Nie mogę skonfigurować jednego konta firmowego w thunderbird.
Hasło na bank jest poprawne bo mogę się zalogować przez www.
Próbowałem na kilku komputerach, próbowałem różnych opcji podczas tworzenia konta. Inne konta działają normalnie (przy konfiguracji automatycnej i ręcznej).
próbowałem imap i pop3, hasła szyfrowane i nieszyfrowane.
Nie mam pomysłu gdzie szukać problemu.
thunderbird nie przyjmuje hasła
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
thunderbird nie przyjmuje hasła
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/56.0.2924.87 Safari/537.36
- michal2000
Odp: thunderbird nie przyjmuje hasła
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:51.0) Gecko/20100101 Firefox/51.0
Szklana kula mi się stłukła wczoraj więc może byś tak napisał o jakie konto chodzi - @wp.pl, @yahoo czy inne?
- Norbi
- Z nami od: 18 stycznia 2017, 15:35
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:51.0) Gecko/20100101 Firefox/51.0
Ma identycznie od 11,03,17 cały czas żądanie hasła. Poczta to home.pl ze strony wszystko działa. Po zmianie w ustawieniach konta nazwy użytkownika z XXX na pełny adres mailowy zaczęło mi odbierać pocztę oraz wysyłać ale tylko na inne adresy w firmie. Przy próbie wysyłania na inne adresy znowu żąda hasła i komunikat "logowanie na serwerze xxx.pl nie powiodło się". Pani na infolinii home po kilku próbach nie była wstanie mi pomóc. Po zmianie w ustawieniach poczty wychodzącej metoda uwierzytelniania - brak , bezpieczeństwo połączenia - bez szyfrowania wyrzuca mi komunikat"Wystąpił błąd podczas wysyłania wiadomości. Odpowiedź serwera: 5.7.0 No auth during mail transaction. Sprawdź adresata wiadomości (xxx@wp.pl), a następnie ponów próbę."
- hedzio
Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 5.1; Trident/4.0; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.0.4506.2152; .NET CLR 3.5.30729)
Popraw to
Po zmianie w ustawieniach poczty wychodzącej metoda uwierzytelniania - brak ,
w ustawieniachpoczty wychodzącej.
Po zmianie w ustawieniach poczty wychodzącej metoda uwierzytelniania - brak ,
w ustawieniachpoczty wychodzącej.
- Gość
• Strona 1 z 1
Wróć do Klient poczty Thunderbird