MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

znow to samo...

Tematy specyficzne dla klienta poczty Mozilla Thunderbird

Moderator: Pomocy?!

znow to samo...

Postautor: nutado » 19 czerwca 2003, 12:52

Przeglądarka: -

wlasnie sobie zainstalowalem thunderbirda i widze ze jest ten sam "blad" co w kurierze... Czyli brak mozliwosci ustawienia serwerow wychodzacych smtp dla kazdego konta z osobna... To dla mnie kompletnie niezrozumiale.... Mam pytanie dlaczego?? Czy tak ciezko to zrobic?? ech.... Chyba na wieki pozostane przy the bat
nutado

Z nami od: 18 grudnia 2002, 13:45

Re: znow to samo...

Postautor: Archer » 19 czerwca 2003, 13:00

nutado pisze:wlasnie sobie zainstalowalem thunderbirda i widze ze jest ten sam "blad" co w kurierze... Czyli brak mozliwosci ustawienia serwerow wychodzacych smtp dla kazdego konta z osobna... To dla mnie kompletnie niezrozumiale.... Mam pytanie dlaczego?? Czy tak ciezko to zrobic?? ech.... Chyba na wieki pozostane przy the bat

Jak to brak możliwości?!
W Kurierze od dawna mam skonfigurowane 4 różne serwery smtp dla 4 różnych kont... Przy konfiguracji konta klika się po prostu przycisk "Konfiguracja serwera poczty wychodzącej smtp" i wybiera wcześniej zdefiniowany serwer. Temat wielokrotnie wałkowany na forum...
Ostatnio zmieniony 19 czerwca 2003, 13:05 przez Archer, łącznie zmieniany 2 razy
"To, co musiałeś odkryć samodzielnie, zostawia w twym umyśle ścieżkę, którą w razie potrzeby możesz pójść jeszcze raz." Georg Christoph Lichtenberg
Archer

Z nami od: 21 maja 2003, 23:41

Postautor: emdej » 19 czerwca 2003, 13:02

przeciez kurier umozliwia to co mowisz :evil:
moze i nie jest to najprostsze, ale na pewno nie jest tak ze sie nie da !
a wynika to z tego prostego powodu ze jak sie ustawi jeden odpowiedni serwer wychodzacy to moze byc tylko ten jeden i wszystko moze isc przez niego (rzecz w tym tylko aby serwer na to pozwolil)
pozdrawiam serdecznie, emdej
Czasami dochodzę do wniosku, że ludzie są ogólnie głupi. Dziwnym trafem przytrafia mi się to gdy myślę o dwóch tematach, polityce i przeglądarkach :/ (by qviri)
JID: emdej@jabber.org | gg: 17344
emdej

Z nami od: 03 lipca 2002, 13:40

Postautor: siegiel » 19 czerwca 2003, 14:59

no to napisze jeszcze tylko ze w thunderbirdzie jest dokladnie tak samo jak w kurierze..

Mozilla Thunderbird 0.1a (20030616)
siegiel

Z nami od: 05 lutego 2003, 11:58

Postautor: nutado » 19 czerwca 2003, 17:10

Moj blad, fakt, w kurierze jakos to sie dalo robic, choc mi czesto samo przestawialo" wszystkie konta na jeden sewer (wiec zakladalem ze nie dziala jak powinno). Jednak pod Thunderbirdem naprawde nie widze tej opcji?! Moze zle szukam... Hmmm. Zobacze jeszcze raz.

Mieliscie racje.... Ech ta slepota... Przepraszam za moje bledne stwierdzenie jakoby thunderbird nie umozliwial ustawienia osobnych serwerow smtp dla poszczegolnych kont. Jak ja moglem tego nie zauwazyc... :oops:
Wybaczcie koledzy.

Boje sie tylko ze jakis uzytkownik oe tez tego nie zauwazy tak szybko. W sumie mogloby to byc rozwiazane podobnie jak w oe lub the bat.

Mam pytanko jeszcze. Czy dobrze mysle sadzac ze kurier z mozilli 1.4rc1 jest bardziej stabilny od thunerbirda? Czy jest to jakas duza roznica. Najbardziej balbym sie znikajacych maili... kodownie znakow, czy wolne uruchamiane/pobieranie maili, nie ma takiego wielkiego znaczenia dla mnie. Jednak nie moglbym sobie pozwolic na strate wiadomosci.
nutado

Z nami od: 18 grudnia 2002, 13:45

Postautor: siegiel » 19 czerwca 2003, 18:05

nutado pisze:Mam pytanko jeszcze. Czy dobrze mysle sadzac ze kurier z mozilli 1.4rc1 jest bardziej stabilny od thunerbirda? Czy jest to jakas duza roznica. Najbardziej balbym sie znikajacych maili... kodownie znakow, czy wolne uruchamiane/pobieranie maili, nie ma takiego wielkiego znaczenia dla mnie. Jednak nie moglbym sobie pozwolic na strate wiadomosci.

raczej tak.. w koncu thunderbird jeszcze nie urusl do wersji 0.1 ;)

nie zdazylo mi sie jeszcze by znikly maile.. zreszta pozostawiam je na serverze bo kiedys moze sie to stac..

dzis tylko jeszcze raz sciagal mi wszystkie naglowki z grupy dyskusyjnej ;)
bo gdzies znikly
siegiel

Z nami od: 05 lutego 2003, 11:58

Postautor: Gość » 06 sierpnia 2003, 16:00

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; en-US; rv:1.5b) Gecko/20030804 Mozilla Firebird/0.6.1

nutado pisze:Boje sie tylko ze jakis uzytkownik oe tez tego nie zauwazy tak szybko. W sumie mogloby to byc rozwiazane podobnie jak w oe lub the bat.

a ja wlasnie mam potrzebe wyslac poczte z drugiego konta i tej opcji nie widze :(
znalazlem tylko pod Properients/Outgoing Serwer ale tylko dla jednego konta, ktos mnie nakieruje?
dzieki
Gość

Postautor: emdej » 07 sierpnia 2003, 11:59

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.5a) Gecko/20030609

Anonymous pisze:a ja wlasnie mam potrzebe wyslac poczte z drugiego konta i tej opcji nie widze :(
znalazlem tylko pod Properients/Outgoing Serwer ale tylko dla jednego konta, ktos mnie nakieruje?
dzieki

to nie sa ustawienia dla jednego konta lecz dla wszystkich - tam mozesz zdefiniowac kilka serwerow SMTP a nastepnie w ustawieniach kazdego z kont wybrac z ktorego z tych wczesniej zdefiniowanych serwerow ma korzystac
pozdrawiam serdecznie, emdej
Czasami dochodzę do wniosku, że ludzie są ogólnie głupi. Dziwnym trafem przytrafia mi się to gdy myślę o dwóch tematach, polityce i przeglądarkach :/ (by qviri)
JID: emdej@jabber.org | gg: 17344
emdej

Z nami od: 03 lipca 2002, 13:40

Wróć do Klient poczty Thunderbird