Mozilla pod Windows --> to już przeszłość
Moderator: Pomocy?!
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.5) Gecko/20040130 Firebird/0.7
gość niedzielny pisze:lenrock pisze:...albo zaczątki odpowienika z opisanymi dodatkami obsługiwanymi po polsku http://mozillapl.org/rozszerzenia/ .
Bardzo trudno trafić na tę strone. Przez to polski, poczatkujacy urzytkownik Mozilli nie moze przekonac sie o jej dodatkowych mozliwosciach...
Popieram przedmówcę i jednocześnie waszą pracę chłopaki z mozillapl ale czasem mam wrażenie że robicie to dla samych siebie. Np. ten link z dodatkami; czy nie można gdzieś wystawić dla ogółu tego linka? Zaglądam co jakiś czas na tę stronę ale nie udało mi się tego znaleźć. Również to samo jest z wersjami beta/pre czy jak im tam, też trzeba się okrężnymi drogami dowiadywać o tym. Czy naprawdę brakuje miejsca na głównej stronie aby wrzucić gdzieś te linki? Ech, to tyle, to mi leżało na sercu. Rafał.
- Gość
Re: Mozilla pod Windows --> to już przeszłość
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; PL; rv:1.6) Gecko/20040113 MultiZilla/1.6.1.0
tristan pisze:tristan pisze:Zresztą FireFox również ma wiele ciekawych rozserzeń pozwalających uzyskać podobną, jeśli nie lepszą funkcjonalność niż to całe MyIE.
Hm... Jeśli tak, to są one gdzieśtam do zassania i trzeba wiedzieć co i gdzie ssać. Ja niestety nie wiem.
http://mozilla.org(oficjalna wersja, troche pokrętny dostęp do zpolszczenia (przynajmniej dawniej))
http://mozillapl.org(podobno wkrótce. Może być tak, że będzie pod nazwą FireBird lub n!awigator)
- Użytkownik
- Z nami od: 21 września 2003, 08:58
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; PL; rv:1.6) Gecko/20040206 Firefox/0.8
Anonymous pisze:gość niedzielny pisze:lenrock pisze:...albo zaczątki odpowienika z opisanymi dodatkami obsługiwanymi po polsku http://mozillapl.org/rozszerzenia/ .
Bardzo trudno trafić na tę strone. Przez to polski, poczatkujacy urzytkownik Mozilli nie moze przekonac sie o jej dodatkowych mozliwosciach...
Popieram przedmówcę i jednocześnie waszą pracę chłopaki z mozillapl ale czasem mam wrażenie że robicie to dla samych siebie. Np. ten link z dodatkami; czy nie można gdzieś wystawić dla ogółu tego linka? Zaglądam co jakiś czas na tę stronę ale nie udało mi się tego znaleźć. Również to samo jest z wersjami beta/pre czy jak im tam, też trzeba się okrężnymi drogami dowiadywać o tym. Czy naprawdę brakuje miejsca na głównej stronie aby wrzucić gdzieś te linki? Ech, to tyle, to mi leżało na sercu. Rafał.
Słowa "zaczątki" nie użyłem przypadkowo.Wszystkie opisy pojawiły się w ciągu ostatniego tygodnia . Na razie jest to zaczątek strony , bardzo możliwe że jeszcze wszytko zmieni swój wygląd jak i funkcjonalność (oczywiście na plus), po za tym jeszcze potrzebna jest poprawa językowa . Wprowadzałem na razie te opisy bardziej skupiając się na ilości danych zawarych dla każdego dodatku , z tego powodu błędów gramatycznych i stylistycznych jest multum. Jak będzie to już strona godna polecenia to odnośniki będą w większej ilości miejsc niż tylko moja stopka.
Pozdrawiam
- lenrock
- Moderator
- Z nami od: 09 grudnia 2002, 19:33
Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; unknown; unknown OS)
http://... (URL obcięty przez moderatora [marcoos])
Nie piszę o starszych wersjach.
