MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

import z pliku dbx

Inne tematy społeczności związanej z MozillaPL.org

Moderator: Pomocy?!

import z pliku dbx

Postautor: Gość » 07 grudnia 2004, 02:03

Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1)

Witam,

Problem jest w sumie banalny :-?
Korzystam z Outlook Express 6 pod WindowsXP.
Od jakiegoś czasu mam dziwne problemy: Aby zachować porządek stworzyłem sobie w skrzynce odbiorczej podkatalogi /m.in katalog '_stones'/. Problem polega na tym, że w momencie, kiedy, chcąc obejrzeć wiadomość znajdującą się w tymże katalogu najeżdżam nań myszą pokazuje mi się komunikat:
"Nie można wyświetlić folderu. Program Outlook Express nie może otworzyć tego pliku. Możliwe przyczyny to: Mało miejsca na dysku, Mała ilość wolnej pamięci" Jezeli chodzi o ilość wolnego dysku to jest jeszcze ~ 65 GB. Jeżeli chodzi o ilość wolnej pamięci to wedle danych podawanych przez MEM mam 0 bajtów dostępnej ciągłej pamięci typu extended oraz 941056 bajtów dostępnej pamięci XMS (ogólnie 256 MB RAM). W związku ze wspomnianymi wyżej problemami w Outlooku szukam jakieś informacji jak (jeśli wogóle) można odczytać wiadomość znajdującą się w tym folderze <poza OE> ? Wyodrębniłem sobie plik _stones.dbx który jak przeczytałem odpowiada katalogowi w skrzynce odbiorczej o tejże samej nazwie. Teraz pojawia się pytanie: Czy istnieją jakieś dobre programy, które pozwoliłyby mi obejrzeć zawartość tego pliku bez współpracy z pocztą ? Próbowałem już róznych (m.in ABC Amber DBX Converter) 'wynalazków' do tego celu, ale żaden nie spełnił pokładanego w sobie celu (wspomniany ABCX napisał że w wymienionym katalogu nie ma wiadomości co jest nieprawdą, gdyż Outlook wyraźnie pokazuje 1 wiadomość znajdującą się w tym folderze /z tym, że nie pliku z dysku na katalogu w Outlooku choć to miało być to samo :( / Czy da się do tego jakoś 'dostać' ? Pytam, bo ogromnieeeeee mi na tej wiadomości zależy. Za każdą, choć najmniejszą wiadomość będę bardzo wdzięczny.
Gość

Postautor: amk » 07 grudnia 2004, 08:23

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0

Zainstaluj sobie to: www.thunderbird.pl

A jak już zainstalujesz to od razu zainstaluj to: www.firefox.pl

Wtedy jeśli będziesz miał jeszcze jakieś problemy zapytaj, a z radością Ci odpowiemy :D
Przyszłość to już nie to, co kiedyś - Yogi Berra
amk

Z nami od: 30 marca 2003, 22:40

Postautor: Wojciech » 07 grudnia 2004, 10:23

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0

A na razie przenosimy do działu Inne.
Wojciech
Moderator

Z nami od: 28 sierpnia 2002, 09:32

Postautor: piotrek84 » 23 lutego 2005, 02:39

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.7.5) Gecko/20041107 Firefox/1.0

Wiem, że wątek stary i pewnie niepotrzebnie go wskrzeszam, ale niedawno znalazłem chyba na forum Opery program:
http://people.freenet.de/ukrebs/dbxconv.html
Nie sprawdzałem go, bo nie korzystam z OE, ale może przyda się przy dziwnych problemach z importem :)
piotrek84

Z nami od: 11 września 2003, 18:48

Wróć do Inne