Problem 1.
Masa spamu zawiera słowo "bitcoin" w polu adresata, np:
Iᴍᴍᴇᴅɪᴀᴛᴇ Bɪᴛᴄᴏɪɴ <qokeiyb22@ydtemitchell.beatsbeveragesbills.com>
Nie ma jednak "bitcoin" w adresie.
Filtry skutecznie filtrują wszystko jeśli poda się słowa kluczowe znajdujące się między <.....>
Kłopot polega na tym, że adresy zmieniają się często, a co je łączy to nazwa -> tu "Iᴍᴍᴇᴅɪᴀᴛᴇ Bɪᴛᴄᴏɪɴ"
Probuję na wiele sposobów ustawić filtry, aby jeśli nazwa zawiera kluczowe słowo, np. "bitcoin" to była wiadomość usunięta.
Problem 2.
Czy jest możliwe aby w filtrze wykryć język (rosyjski) i ustawić odpowiednio regułę?
Ewentualnie jak w regule podać kilka wartości, np. jeśli "Nadawca->zawiera->Д lub ... lub ..." tu mógłbym wpisac typowe litery cyrylicy.
Any ideas?
Filtrowanie po słowie kluczowym i języku rosyjskim
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Filtrowanie po słowie kluczowym i języku rosyjskim
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/96.0.4664.110 Safari/537.36
- jimmy
- Z nami od: 15 stycznia 2022, 16:37
Odp: Filtrowanie po słowie kluczowym i języku rosyjskim
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:100.0) Gecko/20100101 Firefox/100.0
Musiałbyś/aś szukać czegoś "filtruj po nazwie wyświetlanej".
Moz://a w innych językach pisze:
___________ ¡Moz://a zorro de fuego! ___________ Moz://a raposa de fogo!
- krystian3w
- Z nami od: 01 grudnia 2017, 15:27
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/96.0.4664.110 Safari/537.36
W zbiorze "dostępnych" filtrów nie ma takiej opcji i chyba wszelkie najdziwniesze kombinacje próbowałem 
Odpaliłem "dostosuj" póbowałem dopisać nowy filtr i nic się nie zmieniło...
No i jeszcze ten rosyjski jakby dało się wyeliminować byłoby super.
Odpaliłem "dostosuj" póbowałem dopisać nowy filtr i nic się nie zmieniło...
No i jeszcze ten rosyjski jakby dało się wyeliminować byłoby super.
- jimmy
- Z nami od: 15 stycznia 2022, 16:37
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:100.0) Gecko/20100101 Firefox/100.0
Ja wątpię że spam używa rosyjskich liter w nazwie e-maila (tj. domeny): https://www.dobreprogramy.pl/@wielkipie ... blog,78716
Jak w treści maila są rosyjskie znaki i nie z encji to pewnie taki 72 znakowy "or" pewnie po minucie wywali każdy rosyjsko/ukraińsko/białorusko języczne maile wywali.
Jak w treści maila są rosyjskie znaki i nie z encji to pewnie taki 72 znakowy "or" pewnie po minucie wywali każdy rosyjsko/ukraińsko/białorusko języczne maile wywali.
Moz://a w innych językach pisze:
___________ ¡Moz://a zorro de fuego! ___________ Moz://a raposa de fogo!
- krystian3w
- Z nami od: 01 grudnia 2017, 15:27
• Strona 1 z 1
Wróć do Klient poczty Thunderbird