Propatentowy artykuł w Wyborczej
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Propatentowy artykuł w Wyborczej
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041217
W związku z umizgami MozilliPL i Gazety uważam ża stosowne zamieścić tu odnośnik do arcypropatentowego artykułu, zamieszczonego ostatnio w tej podobno opiniotwórczej gazecie.
http://serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34474,2609310.html
http://serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34474,2609310.html
- Wojciech
- Moderator
- Z nami od: 28 sierpnia 2002, 09:32
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Slackware GNU/Linux i686; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041217 --==SAVE MOZILLA SUITE!==--
I tak po raz kolejny stanęliśmy przed oczywistym faktem, że romansując z wielkim kapitałem czystości nie da się zachować ;p
Gazeta będzie chciała z nami współpracować, dopóty widzi w tym realny zysk.
Sama natomiast tak naprawdę cały ruch Wolnego Oprogramowania traktuje tak jak w danej chwili zachowują się reklamodawcy - jak naciśnie Nokia, M$ etc to patenty są jednak dobre....
No, ale na tym polega kapitalizm, tylko ja się dziwię po co tracic siły na tworzenie Gazelli, jednocześnie argumentując, że szkoda ich na Mozillę Suite ;/
No ale to tylko wypowiedz fanatyka Mozilli ;p
Gazeta będzie chciała z nami współpracować, dopóty widzi w tym realny zysk.
Sama natomiast tak naprawdę cały ruch Wolnego Oprogramowania traktuje tak jak w danej chwili zachowują się reklamodawcy - jak naciśnie Nokia, M$ etc to patenty są jednak dobre....
No, ale na tym polega kapitalizm, tylko ja się dziwię po co tracic siły na tworzenie Gazelli, jednocześnie argumentując, że szkoda ich na Mozillę Suite ;/
No ale to tylko wypowiedz fanatyka Mozilli ;p
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. || Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie. || Cyril Tourneur (1575-1625) ||
SeaMonkey @ GNU/Linux
SeaMonkey @ GNU/Linux
- KLAPEK
- Moderator
- Z nami od: 10 czerwca 2002, 15:05
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.6) Gecko/20050226 Firefox/1.0.1
no czytam i oczom nie wierzę...
wybiórczą trudno posądzić o brak kompetencji, czy zwykłą głupotę więc taki fekalieton to ewidentny akt polityczno-biznesowy. wobec takiego postawienia sprawy trudno zaprzeczyć zarzutom wobec wybiorczej o manipulację...
przypomina mi się dowcip jak to na sądzie ostatecznym gromki głos z chmur przemówił:
CI CO KRADLI NA LEWO, CI CO KŁAMALI NA PRAWO
wszyscy jakoś tam dzielą się i idą na prawo lub na lewo - w końcu przychodzi peewien znany redaktor i stoi skonfudowany na środku
głos z chmur pyta:
NO A CO Z TOBĄ?
na co znany redaktor jąkając się - odpowiada:
n-n-n-no p-p-p-przecież się n-n-nie rozdwoję
wybiórczą trudno posądzić o brak kompetencji, czy zwykłą głupotę więc taki fekalieton to ewidentny akt polityczno-biznesowy. wobec takiego postawienia sprawy trudno zaprzeczyć zarzutom wobec wybiorczej o manipulację...
przypomina mi się dowcip jak to na sądzie ostatecznym gromki głos z chmur przemówił:
CI CO KRADLI NA LEWO, CI CO KŁAMALI NA PRAWO
wszyscy jakoś tam dzielą się i idą na prawo lub na lewo - w końcu przychodzi peewien znany redaktor i stoi skonfudowany na środku
głos z chmur pyta:
NO A CO Z TOBĄ?
na co znany redaktor jąkając się - odpowiada:
n-n-n-no p-p-p-przecież się n-n-nie rozdwoję
- cyberrus
- Z nami od: 31 maja 2004, 09:13
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Slackware GNU/Linux i686; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041217 --==SAVE MOZILLA SUITE!==--
A tego dowcipu nie znałem - fajny 
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. || Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie. || Cyril Tourneur (1575-1625) ||
SeaMonkey @ GNU/Linux
SeaMonkey @ GNU/Linux
- KLAPEK
- Moderator
- Z nami od: 10 czerwca 2002, 15:05
• Strona 1 z 1