Problem jest w sumie banalny
Korzystam z Outlook Express 6 pod WindowsXP.
Od jakiegoś czasu mam dziwne problemy: Aby zachować porządek stworzyłem sobie w skrzynce odbiorczej podkatalogi /m.in katalog '_stones'/. Problem polega na tym, że w momencie, kiedy, chcąc obejrzeć wiadomość znajdującą się w tymże katalogu najeżdżam nań myszą pokazuje mi się komunikat:
"Nie można wyświetlić folderu. Program Outlook Express nie może otworzyć tego pliku. Możliwe przyczyny to: Mało miejsca na dysku, Mała ilość wolnej pamięci" Jezeli chodzi o ilość wolnego dysku to jest jeszcze ~ 65 GB. Jeżeli chodzi o ilość wolnej pamięci to wedle danych podawanych przez MEM mam 0 bajtów dostępnej ciągłej pamięci typu extended oraz 941056 bajtów dostępnej pamięci XMS (ogólnie 256 MB RAM). W związku ze wspomnianymi wyżej problemami w Outlooku szukam jakieś informacji jak (jeśli wogóle) można odczytać wiadomość znajdującą się w tym folderze <poza OE> ? Wyodrębniłem sobie plik _stones.dbx który jak przeczytałem odpowiada katalogowi w skrzynce odbiorczej o tejże samej nazwie. Teraz pojawia się pytanie: Czy istnieją jakieś dobre programy, które pozwoliłyby mi obejrzeć zawartość tego pliku bez współpracy z pocztą ? Próbowałem już róznych (m.in ABC Amber DBX Converter) 'wynalazków' do tego celu, ale żaden nie spełnił pokładanego w sobie celu (wspomniany ABCX napisał że w wymienionym katalogu nie ma wiadomości co jest nieprawdą, gdyż Outlook wyraźnie pokazuje 1 wiadomość znajdującą się w tym folderze /z tym, że nie pliku z dysku na katalogu w Outlooku choć to miało być to samo