MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Jak przeniesc profil z windowsa na nkuriera na Linuxie ?

Tematy specyficzne dla klienta poczty Mozilla Thunderbird

Moderator: Pomocy?!

Jak przeniesc profil z windowsa na nkuriera na Linuxie ?

Postautor: hokah » 17 lipca 2004, 16:19

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.7) Gecko/20040707 Firefox/0.9.2

Czy ktoś może tego próbował ?
hokah

Z nami od: 24 listopada 2003, 09:18

Re: Jak przeniesc profil z windowsa na nkuriera na Linuxie ?

Postautor: apn » 19 lipca 2004, 20:27

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; slackware; Linux i686; en-US; rv:1.7) Gecko/20040618 Galeon/1.3.15

Nie, ale na chłopski rozum zarówno wersja dla windows, jak i dla linuksa składuja w taki sam sposób swoje profile. Dlatego wystarczy że skopiujesz (nie przeniesiesz :-)) katalog z profilami z dysku fat do swojego katalogu domowego, i ewentualnie zmienisz jego nazwę na .thunderbird. Napisz czy się udało 8)
Quis custodiet ipsos custodes?
apn

Z nami od: 19 lipca 2004, 20:06

Postautor: p8p_niezalogowany » 19 lipca 2004, 20:48

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.7) Gecko/20040614 Firefox/0.9

Tak, ja próbowałem tak to zrobić, niestety nie do końca się udało. Wszystkie ustawienia udało sie przetransferowac i działają, jednak problem sprawiły mi pliki wiadomosci pocztowych. Zdołałem się zorientować, że ścieżki do poszczególnych katalogów z pocztą (z różnych kont) są zapisane w jakims pliku konfiguracyjnym i do tego zaczynają się od c:\ . Nawet pozmieniałem je odpowiednio, ale stara poczta i tak nie była dostępna(pewnie takich plików jest więcej). W każdym razie życzę powodzenia!

PS Najlepiej by było, gdyby program Mozilla Backup miał wersję linuksową, ale z tego co wiem takowa nie istnieje
p8p_niezalogowany

Postautor: DanielN » 01 sierpnia 2004, 18:04

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; PL; rv:1.6) Gecko/20040113

Mi się udało przenieść, a wszystkie wiadomości są dostępne. Terzeba było tylko pozmianiać ścieżki z "c:\\...." na "/home/(nazwa użytkownika)/...." itd.

Mam tylko inny problem nie umiem zmienić (a może to tak już jest) wielkości czcionki wyświetlającej opisy przycisków, opisy na listach, w menu, są bardzo małe. Bez problemu mogę natomiast zmieniać wielkość czcionki w treści wiadomości.
Gdyby ktoś wiedział gdzie to zmienić to było byłbym wdzięczny.
DanielN

Postautor: hADeSik » 02 sierpnia 2004, 01:46

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.7.1) Gecko/20040707 MultiZilla/1.6.4.0b

odnosnie poczty - prawdopodobnie trzeba poustawiać ściezki do plików - był gdzieć dokładnie opisany sposób migracji oraz współużytkowania profili Windows <-> Linux - czyli sie da ;-)

DanielN pisze:Mam tylko inny problem nie umiem zmienić (a może to tak już jest) wielkości czcionki wyświetlającej opisy przycisków, opisy na listach, w menu, są bardzo małe

chyba w jakims pliku CSS to jest ustawione - dawno się nie bawiłem - spróbuj wyszukać coś w archiwach forum, bo było to kiedys opisywane
hADeSik
Moderator

Z nami od: 02 czerwca 2002, 21:18

Wróć do Klient poczty Thunderbird