Zatem Tristan należy, jak sądzę, do tych ciołów, którzy zainstalują system w kretyńskiej (czyt. domyślnej) konfiguracji, nie uaktualniają go, boczą się na tych, którzy zwracają uwagę na niebezpieczeństwa i płaczą potem, bo im nagle XP HE zaczął odliczać i wyłączać się po minucie.
- Gość
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.6) Gecko/20040113
Anonymous pisze:Rozumiem - zatem "Tristan" jest bardziej papieski od samego Microsoftu, który np. dla IE6 SP1 (ostatniej wersji) wypuścił 4 poprawki oznaczone przymiotnikiem "critical" - vide:
http:// (url obcięty przez moderatora [marcoos])
Zatem Tristan należy, jak sądzę, do tych ciołów, którzy zainstalują system w kretyńskiej (czyt. domyślnej) konfiguracji, nie uaktualniają go, boczą się na tych, którzy zwracają uwagę na niebezpieczeństwa i płaczą potem, bo im nagle XP HE zaczął odliczać i wyłączać się po minucie.
Możliwe, ale to jest jego sprawa i trochę mnie dziwi ta cała dyskusja. Skoro nawet to, że sam Microsoft przyznaje się do tego, że IE ma dziury, nie jest w stanie tristana przekonać, to tym bardziej nam się nie uda. Chce sobie używać MyIE - niech używa. Przecież Mozilla ma dawać ludziom wybór, taka jest nasza ideologia (i Operowców).
WinXP SP2
- Olhado/256
- Moderator
- Z nami od: 26 września 2002, 09:47
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (compatible; Konqueror/3.1; Linux 2.4.22-18mdk; X11; i686; pl, pl_PL)
Olhado/256 pisze:Możliwe, ale to jest jego sprawa i trochę mnie dziwi ta cała dyskusja. Skoro nawet to, że sam Microsoft przyznaje się do tego, że IE ma dziury, nie jest w stanie tristana przekonać, to tym bardziej nam się nie uda. Chce sobie używać MyIE - niech używa. Przecież Mozilla ma dawać ludziom wybór, taka jest nasza ideologia (i Operowców).
Znacznie przyjemniej by było, gdyby Mozilla dogoniła MyIE2. Bo Mozilla jest nie tylko pod Windows i to jest jej główna zaleta. Ale powolne działanie flesza, zacinający się interfejs, niskiej jakości zarządzanie wyskakujkami, mocno niedorobione opcje w wersji OgnioLis, wadliwie działające skróty klawiszowe sprawiają, że dla kogoś, kto nie wybiera z powodu ideologii stanowi marny wybór w konfrontacji z MyIE2.
Właśnie odkryłem również, że OgnioLis nie radzi sobie z forum MozilliPL. Tabelki giną gdzieś po prawej i trzeba je przewijać...
O! Własnie próbuję wysłać coś z OgnioLisa i przestał się łączyć ze stronami. Inne przeglądarki się łączą, a OgnioLis nie.
Tchórzliwy Anonim pisze:Zatem Tristan należy, jak sądzę, do tych ciołów, którzy zainstalują system w kretyńskiej (czyt. domyślnej) konfiguracji, nie uaktualniają go, boczą się na tych, którzy zwracają uwagę na niebezpieczeństwa i płaczą potem, bo im nagle XP HE zaczął odliczać i wyłączać się po minucie.
Tristan używa komputerów od lat i jeszcze nigdy nic nie zrobiło mu kuku. Używał przez lata Win95, od 2 lat Win98, a ostatnio w pracy WinXP. Nigdy nic nie robił celem zabezpieczenia, uaktualnienia, czegokolwiek. Opowieści o wirusach i dziurach wkłada więc między bajki, jakimi twórcy antywirów karmią swoich naiwnych klientów.
