[DYSKUSJA]Co szKodzi Microsoftowi? A co na to Linux?
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
[DYSKUSJA]Co szKodzi Microsoftowi? A co na to Linux?
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0
Dlaczego Microsyf nie tworzy uaktualnien, ktore ustandardowywaly by IE wg tego co zaleca W3C? Co im szkodzi? Czy wykonanie takich updatow jest jakies skomplikowane czy to po prostu kolejny marketingowy chwyt polegajacy na tworzeniu wlasnych standardow, ktore mimo wszystko roznia sie od reszty swiata??
Czy ludzie zrozumieja w koncu, ze Microsoft to Dranie i wyzyskiwacze, moze Linux powinien wyjsc z jeszcze banalniejszymi dystrybucjami niz Mandrake, takimi z ktorymi nawet max-laicy dali by sobie rade? Bo nie oszukujmy sie ze Mandrake jest az tak banalne... banalne dla przecietnego internetowca ale dla osob chcacych szybko cos zainstalowac i nei maja czasu na baranie sie w zrodlach itp pierdolach to mimo wszystko MDK nie jest cudem...
Chrzanic mICROSYF I JEGO IE!
Czy ludzie zrozumieja w koncu, ze Microsoft to Dranie i wyzyskiwacze, moze Linux powinien wyjsc z jeszcze banalniejszymi dystrybucjami niz Mandrake, takimi z ktorymi nawet max-laicy dali by sobie rade? Bo nie oszukujmy sie ze Mandrake jest az tak banalne... banalne dla przecietnego internetowca ale dla osob chcacych szybko cos zainstalowac i nei maja czasu na baranie sie w zrodlach itp pierdolach to mimo wszystko MDK nie jest cudem...
Chrzanic mICROSYF I JEGO IE!
- Z nami od: 13 marca 2005, 10:41
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.7.6) Gecko/20050226 Firefox/1.0.1
Nic nie szkodzi. Nie łatwiej zainstalować sobie Firefox'a?
Ja nie mam nic przeciwko firmie Microsoft. Rzeczywiście, IE to porażka. Ale spójrz na inne produkty. Szczególnie środowiska programistyczne i pakiety biurowe.
Widać, że nie korzystałeś z Linux'a. Żeby zainstalować Mandrake wcale nie trzeba grzebać w żadnych źródłach.
Ja nie mam nic przeciwko firmie Microsoft. Rzeczywiście, IE to porażka. Ale spójrz na inne produkty. Szczególnie środowiska programistyczne i pakiety biurowe.
Widać, że nie korzystałeś z Linux'a. Żeby zainstalować Mandrake wcale nie trzeba grzebać w żadnych źródłach.
SYSTEMsoft
...z racji inspiracji
...z racji inspiracji
- systemsoft
- Z nami od: 12 lutego 2005, 22:45
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11 FluxBox; U; Slackware GNU/Linux i686; pl-PL; rv:1.6) Gecko/20040113 -=(.Anarchia..KLAPEK..Pokój.)=-
Zainstalowanie np MDK jest dużo łatwiejsze [dla kompletnego laika] niż np winxp ;p
NIe mówiąc już nic o Lindows, czy tam Linspire, czy jak się obecnie nazywa, gdzie cała procedura instalacyjna to odpowiedź na 3 pytania... ;)
NIe mówiąc już nic o Lindows, czy tam Linspire, czy jak się obecnie nazywa, gdzie cała procedura instalacyjna to odpowiedź na 3 pytania... ;)
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. || Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie. || Cyril Tourneur (1575-1625) ||
SeaMonkey @ GNU/Linux
SeaMonkey @ GNU/Linux
- KLAPEK
- Moderator
- Z nami od: 10 czerwca 2002, 15:05
Re: [DYSKUSJA]Co szKodzi Microsoftowi? A co na to Linux?
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.7.6) Gecko/20050223 Firefox/1.0.1
ZAREJESTROWANY pisze:Dlaczego Microsyf nie tworzy uaktualnien, ktore ustandardowywaly by IE wg tego co zaleca W3C?
Bo by musieli caly engine od nowa napisac. A to trwa latami.
Poza tym MS nie ma zadnego interesu w tym, zeby Internet sie rozwijal.
Lepsze web-apps - mniej chetnych na nowe Windowsy i Office'y, bo (w skrajnym - teoretycznym - przypadku) "po co mi Longhorn, jak wszystko moge przez przegladarke zrobic".
- marcoos
- Moderator
- Z nami od: 12 października 2002, 10:25
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.2; pl-PL; rv:1.7.6) Gecko/20050225 Firefox/1.0.2
KLAPEK pisze:Zainstalowanie np MDK jest dużo łatwiejsze [dla kompletnego laika] niż np winxp ;p
NIe mówiąc już nic o Lindows, czy tam Linspire, czy jak się obecnie nazywa, gdzie cała procedura instalacyjna to odpowiedź na 3 pytania...
no to potwierdza sie ze jastem max lamerem, mialem problem z instalacja 10 na dysk spatrtycjonowany - tak by miec 100% pewnosci ze nie kasuje nic waznego. w windzie nie mialem takich problemow. atak bardzo chcialem mdk
jestem typowym end userem - ale moze kiedys i ja bede mogl pomoc
- microust
- Z nami od: 11 listopada 2004, 10:48
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Slackware GNU/Linux i686; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041217 --==MOZILLA SUITE RULLEZ ;)==--
Przecież disk druid, czy jakoś tak
prowadzi Cię za rączkę, graficznie wyswietlając partycje, ich opis, wielkość etc...
Toz to tak jak w partition magic - nic prostszego już nie może być ;p
To nawet na windzie nie ma graficznego podziału partycji...
Toz to tak jak w partition magic - nic prostszego już nie może być ;p
To nawet na windzie nie ma graficznego podziału partycji...
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. || Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie. || Cyril Tourneur (1575-1625) ||
SeaMonkey @ GNU/Linux
SeaMonkey @ GNU/Linux
- KLAPEK
- Moderator
- Z nami od: 10 czerwca 2002, 15:05
• Strona 1 z 1