MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Zlot v 2.0

Inne tematy społeczności związanej z MozillaPL.org

Moderator: Pomocy?!

Postautor: Cleriic » 17 października 2004, 18:00

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; rv:1.7.3) Gecko/20041001 Firefox/0.10.1

piecu pisze:Jedzie ktoś może z Krakowa?

Planuję, ale nie wiem czy będę miał wolną sobotę :(
Wybierz Firefoksa i podbij Internet! :)
Cleriic
Moderator

Z nami od: 09 stycznia 2004, 16:04

Postautor: mm » 17 października 2004, 18:13

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.7.2) Gecko/20040803

może jedzie, ale nie chce obiecywać :D
mm

Z nami od: 23 października 2002, 19:23

Postautor: Wojciech » 17 października 2004, 20:25

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; PL; rv:1.7.2) Gecko/20040803

Najprawdopodobniej pojadę€ samochodem, wi€€ęc może nadłożę trochę km i pojadę przez Kraków. Ale jeszcze muszę policzyć km i godziny drogi. Skontaktujemy się później.

PS.
Przepraszam wszystkich zainteresowanych za moje długie milczenie - z przyczyn niezależnych musiałem się na jakiś czas wyłączyć z prac.
Zakładam, że najpóźniej w przyszłym tygodniu będę mógł powrócić do do korekt , w pierwszej kolejności Firefox (bo tam jest bardzo dużo roboty, a premiera, zdaje się, blisko) następnie rozszerzenia + xhtml. Myślę, że uda mi się szybko nadrobić zaległości 8)
Wojciech
Moderator

Z nami od: 28 sierpnia 2002, 09:32

Postautor: Yano » 17 października 2004, 21:07

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; rv:1.7.3) Gecko/20040913 Firefox/0.10

Uch... przez weekend mnie nie było (sprawy rodzinne) a juz sie bałagan robi... :( Smutne to, że przez rok jakoś nie dało się niczego zorganizować, a teraz jak jest powiedziane co i gdzie to nagle jest mnóstwo chętnych do organizacji... :-?

To tyle wstępu. Teraz sprawy organizacyjne.

Przede wszystkich chciałbym się dowiedzieć o Wasze możliwe do poniesienia koszta. Oczywiście będę się strarał załatwić wszystko jak najtaniej (rezerwację nawet za free) ale stoi mi na przeszkodzie okres - jest jesień i puby znowu zaczęły się cieszyć popularnością. Tak samo z noclegami - z akademikiem może być kłopot, bo rok się już zaczął a i jakieś targi się szykują :(. Ale zrobię co w mojej mocy. Tutaj bym chciał poprosić o pomoc kogoś z Poznania - niech się skontaktuje ze mną (albo tu na priv, albo na mail podany na stronie rejestracji).

W tym tygodniu mam jeszcze jedną ważną rozmowę, ale nic nie mówię, póki nie będę miał pewności. :P

Co do odległości Poznania od innych pięknych miast Polski - ja wiem, że blisko nie jest. Jednak mam nadzieję, że znajdziecie na tyle samozaparcia i pomocy od innych osób, że uda się Wam przyjechać - wszak nie często można się spotkać z takiej okazji ;) (pewnie będzie kolejne na wydanie Thunderbirda 1.0 ;) ).

Jeszcze raz - wszystkich zainteresowanych ew. pomocą zapraszam na priv. A w szczególności osoby zainteresowane sponsoringiem ;) (Tu małe pytanko - można w oficjalnej notce o spotkaniu OS umieścić info o sponsorze, jeśli się taki trafi? ;) )
Yano

Z nami od: 17 grudnia 2002, 10:32

Postautor: Gandalf » 17 października 2004, 21:49

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; rv:1.7.3) Gecko/20041001 Firefox/0.10.1

Wojciech pisze:Przepraszam wszystkich zainteresowanych za moje długie milczenie - z przyczyn niezależnych musiałem się na jakiś czas wyłączyć z prac.
Zakładam, że najpóźniej w przyszłym tygodniu będę mógł powrócić do do korekt , w pierwszej kolejności Firefox (bo tam jest bardzo dużo roboty, a premiera, zdaje się, blisko) następnie rozszerzenia + xhtml. Myślę, że uda mi się szybko nadrobić zaległości 8)

Wojciech - blagam, zglaszaj to na bugzilli, bo inaczej bedziemy mieli problemy z organizacja!
IE jest to aplikacja, która pozwala przeglądać internet z Twojego komputera i na odwrót
Gandalf

Z nami od: 29 czerwca 2002, 04:37

Postautor: Dzoszua » 17 października 2004, 21:50

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; rv:1.7.3) Gecko/20040913 Firefox/0.10.1

Witam.

