Witam.
Pare lat temu w pracy miałem zainstalowanego thunderbirda. Były na nim dwa konta pocztowe. Jedno firmowe a drugie prywatne dla wygody. Jakoś było to tak skonfigurowane, że pobierając pocztę kasował ja na serwerze jeżeli dobrze to określam. Chodzi o to, że jak thunderbird pobrał wiadomość xyz to logując się następnie na pocztę poprzez strone ( w moim wypadku poczta.wp.pl ) tam już tej wiadomości nie było. Jak zakończyłem współprace usunęłem thunderbirda jednak robiąc kopię folderu "profiles" a w nim był folder "mail" i dalej pop3.wp.pl.
Chciałem teraz odzyskać te wiadomości. W tym celu pobrałem thunderbirda i skonfigurowałem konto z wp. Gdy zakończył pobieranie wiadomości odszukałem aktualny katalog z folderem profiles i usunełem jego zawartość wklejając tam pliki z tamtej kopii. Pierwsze po uruchomieniu thunderbirda wyskoczył komunikat o hasło bo uległo zmianie. Po wprowadzeniu i połaczeniu z pocztą jednak nie widzę tych archwilanych wiadomości. Co robie źle?
Edit wiadomości pobrał do 2016r. bo takie były na serwerze natomiast jak wpisuje w wyszukiwaniu konkretny adres to znajduje historię wiadomości nawet z 2012 roku tylko nie idzie tego w żaden sposób otworzyć.
Odzyskanie poczty z kopi profilu
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Odzyskanie poczty z kopi profilu
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:77.0) Gecko/20100101 Firefox/77.0
- someone1989
- Z nami od: 30 czerwca 2020, 17:42
Odp: Odzyskanie poczty z kopi profilu
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:77.0) Gecko/20100101 Firefox/77.0
Wyszukiwarka już tak ma że jakby nie naprawiać indeksu to nie umie otworzyć części tego co znalazła.
Może trzeba by to odpalić w starym TB 45 zamiast w 60 lub 68?
Może trzeba by to odpalić w starym TB 45 zamiast w 60 lub 68?
Moz://a w innych językach pisze:
___________ ¡Moz://a zorro de fuego! ___________ Moz://a raposa de fogo!
- krystian3w
- Z nami od: 01 grudnia 2017, 15:27
Ogólnie on pobrał sobie z serwera nowe wiadomości ( po 2016r ) a te wcześniejsze nie są widoczne tylko można przez wyszukiwarke dojść że takie @ były ale ich się nie odczyta ani załączników nie pobierze. Nie wiem co jest nie tak
Spróbuje jutro jeszcze na starszej wersji tak jak podajesz może pomoże a na bank nie zaszkodzi
Spróbuje jutro jeszcze na starszej wersji tak jak podajesz może pomoże a na bank nie zaszkodzi
- someone1989
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:79.0) Gecko/20100101 Firefox/79.0
Witam.
Niestety wgranie 45 nic nie pomogło. Pod standardowy profil jaki się utworzył przy zainstalowaniu wkleiłem pliki i katalogi z tego archiwalnego profilu i dalej to samo. Pobrał wiadomości od 2016 roku. Starsze da się wyszukać tylko przez wyszukiwarkę Ctrl+K wpisując nadawce. Wyszukuje te wiadomości i załączniki, ale w większości jest (no subject) i po kliknięciu nie wczytuje wiadomości ani załączników. Nie które mają nazwę, ale też nic się nie wczytuje po kliknięciu.
Ktoś ma jeszcze jakiś pomysł?
Niestety wgranie 45 nic nie pomogło. Pod standardowy profil jaki się utworzył przy zainstalowaniu wkleiłem pliki i katalogi z tego archiwalnego profilu i dalej to samo. Pobrał wiadomości od 2016 roku. Starsze da się wyszukać tylko przez wyszukiwarkę Ctrl+K wpisując nadawce. Wyszukuje te wiadomości i załączniki, ale w większości jest (no subject) i po kliknięciu nie wczytuje wiadomości ani załączników. Nie które mają nazwę, ale też nic się nie wczytuje po kliknięciu.
Ktoś ma jeszcze jakiś pomysł?
- someone1989
• Strona 1 z 1
Wróć do Klient poczty Thunderbird