- tristan
- Z nami od: 18 lipca 2002, 22:12
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.6) Gecko/20040207 Firefox/0.8
spójrz tu przy pomocy IE
- joi_nz
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.6) Gecko/20040206 Firefox/0.8
Ja tam bawiłem sie i MyIE, i AvantBrowser i innymi nakładkami. I jakoś żadna z nich nie potrafiła zdobyć mojego uznania. No może jednak - jeśli już muszę (np. w celu dostosowania arkusza stylów do badzIEwia) użyć IE to odpalam go przez Avanta.tristan pisze:Znacznie przyjemniej by było, gdyby Mozilla dogoniła MyIE2. Bo Mozilla jest nie tylko pod Windows i to jest jej główna zaleta.
Flash? Co to jest flash? Aaa, to ten plugin co mi bannery wyświetlał? Eee.. dziękuję. Nie skorzystam. Poza tym miej pretensję do macromedi, że tak wtyczkę napisała.tristan pisze:Ale powolne działanie flesza,
Erm, czyj interfejs? Jak się zacinający?tristan pisze:zacinający się interfejs,
Hem, a co przez to rozumiesz? Mnie nie wyskakują pod Mozillą/Firefoxem żadne okienka poza tymi, na które mam ochotę. Aha - nie mam żadnych dodatków do tego - tylko core przeglądarki.tristan pisze:niskiej jakości zarządzanie wyskakujkami,
...który jest obecnie w wersji 0.8 i przez samych twórców jest określany mianem niestabilnej. Poczekaj aż Firefox zrówna się z wersją wychwalanej przez Ciebie aplikacji to pogadamy inaczejtristan pisze:mocno niedorobione opcje w wersji OgnioLis,
Wadliwe? Nie zauważyłem. A wież mi, że jak coś robie na komputerze (pisanie stron, wrzucanie na serwer, sprawdzanie pod różnymi przeglądarkami, poprawianie kodu, podgląd źródeł itp) to myszka ma wolne. Jedyne do czego potrzebuję myszki to właśnie obsługa IE. Reszta (Firefox, Opera, programy do html, ssh itp.) wspaniale działają bez niej.tristan pisze:wadliwie działające skróty klawiszowe
Aplikacja, która jest oparta o program, który wyglądem przypomina pumeks jest lepsza od aplikacji, którą wielu by porównało do skały bazaltowejtristan pisze:sprawiają, że dla kogoś, kto nie wybiera z powodu ideologii stanowi marny wybór w konfrontacji z MyIE2.
Ach tak, pewnie chodzi Ci o ten dłuugi link rozpychający tabelę. Jasne - lepiej zwalić na przeglądarkę. To tak jakbyś jadąc po polskich droga zostawił podwozie na jendej z tysięcy dziur w jezdni po czym zadzwonił do producenta samochodu i opieprzył go, że jego produkty są do d*py.tristan pisze:Właśnie odkryłem również, że OgnioLis nie radzi sobie z forum MozilliPL. Tabelki giną gdzieś po prawej i trzeba je przewijać...
A popatrz - ja używam Firefoxa od momentu jego wypuszczenia a Firebirda od wersji bodajże 0.4 i jeszcze nigdy mi się nie zdażyło, żebym miał powód do narzekania...tristan pisze:O! Własnie próbuję wysłać coś z OgnioLisa i przestał się łączyć ze stronami. Inne przeglądarki się łączą, a OgnioLis nie.
Mój szwagier jeździ zwykle 100km/h i przejeżdża na czerwonym świetle i jeszcze nigdy nie dostał mandatu ani nie miał żadnego wypadku.tristan pisze:Tristan używa komputerów od lat i jeszcze nigdy nic nie zrobiło mu kuku.
