MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Zwijanie postów

Tematy specyficzne dla klienta poczty Mozilla Thunderbird

Moderator: Pomocy?!

Zwijanie postów

Postautor: Rhotax » 14 stycznia 2005, 15:58

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.2; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0

Witam
od 2 dni mam Thunderbirda i w zasadzie jestem zadowolony z jego moż;iwości, ale jest kilka rzeczy z którymi nie umiem sobie poradzić.

1.) Nie umiem w grupach Newsowych ustawić okienka z wylistowanymi postami tak, by było to jak jest domyślnie w O.E. - czyli wątki zwinięte i posortowane powiedzmy wg. daty napisania (wg daty umiem ustawić, ale wątki są rozwinięte) i to mnie doprowadza do szału i nie widzę w opcjach i menu możliwości "ZWINIĘCIA" wątku, tak by był pierwszy temat po lewej "+" po kliknięciu którego można by rozwinąć tylko dany temat.
Teraz mam ustawienie wyświetl "wszystkie" posortowane wg "daty" ale jak wspomniałem wcześniej nie mogę "ZWINĄĆ" tematów wszystkich.
Czy jest jakaś metoda by zwinąć tematy do postaci:
[+] TEMAT Postu jakiegoś
[+] TEMAT innego postu
[+] ITD...........

2.) Irytuje mnie to, że ustawiając sobie konfigurację okien i szerokość pasków typu "temat", "nadawca", "data" to ustawienia tego (powiedzmy szerokości, czy danej zakładki) będąc w "poczcie" dotyczą niestety i okna gdy przechodzę do "newsów" i to mnie złości, bo niektóre zakładki niezbędne w części "poczta" są niepotrzebne mi z części "news" i odwrotnie.
Czy istnieje jakiś plugin albo ustawienie opcji by to rozdzielić?

3.) Czy da sie podpiąć do modułu sprawdzania poprawności wpisanego tekstu, słownik z Office-a 2003 lub inny niż ten co jest w Thunderbird-zie?
Rhotax

Z nami od: 14 stycznia 2005, 15:11

Re: Zwijanie postów

Postautor: E2rd » 14 stycznia 2005, 18:57

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.7.2) Gecko/20040803

Ad. 1. Kliknij w bańkę na lewo od tytułu kolumny "Temat". Ewent. dwa razy - żeby posortowało w kolejności odwrotnej.
To samo można wybrać z menu: Widok -> Sortuj wg -> Kolejności otrzymania + W->S-> Malejąco.
Jak chcesz sortować wg czegoś innego, to jeszcze po posortowaniu (najwygodniej klikać w nagłówki kolumn) trzeba zrobić W->S-> Powątkowane.

Ad.2. Rozszerzenie Mnenhy
Masz pytanie? Tu są odpowiedzi :)
E2rd
Moderator

Z nami od: 26 marca 2002, 23:16

Wróć do Klient poczty Thunderbird