Cześć Wam,
mam problem dotyczący mojej skrzynki pocztowej Onet w programie Thunderbird 45.0, nie pobiera mi wiadomości (pobiera, buforuje, przetwarza indeksowanie wiadomości, ale pobrać nie może). Na początku tego problemu wywalało mi błąd (oznaczał, że prawdopodobnie jakaś wiadomość jest uszkodzona lub nie ma zawartego tematu czy coś w tym stylu i nie może przetworzyć) teraz cały czas pobiera stojąc w miejscu, już bez wyrzucenia błędu.
Na poczcie przez http://www.poczta.onet.pl wszystko jest w porządku tzn. wszystkie wiadomości są prawidłowo pobierane i wyświetlane. Szukałem tej "uszkodzonej" wiadomości, ale nic nie rzuciło mi się w oczy.
Próbowałem wyczyścić cały program, skonfigurować od nowa pocztę - bez rezultatu. Utworzyłem na poczcie przez stronę www nowy folder i przeniosłem wszystkie wiadomości z Odebranych do tego folderu, żeby ich nie mulił, niestety to też nie rozwiązało sprawy.
Czy ktoś ma może pomysł jak rozwiązać taki problem?
Błąd pobierania maila
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Błąd pobierania maila
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:46.0) Gecko/20100101 Firefox/46.0
- Klasyczny
Odp: Błąd pobierania maila
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/50.0.2661.94 Safari/537.36
Potwierdzam problemy ze skrzynką Onetu na najnowszym Thunderbirdzie.
Co ciekawe, u mnie pobieranie i wyświetlanie wiadomości działa poprawnie na wszystkich folderach (tych standardowych jak i utworzonych przeze mnie), prócz folderu "Odebrane", co niestety dyskwalifikuje używanie programu, bo nijak się dostać do nowych wiadomości.
Objawy wskazał Kolega wyżej, dodam do tego, że do folderu "Odebrane" czasem zaciąga wiadomości z pustymi nagłówkami bądź z błędnymi datami. Na około 500 maili, udało się zaciągnąć nagłówki może 20% z nich, kolejne 10% ma uszkodzone nagłówki bądź błędną datę, natomiast zasadą jest to, że nie wyświetla treści z ani jednego maila z tego folderu.
Również próbowałem wszystkiego, co tylko znalazłem, włącznie z reinstalacją, przenoszeniem folderów wiadomości między partycjami, ustawieniami w edytorze itd. Nic nie pomogło. Jeśli ma to jakieś znaczenie, pracuję na aktualnym systemie Windows 7 64-bit. Tylko ze skrzynką Onetu występuje ten problem, mniej więcej od początku maja.
Co ciekawe, u mnie pobieranie i wyświetlanie wiadomości działa poprawnie na wszystkich folderach (tych standardowych jak i utworzonych przeze mnie), prócz folderu "Odebrane", co niestety dyskwalifikuje używanie programu, bo nijak się dostać do nowych wiadomości.
Objawy wskazał Kolega wyżej, dodam do tego, że do folderu "Odebrane" czasem zaciąga wiadomości z pustymi nagłówkami bądź z błędnymi datami. Na około 500 maili, udało się zaciągnąć nagłówki może 20% z nich, kolejne 10% ma uszkodzone nagłówki bądź błędną datę, natomiast zasadą jest to, że nie wyświetla treści z ani jednego maila z tego folderu.
Również próbowałem wszystkiego, co tylko znalazłem, włącznie z reinstalacją, przenoszeniem folderów wiadomości między partycjami, ustawieniami w edytorze itd. Nic nie pomogło. Jeśli ma to jakieś znaczenie, pracuję na aktualnym systemie Windows 7 64-bit. Tylko ze skrzynką Onetu występuje ten problem, mniej więcej od początku maja.
- skrawek
• Strona 1 z 1
Wróć do Klient poczty Thunderbird