Jesteś w takim razie boją bezpieczeństwa na oceanie dziur, błędów, złodziei, wirusów i innych mniej lub bardziej niebezpiecznych "funckji" systemów spod flagi MS. Powiedz mi tylko, czemu sam Microsoft przyznaje się, do robienia błędów i wypuszcza poprawki? Ba, czemu nawet przyznaje się do wypuszczenia poprawki z błędami? czemu tysiące użytkowników zostało zawirusowanych czy w inny sposób zaatakowanych przy korzystaniu z "bezpiecznego" systemu? Czemu tyle osób przenosi się na inne systemy, nie mówiąc już o innym oprogramowanie (OpenOffice, Mozilla, Opera, Linux itd)? Ze względów ideologicznych? Nie sądzę. Chyba że te Twoje "ideologiczne względy" zdefiniujemy jako względy bezpieczeństwa systemu komputerowego..tristan pisze:Używał przez lata Win95, od 2 lat Win98, a ostatnio w pracy WinXP. Nigdy nic nie robił celem zabezpieczenia, uaktualnienia, czegokolwiek. Opowieści o wirusach i dziurach wkłada więc między bajki, jakimi twórcy antywirów karmią swoich naiwnych klientów.
- Yano
- Z nami od: 17 grudnia 2002, 10:32
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; pl-PL; rv:1.6) Gecko/20040113
Tristan używa komputerów od lat i jeszcze nigdy nic nie zrobiło mu kuku. Używał przez lata Win95, od 2 lat Win98, a ostatnio w pracy WinXP. Nigdy nic nie robił celem zabezpieczenia, uaktualnienia, czegokolwiek. Opowieści o wirusach i dziurach wkłada więc między bajki, jakimi twórcy antywirów karmią swoich naiwnych klientów.
To ci opowiem historię z mojej byłej firmy.
Komputery z zainstalowanymi Windows 95 i 98. W użyciu badzIEwie i OE w wersji 5.0. Cztery kompy podłączone do Internetu. Systemy nie łatane. Brak firewalli i antywirusów. No i złapał się trojan i rozszedł się po całej sieci.
I co Ty na to?
Pozdrawiam
Mozilla PL
- Gepard
- Z nami od: 21 czerwca 2002, 17:13
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.6) Gecko/20040113
WinXP SP2
- Olhado/256
- Moderator
- Z nami od: 26 września 2002, 09:47
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; PL; rv:1.6) Gecko/20040113 MultiZilla/1.6.1.0
Anonymous pisze:Rozumiem - zatem "Tristan" jest bardziej papieski od samego Microsoftu, który np. dla IE6 SP1 (ostatniej wersji) wypuścił 4 poprawki oznaczone przymiotnikiem "critical" - vide:
http://... (URL obcięty przez moderatora [marcoos])
8. Zaznaczyłeś rok zamiast all
[url=http://www.microsoft.com/technet/treeview/default.asp?url=/technet/security/currentdl.asp?productid=119&servicepackid=215&chkcritical=on&chkimportant=on&seldaterange=0&submit1=go]
Poprawki krytyczne[/url]
- Użytkownik
- Z nami od: 21 września 2003, 08:58
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; PL; rv:1.4) Gecko/20030630
Yano pisze:Flash? Co to jest flash? Aaa, to ten plugin co mi bannery wyświetlał? Eee.. dziękuję. Nie skorzystam. Poza tym miej pretensję do macromedi, że tak wtyczkę napisała.tristan pisze:Ale powolne działanie flesza,
a) czasami się przydaje
b) jak wywalę to mam głupie znaczki zamiast tego, to już wolę banery
c) pod IE działa dobrze, co więc Macromedia ma do tego?
Yano pisze:Erm, czyj interfejs? Jak się zacinający?tristan pisze:zacinający się interfejs,
Mozilli. Jak uruchamiam wiele zakładek to są momenty, gdy Mozilla zamarza i dopiero po minucie, dwóch się ponownie aktywuje.
Yano pisze:Hem, a co przez to rozumiesz? Mnie nie wyskakują pod Mozillą/Firefoxem żadne okienka poza tymi, na które mam ochotę. Aha - nie mam żadnych dodatków do tego - tylko core przeglądarki.tristan pisze:niskiej jakości zarządzanie wyskakujkami,
Niestety blokada permanentna jest szkodliwa. W niektórych przypadkach takie coś się przydaje (logowanie, opisy filmów itp. czasami są robione na wyskakujkach). Wtedy mogę chcieć określoną wyskakuję uruchomić. MyIE2 to ma, a Mozia nie.