Nie wiem czy to już było dyskutowane, ale jest przecież tzw. długi weekend.
11 List. wypada w czwartek, więc pewnie większość ludzi piątek
będzie miała wolny.
Może wystarczy przesunąć imprezę o jeden dzień, to
wszyscy, którzy chcą będą mogli dojechać.

Pozdro :D
Dzoszua

Postautor: jata » 18 października 2004, 08:23

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; rv:1.7.3) Gecko/20040913 Firefox/0.10

Yano pisze:

Przede wszystkich chciałbym się dowiedzieć o Wasze możliwe do poniesienia koszta. Oczywiście będę się strarał załatwić wszystko jak najtaniej (rezerwację nawet za free) ale stoi mi na przeszkodzie okres - jest jesień i puby znowu zaczęły się cieszyć popularnością. Tak samo z noclegami - z akademikiem może być kłopot, bo rok się już zaczął a i jakieś targi się szykują :(. Ale zrobię co w mojej mocy. Tutaj bym chciał poprosić o pomoc kogoś z Poznania - niech się skontaktuje ze mną (albo tu na priv, albo na mail podany na stronie rejestracji).

jestem z poznania, zapislem sie, koszt jest mi obojetny, nie wiem za bardzo, w czym moge pomoc, ale chetnie pomoge jak sie da..:)
nocleg mnie oczywiscie nie dotyczy..

Co do odległości Poznania od innych pięknych miast Polski - ja wiem, że blisko nie jest. Jednak mam nadzieję, że znajdziecie na tyle samozaparcia i pomocy od innych osób, że uda się Wam przyjechać - wszak nie często można się spotkać z takiej okazji ;) (pewnie będzie kolejne na wydanie Thunderbirda 1.0 ;) ).

z co wiekszych miast do poznania mozna dojechac czyms w rodzaju InterCity..
w chwili obecnej przy promocji ze strony pkp i zamowieniu rezerwacji minimum tydzien przed planowanym kursem bilet nie kosztuje nawet polowy normalnej ceny [czyli z wawy do poznania za 35 PLN [bodajze] w 3 godziny..

Jeszcze raz - wszystkich zainteresowanych ew. pomocą zapraszam na priv. A w szczególności osoby zainteresowane sponsoringiem ;) (Tu małe pytanko - można w oficjalnej notce o spotkaniu OS umieścić info o sponsorze, jeśli się taki trafi? ;) )

chyba masz na mysli sponsoring indywidualny..
na zalatwienie oficjalnego sponsoringu moze byc za pozno..:(
przewod decyzyjny w firmach jest naprawde dlugi, no i na ogol firmy zadaja, by sponsorowana strona miala jakas osobowosc prawna i ewentualnie mozliwosc wystawiania faktury VAT [po co, sam nie wiem..:/]

no ale jesli masz gotowe takie pismo [z prosba o wsparcie finasowe + krotka historia pojektu itd. co by sponsor wiedzial, na co ida jego pieniadze..], to chetnie przedstawie je mojemu prezesowi i zarzadom firm, z ktorymi wspolpracujemy..

jakby co, kontakt na priv..:)

pzdr!
jata

Z nami od: 15 grudnia 2003, 08:20

Postautor: Yano » 18 października 2004, 08:51

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; rv:1.7.3) Gecko/20041001 Firefox/0.10.1 (Yano) Mnenhy/0.6.0.103

jata pisze:jestem z poznania, zapislem sie, koszt jest mi obojetny, nie wiem za bardzo, w czym moge pomoc, ale chetnie pomoge jak sie da..:)
nocleg mnie oczywiscie nie dotyczy..

