Wirus uruchamiający przeglądarkę
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Wirus uruchamiający przeglądarkę
Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; {4797B4CA-E150-30B2-E14E-21E88223BA04}; .NET CLR 1.1.4322)
No właśnie.. Złapałem coś dziwnego. Nie mogę znaleźc nic na ten temat.
Sprawa wygląda tak: właczam kompa i wszystko jest ok ale co kilka minut wyskakuje mi okno mozilli z taką samą zawartością, ale za każdym razem "strona" ma inny adres. Mam ustawioną zupełnie inną stronę startową.
Przeglądałem rejestr szukając wirusów, o których znalazłem info w sieci, ale to nie to. Przy okazji jakoś przywiesił mi się strażnik antywirusa i nie chce się uruchomic.
W procesach zauważyłem, że pojawia się własnie "MOZILLA.exe" mimo, że nie uruchamiam wyszukiwarki, ani też nie mam jej w autostarcie.
Możecie coś na tem tenam powiedziec? Jak tego gnojka złapac? Jak się dowiedziec co to jest? A najchętniej jak go usuną?
Dzięki i pozdro!
Sprawa wygląda tak: właczam kompa i wszystko jest ok ale co kilka minut wyskakuje mi okno mozilli z taką samą zawartością, ale za każdym razem "strona" ma inny adres. Mam ustawioną zupełnie inną stronę startową.
Przeglądałem rejestr szukając wirusów, o których znalazłem info w sieci, ale to nie to. Przy okazji jakoś przywiesił mi się strażnik antywirusa i nie chce się uruchomic.
W procesach zauważyłem, że pojawia się własnie "MOZILLA.exe" mimo, że nie uruchamiam wyszukiwarki, ani też nie mam jej w autostarcie.
Możecie coś na tem tenam powiedziec? Jak tego gnojka złapac? Jak się dowiedziec co to jest? A najchętniej jak go usuną?
Dzięki i pozdro!
- Inny
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8.1) Gecko/20061001 BonEcho/2.0
Włącz myślenie, kiedy piszesz i zakładaj wątek w dziale odpowiednim dla jego tematyki, a nie pierwszym od góry.
Moderator
Moderator
- Ancestor
- Moderator
- Z nami od: 11 czerwca 2005, 20:25
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.1) Gecko/2008070208 Firefox/3.0.1
Ooo, archeolog się znalazł
To jest forum produktów Mozilli, a nie pomoc systemu Windows. Polecam poprosić o pomoc w dziale Bezpieczeństwo i logi HijackThis na www.forum.dobreprogramy.pl
Powinni tam pomóc uporać się z infekcją.
To jest forum produktów Mozilli, a nie pomoc systemu Windows. Polecam poprosić o pomoc w dziale Bezpieczeństwo i logi HijackThis na www.forum.dobreprogramy.pl
Powinni tam pomóc uporać się z infekcją.
Pytaj w taki sposób, w jaki oczekujesz odpowiedzi.
- Tens
- Z nami od: 28 września 2006, 18:09
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.1a2pre) Gecko/20080827031643 Minefield/3.1a2pre
Skorzystaj z jakiegoś skanera antywirusowego, następnie przejrzy listę dodatków w Firefoksie pod kątem adware-barów.
GnuPG. Podpisuję własne wypowiedzi. | TrueCrypt. Ufam kryptografii, nie państwu. | Tor. Dbam o swoją prywatność. | OTR. Moje rozmowy nie są podsłuchiwane.
Załóż konto lub kup domenę WWW z linka polecającego: http://www.hekko.pl/?ref=34295
Załóż konto lub kup domenę WWW z linka polecającego: http://www.hekko.pl/?ref=34295
- Grzegorz
- Moderator
- Z nami od: 15 kwietnia 2007, 12:33
• Strona 1 z 1