Yano pisze:Wadliwe? Nie zauważyłem. A wież mi, że jak coś robie na komputerze (pisanie stron, wrzucanie na serwer, sprawdzanie pod różnymi przeglądarkami, poprawianie kodu, podgląd źródeł itp) to myszka ma wolne. Jedyne do czego potrzebuję myszki to właśnie obsługa IE. Reszta (Firefox, Opera, programy do html, ssh itp.) wspaniale działają bez niej.tristan pisze:wadliwie działające skróty klawiszowe
Niestety Mozilla nie reaguje na skróty klawiszowe jeśli nic nie jest załadowane w panelu. Załóżmy, że sobie wyklikam stado paneli, z czego część prowadzi do wooooooooooooolno ładujących się stron. I teraz skrótem przełączam się pomiędzy panelami. I natrafiam na panel, który jest jeszcze szary w środku, bo strona się ładuje. Dupa blada, klawisze przestają działać. Ba! Więcej! jak strona się nie załaduje, to walnie komunikat, że nie potrafi załadować i adres wyparowuje. Powinien trafić do paska adresu, żeby można było ponowić próbę albo zapisać na zaś.
Yano pisze:Jesteś w takim razie boją bezpieczeństwa na oceanie dziur, błędów, złodziei, wirusów i innych mniej lub bardziej niebezpiecznych "funckji" systemów spod flagi MS. Powiedz mi tylko, czemu sam Microsoft przyznaje się, do robienia błędów i wypuszcza poprawki?tristan pisze:Używał przez lata Win95, od 2 lat Win98, a ostatnio w pracy WinXP. Nigdy nic nie robił celem zabezpieczenia, uaktualnienia, czegokolwiek. Opowieści o wirusach i dziurach wkłada więc między bajki, jakimi twórcy antywirów karmią swoich naiwnych klientów.
Bo błędów jest całe stado. Ale tak samo w świecie OS (a nawet tam jest więcej). A gadanie o tym, jakoby MS był bardziej dziurawy niż różne produkty OS jest sianiem dezinformacji. Po prostu MS jest jeden, nielubiany, do tego ogromnie popularny, więc łatwiej tam znaleźć i wytknąć. Ale prędzej zrobią Ci kuku na końcówce linuksowej niż Windows.
Yano pisze:czemu tysiące użytkowników zostało zawirusowanych czy w inny sposób zaatakowanych przy korzystaniu z "bezpiecznego" systemu?
Bo są lamerzy. Uruchamiają co popadnie, używają OE, który faktycznie jest produktem wymagającym sporej wiedzy, żeby się nim posługiwać. Wielu moich kolegów-informatyków do dzisiaj się tego nie nauczyło. Z tym więc się jestem w stanie zgodzić --> OE jest koszmarkiem. Ale to jeden produkt.
Yano pisze:Czemu tyle osób przenosi się na inne systemy, nie mówiąc już o innym oprogramowanie (OpenOffice, Mozilla, Opera, Linux itd)? Ze względów ideologicznych? Nie sądzę. Chyba że te Twoje "ideologiczne względy" zdefiniujemy jako względy bezpieczeństwa systemu komputerowego..
OOo --> cena, powszechność
Mozilla --> wygodniejszy interfejs, ludzie nie wiedzą o MyIE2
Opera --> bo nie lubią MSa, a do tego są masochiści, którym paściaty wygląd opery odpowiada, a banery nie denerwują. A może mają monitor 19"? Na takim Opera moze wyglądać OK.
Linux --> ideologia, moda, chcęć poznania czegoś nowego
- tristan
Gepard pisze:To ci opowiem historię z mojej byłej firmy.
Komputery z zainstalowanymi Windows 95 i 98. W użyciu badzIEwie i OE w wersji 5.0. Cztery kompy podłączone do Internetu. Systemy nie łatane. Brak firewalli i antywirusów. No i złapał się trojan i rozszedł się po całej sieci.
