Thunderbird outlook odbieranie poczty
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Thunderbird outlook odbieranie poczty
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64; rv:47.0) Gecko/20100101 Firefox/47.0
Witam
mam takie pytanie, posiadamy konto na nazwie, z tego samego adresu mail korzystają 3 osoby ja mam Thunderbirda a mój Szef Outlooka i jak on odbierze wcześniej pocztę, to u mnie program Thunderbird tej poczty nie wyświetla jako nie przeczytaną niestety. Na innym komputerze, gdzie jest inna wersja Outlooka to poczta jest wyświetlana jako nie przeczytana, nawet jak zostanie odczytana na innym komputerze, a u mnie niestety na Thunderbirdzie tak nie ma i pojawia się problem...
mam takie pytanie, posiadamy konto na nazwie, z tego samego adresu mail korzystają 3 osoby ja mam Thunderbirda a mój Szef Outlooka i jak on odbierze wcześniej pocztę, to u mnie program Thunderbird tej poczty nie wyświetla jako nie przeczytaną niestety. Na innym komputerze, gdzie jest inna wersja Outlooka to poczta jest wyświetlana jako nie przeczytana, nawet jak zostanie odczytana na innym komputerze, a u mnie niestety na Thunderbirdzie tak nie ma i pojawia się problem...
- rafaelmc
- Z nami od: 29 lipca 2015, 21:58
Odp: Thunderbird outlook odbieranie poczty
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.0; rv:50.0) Gecko/20100101 Firefox/50.0
Konto typu POP czy IMAP? Czy inny Exchange?
- dexter
- Moderator
- Z nami od: 02 października 2004, 21:30
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64; rv:48.0) Gecko/20100101 Firefox/48.0
konto typu IMAP
- rafaelmc
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64; rv:48.0) Gecko/20100101 Firefox/48.0
ma ktoś jakiś pomysł jak to zrobić ???
- rafaelmc
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Android 4.1.1; Tablet; rv:49.0) Gecko/49.0 Firefox/49.0
Nie rozumiem problemu. Jak szef odbierze pocztę, to jest przeczytana. I tak powinno być, działa poprawnie.
Outlook działa źle.
Outlook działa źle.
https://en.wikipedia.org/wiki/Internet_Message_Access_Protocol pisze:Dzięki zastosowaniu flag określonych w protokole IMAP4, klient może śledzić stan wiadomości: na przykład, czy wiadomość została przeczytana, odpowiedziana, lub usunięta. Flagi te są przechowywane na serwerze, więc różne klienty mające dostęp do tej samej skrzynki pocztowej jednocześnie mogą wykryć zmiany stanu wykonane przez inne klienty.
- dexter
- Moderator
- Z nami od: 02 października 2004, 21:30
to się pobawię tym...
chodzi o to, że Szef ma Outloka i druga "Szefowa", a wszyscy pozostali mają thunderbirda i jak oni odbiorą pocztę to na thunderbird nie widać jej jako odebranej, a da się tak zrobić, żeby oni też widzieli że ta poczta jest nie odebrana, bo przychodzi wiele maili i czasami zaczyna robić się chaos...
Najważniejsze robienie kopi poczty na thunderbird jest o wiele lepsze niż na bo to jeden mega duży plik jak to jest na Outlooku...
chodzi o to, że Szef ma Outloka i druga "Szefowa", a wszyscy pozostali mają thunderbirda i jak oni odbiorą pocztę to na thunderbird nie widać jej jako odebranej, a da się tak zrobić, żeby oni też widzieli że ta poczta jest nie odebrana, bo przychodzi wiele maili i czasami zaczyna robić się chaos...
Najważniejsze robienie kopi poczty na thunderbird jest o wiele lepsze niż na bo to jeden mega duży plik jak to jest na Outlooku...
- rafaelmc
• Strona 1 z 1
Wróć do Klient poczty Thunderbird