Niech mi ktoś wytłumaczy? Mogę odbierać maile, ale nie mogę ich wysyłać. Konfiguracje przeprowadziłem na wiele możliwych sposobów i nic. Metoda prób i błędów też coś dała. Czy ktoś może mnie oświecić, jak poprawnie przeprowadzić konfigurację Thunderbird, abym mógł wysyłać maile, a nie tylko je odbierać :evil:
Pozdrawiam UHG's
Konfiguracja
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Konfiguracja
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0
- UHG's
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.7.6) Gecko/20050223 Firefox/1.0.1
Prawdopodobnie źle zostały skonfigurowane serwery SMTP.
Ich konfiguracja zależy od własciwości danego konta.
Chodzi przede wszystkich o adres serwera, właściwe zaznaczenie czy stosować autoryzację i ewentualnie poprawną nazwę użytkownika i hasło. Wielu spośród dostawców bezpłatnych kont pocztowych zamieszcza na swoich stronach ilustrowane instrukcje konfiguracji swoich kont w Thunderbirdzie/Kurierze Poczty Mozilli/Netscape Mail/n!Kurierze Poczty (zazwyczaj wychodzi na to samo).
Ich konfiguracja zależy od własciwości danego konta.
Chodzi przede wszystkich o adres serwera, właściwe zaznaczenie czy stosować autoryzację i ewentualnie poprawną nazwę użytkownika i hasło. Wielu spośród dostawców bezpłatnych kont pocztowych zamieszcza na swoich stronach ilustrowane instrukcje konfiguracji swoich kont w Thunderbirdzie/Kurierze Poczty Mozilli/Netscape Mail/n!Kurierze Poczty (zazwyczaj wychodzi na to samo).
- Ludwik
- Moderator
- Z nami od: 10 marca 2003, 10:05
• Strona 1 z 1
Wróć do Klient poczty Thunderbird