I co Ty na to?
jak się złapał? Bo ktoś coś tam uruchomił.... A win95 i 98 to systemy domowe, jednostanowiskowe w zasadzie, z brakującymi mechanizmami uprawnień. Więc skoro pootwieraliście połączenia SMB, ludzie uruchamiają co chcą, do tego pewnie przylazł z jakimś ,,fajnym czymś, co trzeba pokazać kolegom i koleżankom wokoło''
Zainstalujcie WinXP Professional w domenie win2k+3, a większość problemów zniknie. Do tego albo usuńcie OE, albo zainstalujcie najnowszą wersję.
Gdyby Linux był tak popularny jak Windows, też by się nalęgło stado takich trojanów, uwierz mi...
- tristan
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Macintosh; U; PPC Mac OS X Mach-O; en-US; rv:1.6) Gecko/20040206 Firefox/0.8
tristan pisze:c) pod IE działa dobrze, co więc Macromedia ma do tego?
Macromedia ma do tego to, że to ona plugin dla Netscape'a (z którego korzysta Moz i Opera) napisała. Plugin dla IE jest zupełnie osobny.
tristan pisze:Mozilli. Jak uruchamiam wiele zakładek to są momenty, gdy Mozilla zamarza i dopiero po minucie, dwóch się ponownie aktywuje.
Na 64 MB? Nic dziwnego. Chyba że tak się dzieje na >=256, to byłoby niepokojące.
Niestety blokada permanentna jest szkodliwa.
Fakt.
W niektórych przypadkach takie coś się przydaje (logowanie, opisy filmów itp. czasami są robione na wyskakujkach).
Fakt.
Wtedy mogę chcieć określoną wyskakuję uruchomić. MyIE2 to ma,
Zapewne fakt.
a Mozia nie.
Bzdura i FUD.
Bo błędów jest całe stado. Ale tak samo w świecie OS (a nawet tam jest więcej).
Twierdzisz, że Linux ma więcej bugów niż Windows? SCO i Microsoft Ci za to płacą?
Ale prędzej zrobią Ci kuku na końcówce linuksowej niż Windows.
Tak, no bo taki Blaster, MyDoom i inne ścierwa to przecież na Linuksa są, nie?
Linux --> ideologia, moda, chcęć poznania czegoś nowego
No to fantastycznie, że tacy "linuksorealiści"* są w SLUG.
*) "eurorealista" to "skrajny eurosceptyk", zatem "linuksorealista" = ...
- marcoos
- Moderator
- Z nami od: 12 października 2002, 10:25
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Macintosh; U; PPC Mac OS X Mach-O; en-US; rv:1.6) Gecko/20040206 Firefox/0.8
tristan pisze:Zainstalujcie WinXP Professional w domenie win2k+3, a większość problemów zniknie.
Powiedział Wiceprezes Śląskiej Grupy Użytkowników Linuksa.
Gdybym był człowiekiem giskardopodobnym, włożyłbym sobie to do .siga.
- marcoos
- Moderator
- Z nami od: 12 października 2002, 10:25
marcoos pisze:tristan pisze:c) pod IE działa dobrze, co więc Macromedia ma do tego?
Macromedia ma do tego to, że to ona plugin dla Netscape'a (z którego korzysta Moz i Opera) napisała. Plugin dla IE jest zupełnie osobny.
To niech Mozilla korzysta z tego do IE.
marcoos pisze:tristan pisze:Mozilli. Jak uruchamiam wiele zakładek to są momenty, gdy Mozilla zamarza i dopiero po minucie, dwóch się ponownie aktywuje.
Na 64 MB? Nic dziwnego. Chyba że tak się dzieje na >=256, to byłoby niepokojące.
No więc zacznij się bać. Mam 256 właśnie.
marcoos pisze:Wtedy mogę chcieć określoną wyskakuję uruchomić. MyIE2 to ma, a Mozia nie.
Bzdura i FUD.
Gdzie ma?
marcoos pisze:Bo błędów jest całe stado. Ale tak samo w świecie OS (a nawet tam jest więcej).
