Xulplanet
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Xulplanet
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.9b3pre) Gecko/2008012904 Minefield/3.0b3pre
Mam pytanie- czy otwiera Wam się strona www.xulplanet.com ? Trochę zwątpiłem, bo kilka dni temu przeglądałem tą stronę na innym sprzęcie a teraz nie mogę jej u siebie otworzyć i nie wiem czy to wina mojego komputera czy po prostu zamknęli stronę...
- obthorn
- Z nami od: 15 września 2006, 09:32
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.12) Gecko/20080201 Firefox/2.0.0.12
To raczej nie Twoja wina, mi też blokuje. Zarówno w FF i IE.
Przeszukałem google'a, ale nic nie znalazłem na pierwszych stronach - być może dlatego, że Xulplanet pisze dużo o ładowaniu i tym podobnych rzeczach, dlatego miało to większy priorytet niż jakieś tam pojedyncze przypadki błędów.
Zapytanie się google'a po polsku jednak poskutkowało i oto jestem. Specjalnie się zarejestrowałem, żeby napisać tego posta, ale po zapoznaniu się z całą dokumentacją i DOMkiem poczytam i to forum.
Korzystasz z TPSA? Najbardziej prawdopodobną możliwością wydaje mi się zbanowanie całej sieci przez xulplanet, z powodu jakiegoś hackera w tej sieci się znajdującej; albo z powodu "dzieci Neostrady", co bardziej prawdopodobne :P.
Jeżeli koniecznie chcesz zapoznać się z xulplanet, to wyszukaj w google interesującą Cię stronę, np.:
Po wyświetleniu wyników wybierz ten prawidłowy poprzez kliknięcie linku "kopia" pod nim. Otworzy to kopię na serwerze google'a utworzoną w czasie przeszukiwania sieci. Kopia ta otworzyłaby się, gdyby nie to, że zawiera odnośniki do obrazów umieszczonych na Xulplanet. Na nowootwartej stronie kliknij więc w link "kopię tekstową" i teraz wejdzie.
Poniżej podaję klon xulplanety jaki znalazłem:
http://docs.huihoo.com/mozilla/xul/xultu/events.html
(zamula, ale się wczytuje)
A jakby co, to mogę Ci przesłać kurs z planety w wersji offline na emaila.
Namiary do mnie w profilu i tutaj:
broadysmile@gmail.com
broad-smile@hotmail.com (tylko MSN)
broadsmile@jabber.gda.pl (jabber)
2660959 (GG)
434876280 (ICQ)
Koniec szpanu kontami; do widzenia, pozdrawiam!
Przeszukałem google'a, ale nic nie znalazłem na pierwszych stronach - być może dlatego, że Xulplanet pisze dużo o ładowaniu i tym podobnych rzeczach, dlatego miało to większy priorytet niż jakieś tam pojedyncze przypadki błędów.
Zapytanie się google'a po polsku jednak poskutkowało i oto jestem. Specjalnie się zarejestrowałem, żeby napisać tego posta, ale po zapoznaniu się z całą dokumentacją i DOMkiem poczytam i to forum.
Korzystasz z TPSA? Najbardziej prawdopodobną możliwością wydaje mi się zbanowanie całej sieci przez xulplanet, z powodu jakiegoś hackera w tej sieci się znajdującej; albo z powodu "dzieci Neostrady", co bardziej prawdopodobne :P.
Jeżeli koniecznie chcesz zapoznać się z xulplanet, to wyszukaj w google interesującą Cię stronę, np.:
- Kod: Zaznacz cały
site:www.xulplanet.com/tutorials/xultu/
Po wyświetleniu wyników wybierz ten prawidłowy poprzez kliknięcie linku "kopia" pod nim. Otworzy to kopię na serwerze google'a utworzoną w czasie przeszukiwania sieci. Kopia ta otworzyłaby się, gdyby nie to, że zawiera odnośniki do obrazów umieszczonych na Xulplanet. Na nowootwartej stronie kliknij więc w link "kopię tekstową" i teraz wejdzie.
Poniżej podaję klon xulplanety jaki znalazłem:
http://docs.huihoo.com/mozilla/xul/xultu/events.html
(zamula, ale się wczytuje)
A jakby co, to mogę Ci przesłać kurs z planety w wersji offline na emaila.
Namiary do mnie w profilu i tutaj:
broadysmile@gmail.com
broad-smile@hotmail.com (tylko MSN)
broadsmile@jabber.gda.pl (jabber)
2660959 (GG)
434876280 (ICQ)
Koniec szpanu kontami; do widzenia, pozdrawiam!
- broadsmile
- Z nami od: 12 marca 2008, 19:39
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.12) Gecko/20080201 Firefox/2.0.0.12
Xulplanet już działa (przynajmniej mi).
- broadsmile
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.14) Gecko/20080404 Firefox/2.0.0.14
Działało jeden dzień
. Potem aż do teraz nie udało mi się zastać stronki ponownie na chodzie.
A oto dowód, że mają albo coś pochrzanione, albo bardzo restrykcyjnie ustawione na routerze:
Trace route
Szkoda, że nie odpala, siedzę w xpcomach i przydałoby mi się dobre źródło wiedzy, takie jak xulplaneta właśnie... Czytanie jej poprzez kopie googla jest troszkę irytujące.
BTW, wina może leżeć (połowicznie?) po stronie neostrady, być może np. nie obsługuje jakiejś nowej technologii... Podobny problem miałem ostatnio z serwerem ftp, zmienili ustawienia i nie mogłem się połączyć (a inni mogli). Wina na 100% nie była w ustawieniach ani komputera, ani klienta ftp - co najwyżej routera (livebox) albo ISPa właśnie.
Chyba będę musiał poprosić znajomego, żaby mi zgrał xulplanete do offline...
A oto dowód, że mają albo coś pochrzanione, albo bardzo restrykcyjnie ustawione na routerze:
Trace route
Szkoda, że nie odpala, siedzę w xpcomach i przydałoby mi się dobre źródło wiedzy, takie jak xulplaneta właśnie... Czytanie jej poprzez kopie googla jest troszkę irytujące.
BTW, wina może leżeć (połowicznie?) po stronie neostrady, być może np. nie obsługuje jakiejś nowej technologii... Podobny problem miałem ostatnio z serwerem ftp, zmienili ustawienia i nie mogłem się połączyć (a inni mogli). Wina na 100% nie była w ustawieniach ani komputera, ani klienta ftp - co najwyżej routera (livebox) albo ISPa właśnie.
Chyba będę musiał poprosić znajomego, żaby mi zgrał xulplanete do offline...
- broadsmile
• Strona 1 z 1