MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

pytanie o foldery Wysłane

Tematy specyficzne dla klienta poczty Mozilla Thunderbird

Moderator: Pomocy?!

pytanie o foldery Wysłane

Postautor: mateoosh » 08 sierpnia 2015, 20:49

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64; rv:39.0) Gecko/20100101 Firefox/39.0

Witam wszystkich,
to mój pierwszy post na tym forum.
mam skonfigurowanego Thunderbirda i wszystko działa jak należy. Mam jednak pytanie; dla poczty WP.pl podpiętej za pomocą IMAP w drzewku katalogów występują dwa foldery "Wysłane". Jeden wygląda jak standardowy katalog i w nim mam wysłane wiadomości zarówno za pomocą Thunerbirda i przeglądarki. Drugi wygląda inaczej i jest pusty (@ na niebieskim tle w obramowaniu znaczka pocztowego). Dodatkowo jest szary - nieaktywny. Proszę o informację do czego służy ten folder i czy jeśli go nie używam, mogę (jak?) go usunąć.

Z góry dzięki,
Mateusz.
mateoosh

Z nami od: 07 sierpnia 2015, 08:54

Odp: pytanie o foldery Wysłane

Postautor: Mirek » 18 sierpnia 2015, 15:54

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; WOW64; rv:40.0) Gecko/20100101 Firefox/40.0

Może poeksperymentuj z Narzędzia -> Konfiguracja kont... -> nazwa_konta -> Konfiguracja serwera -> Zaawansowane... -> Pokaż tylko subskrybowane foldery i Menedżerem subskrypcji (rezygnacja ze wszystkiego, zatwierdzenie i ponowna subskrypcja wszystkich folderów).
Możesz też w katalogu z profilem, w podkatalogu Imap poszukać jakiegoś zbędnego pliku-folderu i usunąć go przy wyłączonym Tb, razem z odpowiadającym mu plikiem z rozszerzeniem *.msf (jeśli istnieje) - oczywiście po wcześniejszym wykonaniu kopii zapasowej.
Mirek
Moderator

Z nami od: 09 sierpnia 2007, 20:37

Wróć do Klient poczty Thunderbird