Mam duży problem ponieważ kasuje mi wiadomości w MT - zauważyłem że po 30 dniach. Natomiast ustawione mam nie kasuj żadnych wiadomości. Prośba o pomoc ponieważ jest to skrzynka firmowa.
Dodam że mam MT ustawioną i zsynchronizowaną na imap pop 3 i smtp i uruchomione na 4 komputerach i 1 komórce. Sprawdziłem wszędzie jest nie kasuj wiadomości, a pomimo tego robi to.
Dodatkowo dodam że mam na MT dwie poczty jedna z onet-u druga własna - wykupiony serwer na nazwa.pl dlatego tym bardziej jestem przekonany że miesza TBird a nie ustawienia serwerów gdyż to samo czyli kasowanie odbywa się na obydwóch adresach pocztowych.
Mam też drugi problem który zauważyłem powstał właśnie kiedy zsynchronizowałem na imap- około pół roku temu .
Kiedy zakładam jakieś etykiety np. ważne itp. po zamknięciu i wyłączeniu komputera na drugi dzień kiedy uruchamiam komputer etykiety znikają - wcześniej tak nie było.
I jeszcze jedno też chyba związane ze zmianą imap zdarza się czasem że kiedy usunę wiadomość z MT ona po kilku kilkunastu minutach wraca jako nowa nieodczytana.
(tu dodam że ustawione mam ustawione "Wiadomość usunięta lokalnie zostanie przeniesiona do kosz na serwer" )-
Jeszcze jeden drobiazg kiedyś była taka funkcja że można było w TB zaznaczyć iż wiadomość usunięta do kosza przenoszona jest w takiej postaci jak w odbiorczej czyli np. mam nieodczytaną -wytłuszczoną to taka trafia do kosza a teraz nie mogę znaleźć tej funkcji - wszystkie w koszu oznacza jako przeczytane a była to bardzo przydatna funkcja.
Peace and Love.
Lexiu
Kasuje mi wiadomości po 30 dniach mimo ustawie nie kasuj ni
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Kasuje mi wiadomości po 30 dniach mimo ustawie nie kasuj ni
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:42.0) Gecko/20100101 Firefox/42.0
- Lexiu
- Z nami od: 01 grudnia 2015, 08:47
• Strona 1 z 1
Wróć do Klient poczty Thunderbird