Synchronizacja thunderbird z komórką
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Synchronizacja thunderbird z komórką
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:16.0) Gecko/20100101 Firefox/16.0
Mam na komputerze Thunderbird dla pewnego adresu mailowego. Wczoraj zsynchronizowałam ten sam adres pocztowy w aplikacji na komórce. Wysłałam maila przez komórkę, ale problem polega na tym, że mimo, że dotarł on do odbiorcy, nie wyświetla się w wysłanych na komputerze. Czy ktoś wie z czego może wynikać problem? Będę bardzo wdzięczna za pomoc!
- bbbasiaaa
Odp: Synchronizacja thunderbird z komórką
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64; rv:17.0) Gecko/17.0 Firefox/17.0
A z jakiego protokołu korzystasz? bo to o czym piszesz (figurowanie w wysłanych maila wysłanego z innego urządzenia) jest tylko przy IMAP-ie. Jak na komputerze korzystasz z pop3, to wtedy będzie się ograniczał do ściągania z serwera maili i kasowania ich stamtąd. Z drugiej jednak strony IMAP wymusza osobny zestaw katalogów dla każdego konta (właśnie ze względu na to że synchronizuje z serwerem wszystko). Decyzja należy do ciebie.
Strzeżonego backup strzeże
- sig
- Z nami od: 22 maja 2010, 09:44
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:16.0) Gecko/20100101 Firefox/16.0
Trochę jestem zielona w tych szczegółach, o których piszesz, ale mam pod Thunderbirdem tylko jedno konto, więc wolę chyba tą drugą opcję, żeby mi synchronizowało wszystko. Tylko IMAP? Nic mi to nie mówi. Kojarzę, że gdzieś wybierałam POP, więc pewnie mam tę opcję. Możesz mi łopatologicznie wytłumaczyć co mam zrobić, żeby się przerzucić na IMAP?
- Gość
Ten wpis powyżej to ja. Zapomniałam się podpisać 
- bbbasiaaa
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64; rv:17.0) Gecko/20100101 Firefox/17.0
Chyba będziesz musiała usunąć konto w Thunderbirdzie, i założyć jeszcze raz tym razem wybierając imap. O ile pamiętam powinien być domyślnie.
Strzeżonego backup strzeże
- sig
- Z nami od: 22 maja 2010, 09:44
Usunęłam kontom apotem je na nowo utworzyłam wybierając IMAP i niestety nadal wiadomości wysłane przez komórkę nie pojawiają się w Thunderbirdzie. Do tego na kompie zniknęły mi wszystkie wysłane wcześniej wiadomości. Po utworzeniu na nowo konta odebrane pojawiły się, ale wysłane nie 
- bbbasiaaa
• Strona 1 z 1
Wróć do Klient poczty Thunderbird