MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

K-Meleon 0.9

Inne tematy społeczności związanej z MozillaPL.org

Moderator: Pomocy?!

Postautor: Gość » 13 lutego 2007, 16:02

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8.0.7) Gecko/20060917 K-Meleon/1.02

Do tego nie widzę mozliwości zarządzania sesjami (czyli wyboru co otwierać przy starcie), jak ktoś na forum to opisywał. Poza tym K-meleon to kolejny program, w którym nie widzę możliwości zaimportowania zakładek z Opery.
Małe sprostowanie: znalazłem program łączący sesje i zapamiętywanie wpisów: to pewna nakładka na IE (nie pamiętam jaka), ale zdyskwalifikowało ją brak mozliwości zaimportowania zakładek plus dodatkowo brak możliwości wyeksportowania zakładek w formacie htm. Nie licząc już faktu, że nakładka na IE nie likwiduje błędów samego IE. Jestem wybredny, ale szukam czegoś co będzie w pełni funkcjonalne. Nie interesuje mnie wielka lista plug-inów, a przeglądarka, która zapamięta jak najwięcej. Mam w Operze od cholery zakładek i jeśli nie mogę ich zaimportować gdzie indziej, to wypieprzę inną przeglądarkę w cholerę.
Gość

Postautor: Gość » 25 października 2007, 08:27

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win95; en-US; rv:1.8.1.4) Gecko/20070511 K-Meleon/1.1

Witam. Dla mnie z uwagi na slaby biurowy sprzet jakiego uzywam k-melon to zbawienie zwlaszcza ze smiga na win95, kto inny sie przejmuje kompatybilnoscia z takim dziadkiem xD.

W kazdym razie do rzeczy, troche mnie irytuje fakt ze nie moge uzywać niektorych polski znakow typu: ó, ł, ń bo przypisane sa do tej kombinacji klawiszy (Alt+ o/l/n) jakies skroty. Jesli ktos wie jak sobie z tym poradzic rad bym byl za pomoc.

Pozdrawiam.
Gość

Postautor: BartZilla » 22 stycznia 2008, 01:27

Przeglądarka: Inna

Gość pisze:(...)
W kazdym razie do rzeczy, troche mnie irytuje fakt ze nie moge uzywać niektorych polski znakow typu: ó, ł, ń bo przypisane sa do tej kombinacji klawiszy (Alt+ o/l/n) jakies skroty. Jesli ktos wie jak sobie z tym poradzic rad bym byl za pomoc.

Pozdrawiam.

Kiedyś oglądałem K-Meleona i też z tym walczyłem (z sukcesem), na Win98, zrobiłem sobie taką notatkę, może Ci się przyda:

PROBLEM z wprowadzaniem PLiterek - rozwiazanie:
edytowalem C:\WINDOWS\Dane aplikacji\K-Meleon\default\<losowe>\accel.cfg
(globalnie w <miejsce instalacji>\k-meleon\defaults\profile\accel.cfg ?)
zakomentowalem (# na pocz.) wszystkie skroty z ALT + litera (ROWNIEZ te, gdzie bylo np. ctrl + alt + ..), czyli np.:
-----
##CTRL ALT VK_F4 = ID_APP_EXIT
##CTRL ALT VK_TAB = layers(Last)
##ALT P = rebarmenu(&Privacy)
##ALT S = rebarmenu(&Web Search)
##ALT U = rebarmenu(&User Agent)
##ALT SHIFT S = ID_VIEW_STATUS_BAR
##CTRL ALT G = macros(SavedGroups)
##CTRL ALT I = macros(URLInIE)
##CTRL ALT L = macros(OpenLast)
##CTRL ALT N = macros(OpenInNew)
##CTRL ALT O = macros(OpenURL)