MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Program blokuje wiadomości wysyłane do jednej domeny

Tematy specyficzne dla klienta poczty Mozilla Thunderbird

Moderator: Pomocy?!

Program blokuje wiadomości wysyłane do jednej domeny

Postautor: scebio » 07 października 2019, 07:27

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64; rv:69.0) Gecko/20100101 Firefox/69.0

Od jakiegoś czasu zauważyłem problem z dostarczaniem i odbieraniem wiadomości z jednej domeny.

Skrzynka z której wysyłam postawiona jest na gmailu, domena odbiorcy to przyczepy-wiola.eu.

Sytuacja wygląda tak:
- bez problemu mogę wysłać wiadomość na dowolną skrzynkę znajdującą się w domenie przyczepy-wiola.eu
- odpowiedzi z tej domeny wchodzą w SPAM
- przy próbie odpowiedzi na wiadomość z tej domeny znalezioną w SPAMie program blokuje wysyłanie wiadomości potwierdzając to mailem od mailer-daemon@googlemail.com o treści:

Message blocked
Your message to sklep@przyczepy-wiola.eu has been blocked. See technical details below for more information.
LEARN MORE
The response was:

Message rejected. See https://support.google.com/mail/answer/69585 for more information.

Bez problemu mogę natomiast wysyłać wiadomości z poziomu przeglądarki logując się na Gmailu.

Może być tak, że Thunderbird jakoś dodał sobie domenę przyczepy-wiola.eu jako spamującą? Można to gdzieś sprawdzić? Robiłem reinstal programu, ale to nie rozwiązało problemu.

Bardzo proszę o pomoc.
scebio

Z nami od: 07 października 2019, 07:18

Wróć do Klient poczty Thunderbird