MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Nowy mekanizm Extensions w Thunderbirdzie 0.7.2

Tematy specyficzne dla klienta poczty Mozilla Thunderbird

Moderator: Pomocy?!

Nowy mekanizm Extensions w Thunderbirdzie 0.7.2

Postautor: lukaszow » 15 lipca 2004, 15:10

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7) Gecko/20040614 Firefox/0.8

Faktycznie wyglada na bardziej dopracowany... ALE nie jestem pewien czy to jest dobry kierunek, tj. zagniezdzanie rozwiazan (jakichkolwiek). Naprawde nie sprawialo mi problemu wejscie na strone i klikniecie w celu instalacji.

Po drugie w poprzedniej wersji (6.0) mialem zainstalowany swietny kalendarz (jako oficjalny dodatek), niestety po zainstalowaniu najnowszego 'ptaszka' kalendarz, delikatnie mowiac, sie zepsul. Wiec musialem narazie z niego zrezygnowac, bo w oficjalnych dodatkach narazie nie zauwazylem terminarza.
Wg. mnie zagniezdzenie terminarza na stale bylo by dobrym pomyslem.

Czy az takie bolesne musi byc instalowanie najnowszego 'ptaszka'?

lukaszow
lukaszow

Postautor: Paul33 » 22 lipca 2004, 11:18

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.2; pl-PL; rv:1.7) Gecko/20040616

Wg. mnie w swych pierwszych wydaniach , na jakich w tej chwili pracujemy 0.7 - 0.7.2 mechanizm ten jest bardziej niż niestabilny - bardzo ograniczył liczbę możliwych rozszerzeń , a wywalić Thb za pomocą komendy Rozszerzeń "Instaluj" można niestety bardzo szybko ( wystarczy zbyt długa ścieżka dostępu do folderu z nowymi rozszerzeniami ... :x )

Poza tym nawet niby przystosowane dodatki - chociażby Linky Pl nie potrafią się przyjąć na nowych Thb ...
A w ogóle masz też problem z wyświetlaniem ikonki Niechcianej Poczty we wszystkich schematach z wyjątkiem default-owego i qute-Nitpick-0.1.7 - a schematów dla 0.7 też jest AŻ 5 !!! ?
Pozdro :wink:
Paul33

Z nami od: 03 lipca 2004, 01:23

Wróć do Klient poczty Thunderbird