Startuje Heliopedia
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Startuje Heliopedia
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0
Pod adresem http://encyklopedia.helion.pl startuje wolna encyklopedia informatyczna typu Open Source, oparta na tej samej technice, co Wikipedia. Każda zainteresowana osoba może się włączyć do jej rozszerzania.
- Paweł Wimmer
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0
Przenoszę z "Tworzenie stron WWW", do "Inne". "Tworzenie" ma swoje bardzo specyficzne zasady i dotyczy tylko standardów sieciowych.
Rozumiem, że Wikipedia i Heliopedia dostepne są na tej samej licencji (GFDL). To chyba oznacza, że można między nimi swobodnie przenosić teksty? A jeśli tak to czy nie należało by jako bazę Heliopedi uczynić teksty techniczne dostępne w Wikipedii? Nikt normalny nie będzie pisać czegoś co już jest napisane
Rozumiem, że Wikipedia i Heliopedia dostepne są na tej samej licencji (GFDL). To chyba oznacza, że można między nimi swobodnie przenosić teksty? A jeśli tak to czy nie należało by jako bazę Heliopedi uczynić teksty techniczne dostępne w Wikipedii? Nikt normalny nie będzie pisać czegoś co już jest napisane
- Ludwik
- Moderator
- Z nami od: 10 marca 2003, 10:05
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0
Ludwik pisze:Przenoszę z "Tworzenie stron WWW", do "Inne". "Tworzenie" ma swoje bardzo specyficzne zasady i dotyczy tylko standardów sieciowych.
Jasne. Zastanawiałem się, gdzie wstawić, ale widać mało celnie. Natomiast idea Heliopedii, Open Source, pasuje ładnie do Mozilli.
Obie encyklopedie mają ten sam status. Przeniosłem do Heliopedii te teksty, które w całości lub znacznej części sam napisałem w Wikipedii - reszty nie ruszałem. Szczerze mówiąc, nie wiem na razie, jakich form grzecznościowych wymagałoby pożyczenie haseł
PW
- Gość
Wolałbym jak by Helion rozpoczał od odpowiedniki Wikibooks
A tak po za tym kto zrobi wtyczkę do wyszukiwarki? (strona ma 3 dni, trzeba już zaczac ją napędzać nowym towarem
)
A tak po za tym kto zrobi wtyczkę do wyszukiwarki? (strona ma 3 dni, trzeba już zaczac ją napędzać nowym towarem
- lenrock
- Moderator
- Z nami od: 09 grudnia 2002, 19:33
lenrock pisze:Wolałbym jak by Helion rozpoczał od odpowiedniki Wikibooks![]()
W formacie PDF?
- Paweł Wimmer
- Z nami od: 12 grudnia 2004, 11:22
• Strona 1 z 1