Jak przeniesc profil z windowsa na nkuriera na Linuxie ?
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Jak przeniesc profil z windowsa na nkuriera na Linuxie ?
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.7) Gecko/20040707 Firefox/0.9.2
Czy ktoś może tego próbował ?
- hokah
- Z nami od: 24 listopada 2003, 09:18
Re: Jak przeniesc profil z windowsa na nkuriera na Linuxie ?
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; slackware; Linux i686; en-US; rv:1.7) Gecko/20040618 Galeon/1.3.15
Nie, ale na chłopski rozum zarówno wersja dla windows, jak i dla linuksa składuja w taki sam sposób swoje profile. Dlatego wystarczy że skopiujesz (nie przeniesiesz
) katalog z profilami z dysku fat do swojego katalogu domowego, i ewentualnie zmienisz jego nazwę na .thunderbird. Napisz czy się udało 8)
Quis custodiet ipsos custodes?
- apn
- Z nami od: 19 lipca 2004, 20:06
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.7) Gecko/20040614 Firefox/0.9
Tak, ja próbowałem tak to zrobić, niestety nie do końca się udało. Wszystkie ustawienia udało sie przetransferowac i działają, jednak problem sprawiły mi pliki wiadomosci pocztowych. Zdołałem się zorientować, że ścieżki do poszczególnych katalogów z pocztą (z różnych kont) są zapisane w jakims pliku konfiguracyjnym i do tego zaczynają się od c:\ . Nawet pozmieniałem je odpowiednio, ale stara poczta i tak nie była dostępna(pewnie takich plików jest więcej). W każdym razie życzę powodzenia!
PS Najlepiej by było, gdyby program Mozilla Backup miał wersję linuksową, ale z tego co wiem takowa nie istnieje
PS Najlepiej by było, gdyby program Mozilla Backup miał wersję linuksową, ale z tego co wiem takowa nie istnieje
- p8p_niezalogowany
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; PL; rv:1.6) Gecko/20040113
Mi się udało przenieść, a wszystkie wiadomości są dostępne. Terzeba było tylko pozmianiać ścieżki z "c:\\...." na "/home/(nazwa użytkownika)/...." itd.
Mam tylko inny problem nie umiem zmienić (a może to tak już jest) wielkości czcionki wyświetlającej opisy przycisków, opisy na listach, w menu, są bardzo małe. Bez problemu mogę natomiast zmieniać wielkość czcionki w treści wiadomości.
Gdyby ktoś wiedział gdzie to zmienić to było byłbym wdzięczny.
Mam tylko inny problem nie umiem zmienić (a może to tak już jest) wielkości czcionki wyświetlającej opisy przycisków, opisy na listach, w menu, są bardzo małe. Bez problemu mogę natomiast zmieniać wielkość czcionki w treści wiadomości.
Gdyby ktoś wiedział gdzie to zmienić to było byłbym wdzięczny.
- DanielN
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.7.1) Gecko/20040707 MultiZilla/1.6.4.0b
odnosnie poczty - prawdopodobnie trzeba poustawiać ściezki do plików - był gdzieć dokładnie opisany sposób migracji oraz współużytkowania profili Windows <-> Linux - czyli sie da
chyba w jakims pliku CSS to jest ustawione - dawno się nie bawiłem - spróbuj wyszukać coś w archiwach forum, bo było to kiedys opisywane
DanielN pisze:Mam tylko inny problem nie umiem zmienić (a może to tak już jest) wielkości czcionki wyświetlającej opisy przycisków, opisy na listach, w menu, są bardzo małe
chyba w jakims pliku CSS to jest ustawione - dawno się nie bawiłem - spróbuj wyszukać coś w archiwach forum, bo było to kiedys opisywane
Pozdrawiam
hADeSik
Dodatki PL do Mozilli | www.podatki.4un.pl | www.zus.4un.pl | www.wirusy.4un.pl | www.sklep.4un.pl i nie tylko...
hADeSik
Dodatki PL do Mozilli | www.podatki.4un.pl | www.zus.4un.pl | www.wirusy.4un.pl | www.sklep.4un.pl i nie tylko...
- hADeSik
- Moderator
- Z nami od: 02 czerwca 2002, 21:18
• Strona 1 z 1
Wróć do Klient poczty Thunderbird