OK. Każda pomoc mile widziana. Na chwilę obecną najbardziej potrzebna jest pomoc w kwestii noclegów. Z akademikami będzie kłopot - wiadomo rok akademicki. Trzeba więc zorganizować jakieś inne miejsce/a. Ja mogę przenocować do pięciu osób. Jeśli by ktoś jeszcze zechciał kogoś przyjąć do siebie to było by bardzo miło. Także jeśli ktoś wie lub ma dojścia do tanich noclegów to też proszę o kontakt. Warunków nie stawiam, choć dobrze by było nie jeździć po nocy 30km od Poznania. Będę się starał przygotować kilka wersji - dla tych co chcą najtaniej i dla tych co im nie zależy ;). Oferty na yano78 [znaczek] gmail [kropka] com (CC na adres podany na stronie rejestracji).

jata pisze:w chwili obecnej przy promocji ze strony pkp i zamowieniu rezerwacji minimum tydzien przed planowanym kursem bilet nie kosztuje nawet polowy normalnej ceny [czyli z wawy do poznania za 35 PLN

Właśnie. O tym zapomniałem. Ponieważ termin spotkania jest już znany i się nie zmieni (nie powinien) więc zachęcam do wcześniejszego zakupienia biletów. Czas jazdy z Warszawy do Poznania pociągiem IC waha się od 2.36 do około 3 godzin.

jata pisze:na zalatwienie oficjalnego sponsoringu moze byc za pozno..:(

Niestety zdaję sobie z tego sprawę. Dlatego każdy dzień jest ważny. Im wcześniej się zacznie rozmawiać z firmami tym większa szansa na wynegocjowanie czegokolwiek.

jata pisze:no ale jesli masz gotowe takie pismo [z prosba o wsparcie finasowe + krotka historia pojektu itd. co by sponsor wiedzial, na co ida jego pieniadze..], to chetnie przedstawie je mojemu prezesowi i zarzadom firm, z ktorymi wspolpracujemy..

Gotowego pisma ja nie posiadam. Ale może w takim razie ktoś bliżej związany z projektem coś takiego posiada lub może szybko napisać? Tu słowa kieruję do Gandalfa - da radę coś takiego załatwić?
Yano

Postautor: Gandalf » 18 października 2004, 13:21

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.7.3) Gecko/20041010 Firefox/0.10.1

Przyznam wam, ze nie widze zadnej szansy na sponsoring... Nie mamy wdrozonych zadnych kanalow, a sami organizowac go nie mamy prawa.
Co prawda na JL wstepnie zainicjowalem rozmowy z PLUGiem, ktory obiecal pomoc w uzyskaniu statusu prawnego, oraz pomoc w np. organizacji finansowej, ale naprawde jest juz bardzo pozno...

A pism zadnych nie posiadamy - czy ktos ma sile/czas napisac?
IE jest to aplikacja, która pozwala przeglądać internet z Twojego komputera i na odwrót
Gandalf

Postautor: Yano » 18 października 2004, 13:52

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; rv:1.7.3) Gecko/20041001 Firefox/0.10.1 (Yano)

Gandalf pisze:Przyznam wam, ze nie widze zadnej szansy na sponsoring... Nie mamy wdrozonych zadnych kanalow, a sami organizowac go nie mamy prawa.

No cóż. Mówi się trudno. W takim razie będę się starał załatwić lokal jak najtaniej. Może jakaś zniżka na barek... Narazie czekam na odpowiedź.

Jak dotąd zgłoszonych jest 25 osób. To dużo, zważywszy że info wisi około tygodnia. Im więcej osób przyjedzie tym łatwiej będzie wynegocjować jakieś korzystne warunki.
Yano

Postautor: Datrio » 18 października 2004, 14:34

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; pl-PL; rv:1.7.3) Gecko/20041010 Firefox/0.10

Moze dodacie link do tego tematu na Mozparty? Tutaj jest wiecej informacji o zlocie w Poznaniu (a wiekszosc pojedzie tam), a nie kazdy wie o istnieniu Mozillapl.org. W tej chwili moze byc tak, ze ludzie beda wybierac blizsze lokalizacje, a przynajmniej po tym, co piszecie w tym temacie, chce aby impreza w Wawie byla swoistym uzupelnieniem dla Warszawiakow, ktorzy nie beda mogli dojechac do Poznania (stad jednodniowy zlot - nocleg nie wchodzi w gre).
Datrio

Postautor: Gandalf » 18 października 2004, 15:21

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.7.3) Gecko/20041010 Firefox/0.10.1

Hmmm, lepiej zeby Yano uzupelnil info na stronie zlotu imho.
Gandalf

Postautor: nikdo » 18 października 2004, 16:00

Yano: a może nocleg w jakimś schronisku młodzieżowym? (choc niektóre się plują jak się późno wraca...) ;)

n

Połączenia PKP prosto z sidebaru: http://dziedzic.org/pkpanel/
nikdo

Z nami od: 20 lutego 2003, 16:30

Postautor: Yano » 19 października 2004, 08:28

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; rv:1.7.3) Gecko/20041001 Firefox/0.10.1 (Yano) Mnenhy/0.6.0.103

nikdo pisze:Yano: a może nocleg w jakimś schronisku młodzieżowym? (choc niektóre się plują jak się późno wraca...) ;)

