Pliki z TB w formacie .eml
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Pliki z TB w formacie .eml
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8) Gecko/20051111 Firefox/1.5
Witam. Istnieje bardzo prosty sposób zapisywania pliku z Mozilla Thunderbird w formacie .eml i przeniesienie go do Outlook Express. Na przykład na pulpicie utwórz "Nowy folder", w Mozilla Thunderbird otwórz folder i zaznacz plik a następnie>plik>zapisz jako>plik>zapisz w: Nowy folder>zapisz jako typ: wszystkie pliki (albo Plik poczty *.eml)>zapisz. W "Nowy folder" pojawi się plik w formacie .eml, który (znaną metodą kopiuj-wklej) można przenieść do katalogu w Outlook Express. Niestety w ten sposób w formacie .eml można zapiać tylko jeden pojedyńczy plik. Czy istnieje sposób na zapisywanie w formacie .eml jednorazowo kilku plików, całego folderu z Mozilla Thunderbird ?
- jotwuk
- Z nami od: 03 grudnia 2005, 00:36
Re: Pliki z TB w formacie .eml
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.8) Gecko/20051111 Firefox/1.5
- piotrek84
- Z nami od: 11 września 2003, 18:48
Wiadomości z rozszerzeniem *.eml
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8) Gecko/20051111 Firefox/1.5
Dostałem 5 wiadomości wysłanych Outlookiem Expressem z rozszerzeniem *.eml, wiem że outlookiem można duże wiadomości własnie w ten sposób podzielić (na 5 mniejszych) ale jak to odczytać W Moziilli Thunderbird 1.0????
- Tomek76
Re: Wiadomości z rozszerzeniem *.eml
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.8) Gecko/20051111 Firefox/1.5
Czy próbowałeś przeciagnąć *.eml nad ikonę TB? (lub Plik -> Otwórz zapisaną wiadomość)
Czy zajrzałeś do Narzędzia -> Importuj? (hint dla OE na początku)
Oczywiście podanych odnośników nie chciało ci się przejrzeć, zwłaszcza 2 i 3?
To po cholerę się pytasz? Nie myśl, że za Ciebie ktoś to przekonwertuje.
PS Jest też program DbxConv.
Czy zajrzałeś do Narzędzia -> Importuj? (hint dla OE na początku)
Oczywiście podanych odnośników nie chciało ci się przejrzeć, zwłaszcza 2 i 3?
To po cholerę się pytasz? Nie myśl, że za Ciebie ktoś to przekonwertuje.
PS Jest też program DbxConv.
- piotrek84
- Z nami od: 11 września 2003, 18:48
...
Nie próbowałem przeciągać bo nie wiem co to znaczy "przeciągnąć *.eml na ikonkę TB"
(Plik -> Otwórz zapisaną wiadomość czyba też nie bedzie działał bo nie mam zapisanej żadnej wiadomości
O jakie podane odnośniki ci chodzi 2 i 3?!
Nie myślę że ktoś za mnie to przekonwertuje tylko grzecznie się pytam bo do tego jest chyba to forum?
Że są jakieś programy to fajnie tylko jeszcze jakbyś napisał jak ich użyć, aha dodam że nie mam zainstalowanego OE to chyba nici z "hint dla OE na początku"
(Plik -> Otwórz zapisaną wiadomość czyba też nie bedzie działał bo nie mam zapisanej żadnej wiadomości
O jakie podane odnośniki ci chodzi 2 i 3?!
Nie myślę że ktoś za mnie to przekonwertuje tylko grzecznie się pytam bo do tego jest chyba to forum?
Że są jakieś programy to fajnie tylko jeszcze jakbyś napisał jak ich użyć, aha dodam że nie mam zainstalowanego OE to chyba nici z "hint dla OE na początku"
- Gość
Re: Wiadomości z rozszerzeniem *.eml
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.7.2) Gecko/20040803
Tomek76 pisze:Dostałem 5 wiadomości wysłanych Outlookiem Expressem z rozszerzeniem *.eml,
Co to znaczy? Te 5 wiadomości zawierało załącznik (każda po jednym) z rozszerzeniem .eml?
Tomek76 pisze:wiem że outlookiem można duże wiadomości własnie w ten sposób podzielić
Nie wiem, czy w ten sposób - wydajemisię, że taka podzielona wiadomość nie ma nigdzie załącznika .eml...
W każdym razie - nie da się wiadomości podzielonej w OE "posklejać" w Tb. To potrafi tylko OE oraz - podobno - Total Commander. Nigdy nie próbowałem.
Masz pytanie? Tu są odpowiedzi 
- E2rd
- Moderator
- Z nami od: 26 marca 2002, 23:16
• Strona 1 z 1
Wróć do Klient poczty Thunderbird