MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Widać tematy wiadomości, nie widać treści

Tematy specyficzne dla klienta poczty Mozilla Thunderbird

Moderator: Pomocy?!

Widać tematy wiadomości, nie widać treści

Postautor: struty_mis » 14 sierpnia 2024, 09:45

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:129.0) Gecko/20100101 Firefox/129.0

Cześć.
:!:
Korzystając z szukajki znalazłem kilka tematów sprzed kilkunastu lat, ale żadna porada stamtąd obecnie nie działa. :cry:
Problemem jest brak widocznych treści wiadomości oprócz ostatniego maila w Odebranych. Mail firmowy, więc żadne o2, gmaile etc. Nic ostatnio nie zmieniałem w ustawieniach poczty, więc nie mam pomysłu co tu jest nie tak.
Gdzieś w necie znalazłem poradę, żeby kliknąć prawym przyciskiem myszy na folder "Odebrane" w danym profilu i użyć "napraw folder" czy coś takiego. No i tak zrobiłem i od 2 dni Thunderbird pobiera wiadomości i nie da się z niego korzystać, zawiesza się na amen.

Nie chcę przechodzić na Outlooka, bo zwyczajnie lubię TB.
struty_mis

Z nami od: 14 sierpnia 2024, 09:32

Odp: Widać tematy wiadomości, nie widać treści

Postautor: lukaszzewsi » 21 sierpnia 2024, 18:35

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/127.0.0.0 Safari/537.36

Cześć, Znalazłeś przyczynę? Ja mam podobnie, ale trochę inaczej. Rano TB pobrał mi wiadomości, ale dwie pierwsze - zamiast prawidłowej treści, wyświetla jakiś randommowy mail bez polskich znaków i bez grafik. Jakiś historyczny. Zalogowałem się na serwer poczty i tam jest ok. Zrobiłem restart TB, zainstalowałem jakąś aktualizację z niniejszego forum. Co ciekawe, TB podłożoł sobie innego randomowego maila pod temat. Mam ten problem od kilku lat i zdarza się sporadycznie, ale giną mi maile (treści), zostają same tematy. Przestaje działać wyszukiwarka, bo nie jest w stanie znaleźć słów których TB nie pobiera z serwera (dla wyszukiwarki tam jest treść innego maila). :(
lukaszzewsi

Z nami od: 16 marca 2023, 10:00

Wróć do Klient poczty Thunderbird