- i wychodząca z danego konta. Jak mam trzy konta to trzy foldey i w nich pogrupowane Przychądzące Wychodzące itp. ale każdew osobno do osobnego konta. Jak w Outlook'u... Da się ??
2)CZy można w kolumnie Adres Nadawcy wyświetlać nazwę z książki adresowej?? Np. dostaję mail'a od xyz@o2.pl a w książce mam xyz to żeby mi się xyz wyświetlało ??
Dwa pytania o Thunderbirda !!
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Dwa pytania o Thunderbirda !!
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0 (ax)
We ride together
We die together
Bad Boys for life...
We die together
Bad Boys for life...
- cueman
- Z nami od: 21 listopada 2004, 18:33
Re: Dwa pytania o Thunderbirda !!
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.7.5) Gecko/20041107 Firefox/1.0
ad 1.
Nie wiem jak wygląda Outlook, bo to taki nieprzyjemny i nieczytelny badziew, że po pierwszym kontakcie odrzuciło mnie a kolejne podejście nie zmieniło mojego zdania
Właściwie tak to napisałeś, że nie wiem co gdzie masz i gdzie chcesz mieć
Spróbuj: Narzędzia > Ustawienia konta > Wybierz konto > Ustawienia serwera > Zaawansowane > Globalna skrzynka odbiorcza
Będzie to wyglądać podobnie jak w Outlook Express
Nie wiem jak wygląda Outlook, bo to taki nieprzyjemny i nieczytelny badziew, że po pierwszym kontakcie odrzuciło mnie a kolejne podejście nie zmieniło mojego zdania
Właściwie tak to napisałeś, że nie wiem co gdzie masz i gdzie chcesz mieć
Spróbuj: Narzędzia > Ustawienia konta > Wybierz konto > Ustawienia serwera > Zaawansowane > Globalna skrzynka odbiorcza
Będzie to wyglądać podobnie jak w Outlook Express
- piotrek84
- Z nami od: 11 września 2003, 18:48
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0
Mysle ze to znak czasow i teraz jak mozilla (bez sensu) domyslnie ma tak jak chcieli uzytkownicy outlook expresa, to teraz Kolega chce zeby po prostu bylo tak jak bylo zawsze ... ale moze zle czytam.
Lepszy kiepski MOTYW dla Ognistego Lisa, niż najpiękniejsza skórka Pandy Małej - www.firefox.pl
<b>wARIAT (Mozilla 0.6-MozillaPL 1.6, FireFox pl-PL 0.8-1.0, Thunderbird pl-PL 0.7)</b>
Magazyn LOOP
<b>wARIAT (Mozilla 0.6-MozillaPL 1.6, FireFox pl-PL 0.8-1.0, Thunderbird pl-PL 0.7)</b>
Magazyn LOOP
- wariat
- Z nami od: 09 maja 2002, 20:01
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; PL; rv:1.7.2) Gecko/20040803
Ad. 1:
Jeśli dobrze rozumiem Twoje pytanie, trzeba - jak napisano wyżej - skorzystać z ustawienia Globalnej skrzynki i rozdzielić konta. Wtedy "Lokalne foldery" przestaną pełnić rolę katalogów do poczty odebranej i wysłanej, będą jedynie czymś w rodzaju archiwum. Do obsługi poczty będziesz miał oddzielne katalogi, o nazwach określonych przez Ciebie. W każdym z nich będą podkatalogi: "Odebrane", "Wysłane", "Kosz" itp.
Uprzedzę następne pytanie: podobnie, jak to jest z niektórymi katalogami w Window$, nie da się usunąć tych "Lokalnych folderów", bo rzekomo są do czegoś potrzebne.
Ad. 2:
W której wersji jest kolumna "Adres nadawcy"? U mnie jest tylko "Nadawca"!
W moim TB w kolumnie "Nadawca" wyświetla się pełna nazwa nadawcy, przy czym dbam o to, aby w wizytówkach w Książce adresowej, w polu Pokazuj jako: znajdowała się ta nazwa. TB posłusznie wyświetla nazwę nadawcy, chyba że przesyłka przychodzi z nowego adresu, wtedy wyświetlany jest adres e-mail.
Jeśli u Ciebie jest inaczej, to albo masz coś popsute, albo źle poustawiane.
Jeśli dobrze rozumiem Twoje pytanie, trzeba - jak napisano wyżej - skorzystać z ustawienia Globalnej skrzynki i rozdzielić konta. Wtedy "Lokalne foldery" przestaną pełnić rolę katalogów do poczty odebranej i wysłanej, będą jedynie czymś w rodzaju archiwum. Do obsługi poczty będziesz miał oddzielne katalogi, o nazwach określonych przez Ciebie. W każdym z nich będą podkatalogi: "Odebrane", "Wysłane", "Kosz" itp.
Uprzedzę następne pytanie: podobnie, jak to jest z niektórymi katalogami w Window$, nie da się usunąć tych "Lokalnych folderów", bo rzekomo są do czegoś potrzebne.
Ad. 2:
W której wersji jest kolumna "Adres nadawcy"? U mnie jest tylko "Nadawca"!
W moim TB w kolumnie "Nadawca" wyświetla się pełna nazwa nadawcy, przy czym dbam o to, aby w wizytówkach w Książce adresowej, w polu Pokazuj jako: znajdowała się ta nazwa. TB posłusznie wyświetla nazwę nadawcy, chyba że przesyłka przychodzi z nowego adresu, wtedy wyświetlany jest adres e-mail.
Jeśli u Ciebie jest inaczej, to albo masz coś popsute, albo źle poustawiane.
- Wojciech
- Moderator
- Z nami od: 28 sierpnia 2002, 09:32
• Strona 1 z 1
Wróć do Klient poczty Thunderbird