Mam już kilka adresów. Muszę w tym tygodniu pojeździć i podzwonić. Schroniska też biorę pod uwagę.
Yano

Postautor: Yano » 19 października 2004, 13:10

Brovaria pisze:na takie spotkanie proponuję naszą restaurację w Piwnicy. Możemy ustawić w
bliskiej odległości kilka dużych stołów ( 10 - 12 osobowych ), by goście
mieli ze sobą kontakt wzrokowy. Jeżeli Pan jako organizator dysponuje
jakimś budżetem, proponuję zamówienie kilku przekąsek, które czekałyby na
gości na stołach. Chętnie doradzę. Tak więc rezerwacja jest wstępnie
zapisana w naszej książce - czekam na potwierdzenie.

Taką odpowiedź właśnie dostałem.

Jeśli wszystkim odpowiada ten lokal, to potwierdzam rezerwację i uaktualniam info na stronie.
Yano

Postautor: Gandalf » 19 października 2004, 14:26

Yano: czy jestes w stanie okreslic wstepne koszty?
(jakis obiad, kolacja, nocleg, sniadanie) ?
Gandalf

Postautor: Yano » 19 października 2004, 14:56

Ponieważ lokal już mamy, więc teraz trzeba się zająć bazą noclegową.

Na stronach Miejskiego Informatora Multimedialnego jest baza noclegowa (strona zgodna z XHTML1.1 :) ). Tam mamy listę hoteli, schronisk i pensjonatów. Niecierpliwi mogą już zasięgnąć informacji. Cierpliwi mogą poczekać aż wybiorę z tej listy coś dla nas. :)
Yano

Postautor: Yano » 19 października 2004, 15:02

Gandalf - jestem w trakcie załatwiania noclegów. Niestety nie dam radu ulokowac wszystkich w jednym miejscu. W najlepszym wypadku 2-3 lokalizacje. I tu się pojawia problem, bo jedne hotele oferują śniadania (cena jest wyższa oczywiście) a inne nie. Na dziś wieczór będę miał wstępną listę najbliższych hoteli wraz z cenami i możliwościami.

I teraz zastanawiam się - czy rezerwować powiedzmy 10 miejsc w hotelu i starać się negocjować jakiś upust, czy podać numery telefonów aby każdy dokonał rezerwacji na własny rachunek?

Także przypominam tym, co się jeszcze nie dopisali, aby jak najszybciej to zrobili. Muszę znać przybliżoną liczbę osób, które będą. Zarówno lokal jak i noclegi są od tego zależne. Nie chciałbym też, żeby zapisało się 50 osób a przyjechało 15.

Resztę info dam wieczorem.
Yano

Postautor: wariat » 19 października 2004, 15:39

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; rv:1.7.3) Gecko/20041001 Firefox/0.10.1

Yano pisze:znać przybliżoną liczbę osób, które będą. Zarówno lokal jak i noclegi są od tego zależne. Nie chciałbym też, żeby zapisało się 50 osób a przyjechało 15.
Resztę info dam wieczorem.

Z tego wzgledu i po wlasnych doswiadczeniach radze aby opublikowac liste miejsc a rezerwacje pozostawic chetnym, lub zebrac kase od chetnych z gory aby miejsca oplacic nawet jesli Xinski nie przyjedzie.
Lepszy kiepski MOTYW dla Ognistego Lisa, niż najpiękniejsza skórka Pandy Małej - www.firefox.pl
<b>wARIAT (Mozilla 0.6-MozillaPL 1.6, FireFox pl-PL 0.8-1.0, Thunderbird pl-PL 0.7)</b>
Magazyn LOOP
wariat

Z nami od: 09 maja 2002, 20:01

Postautor: Gandalf » 19 października 2004, 16:29

ja bym radzil najpierw ustalic miejsca w ktorych mozemy nocowac, a potem juz zaczac mailowac do zainteresowanych i konkretyzowac kto jest zainteresowany (sadze, ze nie kazdy kto sie wpisal bedzie ostaecznie zainteresowany ze wzgledow np. finansowych)
Gandalf

PoprzedniaNastępna

Wróć do Inne