Twierdzisz, że Linux ma więcej bugów niż Windows? SCO i Microsoft Ci za to płacą?
A nie jest to prawda? To policz sobie ilość błędów w OS. W jednym tygodniu jest ich więcej niż w Windows przez rok. Fakt, że jest też więcej oprogramowania OS niż WIndows. Ale rozmawiamy o możliwości zrobienia Ci kuku.
marcoos pisze:Ale prędzej zrobią Ci kuku na końcówce linuksowej niż Windows.
Tak, no bo taki Blaster, MyDoom i inne ścierwa to przecież na Linuksa są, nie?
A dziury, które skompromitowaly Debiana, Gentoo itp. są przecież na Windowsa, nie?
marcoos pisze:Linux --> ideologia, moda, chcęć poznania czegoś nowego
No to fantastycznie, że tacy "linuksorealiści"* są w SLUG.tristan pisze:Zainstalujcie WinXP Professional w domenie win2k+3, a większość problemów zniknie.
Powiedział Wiceprezes Śląskiej Grupy Użytkowników Linuksa.
Gdybym był człowiekiem giskardopodobnym, włożyłbym sobie to do .siga.
Jedno drugiemu nie przeszkadza. Mówimy o końcówkach, a na te GNU/Linux nadaje się dopiero od niedawna i wciąż jeszcze nie dla typowych użytkowników. Skoro Łosie, o których była mowa, zabiły się o problem trojanów w sieci Win9x, to nie są gotowe do pracy z GNu/Linuksem i prawdopodobnie nigdy nie będą. Tak więc dla nich WinXP + domena 2k+3 jest dobrym wyborem.
Gdybym był Wiceprezesem Polskiej Grupy Wielbicieli Wozów Terenowych, to bym polecał samochód marki Jeep Ganc Szeroki do wyściów na torach formuły 8? Przyjdzie czas, gdy Linux i Łosie będą żyli w zgodzie, ale jeszcze nie teraz.
- tristan
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; PL; rv:1.5) Gecko/20031007 Firebird/0.7
tristan pisze:A nie jest to prawda? To policz sobie ilość błędów w OS. W jednym tygodniu jest ich więcej niż w Windows przez rok. Fakt, że jest też więcej oprogramowania OS niż WIndows. Ale rozmawiamy o możliwości zrobienia Ci kuku.
O ROTFL
Jak już to możesz porównywa ilosć błędów w programach OpenSource i o zamkniętym kodzie :]
- Ludwik
- Moderator
- Z nami od: 10 marca 2003, 10:05
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; PL; rv:1.6) Gecko/20040206 Firefox/0.8
Nie podoba ci się Mozilla? To kurde nie instaluj. Nikt nie każe ci jej instalować. Znalazłeś sobie inną możliwość przeglądania stronek? Spoko. Na twoim miejscu zastanowiłbym się, czy pieprzenie takich dyrdymałów na forum ma jakiś sens. MyIE, Mozilla, czy Opera... Ludzie jakoś wybierają i Mozille, i Operę (czasami nawet płacą za brak banera), choć żadna z tych dwóch przeglądarek nie jest na stałe "przyspawana" do systemu.
- kejs
- Z nami od: 25 sierpnia 2003, 10:42
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.6) Gecko/20040113
tristan pisze:marcoos pisze:Bo błędów jest całe stado. Ale tak samo w świecie OS (a nawet tam jest więcej).
A nie jest to prawda? To policz sobie ilość błędów w OS. W jednym tygodniu jest ich więcej niż w Windows przez rok. Fakt, że jest też więcej oprogramowania OS niż WIndows. Ale rozmawiamy o możliwości zrobienia Ci kuku.
A to nie jest dobrze? Wydaje mi sie, ze im wiecej bledow jest wykrytych tym wiecej jest poprawionych
www.artkow.prv.pl (kontakt tamże)
- artkow
- Z nami od: 14 listopada 2002, 09:49