[pomocy...] Wysyłanie wiadomości z kilku kont...
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
[pomocy...] Wysyłanie wiadomości z kilku kont...
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win 9x 4.90; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0
Mam kilka kont, z których mogę odbierać pocztę, ale wysyłać mogę jedynie z domyślnego... Grzebałem dłuuugo w ustawieniach poczty wychodzącej... bez skutku :-\
Co spieprzyłem?
Co spieprzyłem?
- kilo64
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win 9x 4.90; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0
jesli masz konto na onecie to patrz tu
jesli na czyms innym to wiecej szczegolow!
tyle co moge napisac bez niczego:
wejdz w konfiguracje, daj serwer poczty wychodzacej, potem konfiguracja poczty wychodzacej (smtp). zapewne twoje konto wymaga uwierzytelniania. klikasz dodaj: wpisujesz nazwe serwera i dajesz uzywaj identyfikatora uzytkownika oraz hasla i tu podajesz dane z drugiego twojego konta (nazwe). potwierdzasz. pozniej wchodzisz w konfiguracja serwera dla drugiego konta => zaawansowane i smtp => zakladka smtp i wybierasz serwer ten ktory dodales, jesli sie nazywa tak samo, to powinien byc to ten drugi. zatwierdzasz i powinno dzialac. wyslij majla z jedego konta do drugiego i odwrotnie, jak po kilku minutach przyjda oba, to skacz z radosci
pozdrawiam - neo
jesli nie uda sie - wiecej szczegolow!
jesli na czyms innym to wiecej szczegolow!
tyle co moge napisac bez niczego:
wejdz w konfiguracje, daj serwer poczty wychodzacej, potem konfiguracja poczty wychodzacej (smtp). zapewne twoje konto wymaga uwierzytelniania. klikasz dodaj: wpisujesz nazwe serwera i dajesz uzywaj identyfikatora uzytkownika oraz hasla i tu podajesz dane z drugiego twojego konta (nazwe). potwierdzasz. pozniej wchodzisz w konfiguracja serwera dla drugiego konta => zaawansowane i smtp => zakladka smtp i wybierasz serwer ten ktory dodales, jesli sie nazywa tak samo, to powinien byc to ten drugi. zatwierdzasz i powinno dzialac. wyslij majla z jedego konta do drugiego i odwrotnie, jak po kilku minutach przyjda oba, to skacz z radosci
pozdrawiam - neo
jesli nie uda sie - wiecej szczegolow!
nobody will ever need windows & ie
- neo007
- Z nami od: 05 lutego 2005, 17:15
F**k!
neo007, serwery wychodzącej były pododawane, lecz w "zaawansowane i smtp" wszystkie konta były ustawione na jedno (domyślne) - poprawiłem zgodnie z Twoją radą.
Niestety nie udało się. Najpierw domagał się hasła, mimo, że było zapamiętane i choć wprowadziłem raz jescze, poprawnie, dopytywał się w kółko, bez żadnych komunikatów. Kiedy anulowałem...
Wszystkie konta mam na o2.
Niestety nie udało się. Najpierw domagał się hasła, mimo, że było zapamiętane i choć wprowadziłem raz jescze, poprawnie, dopytywał się w kółko, bez żadnych komunikatów. Kiedy anulowałem...
Firefox powiedział pisze:Wysyłanie wiadomosci nie powodło się, ponieważ połączenie z serwerem poczty wychodzącej poczta.o2.pl było nie możliwe. Serwer może być niedostępny, lub może odrzucać połączenia. Należy sprawdzić poprawność ustawień...
Wszystkie konta mam na o2.
- Kilo64
• Strona 1 z 1
Wróć do Klient poczty Thunderbird