Mam wydaje się prosty problem, ale nie mogę sobie z nim poradzić, a ostro daje mi się w znaki
Chciałem sobie ustawic tak samo jak jest w Outlook filtr pokazywania tylko wiadomości nieprzeczytanych z różnych folderów.
Sprawa niby prosta, gdyż stworzyłem sobie nowy folder wyszukiwania w którym dałem warunek: Status - to nie - przeczytano
Po stworzeniu takiego folderu wszystkie wiadomości nieprzeczytane z różnych folderów w ramach jednej skrzynki rzeczywiście zaczęły pokazywać sie w tym folderze.
Niestety jeśli już jestem w tym folderze i przyjdą nowe wiadomości to one niestety już się w tym folderze z automatu nie pokazują.
Muszę wpierw wyjść z tego folderu, kliknąć np. na Odebrane lub inny folder i później wrócić do tego folderu wyszukiwania nieprzeczytanych wiadomości i wtedy ten folder zaaktualizuje się o nowe wiadomości (widac jak po kolei sprawdza każdy folder czy nie pojawiły się nowe wiadomości).
Próbowałem róźnych ustawień m.in. zaznaczałem "Szukaj online (daje aktualne wyniki dla folderów IMAP ......)" ale w sumie niczego to nie zmieniło.
Czasami zdarza się, że nowe wiadomości z automatu wskakują do tego folderu wyszukiwania, ale najczęściej tak nie jest i jeśli chcę zobaczyć czy są nowe wiadomości to muszę z niego wychodzić i z powrotem wracać.
Dla jasności w ustawieniach konta mam ustawione aby poczta odbierała się co 3 minuty, mam również zaznaczone subskrypcje wszystkich folderów i konta więc nie wiem czemu ten folder wyszukiwania nie pokazuje nowo przychodzących wiadomości.
W Outlook'u nie ma z tym żadnego problemu i zawsze każda wiadomość z automatu wchodzi do ustawionego foderu wyszukiwania 'Nieprzeczytana poczta"
z góry dzięki za pomoc i rady