MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

mplayer pod win98

Inne tematy społeczności związanej z MozillaPL.org

Moderator: Pomocy?!

mplayer pod win98

Postautor: wmp » 05 maja 2005, 12:25

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; pl-PL; rv:1.7.7) Gecko/20050414 Firefox/1.0.3

Sciagnalem sobie mplayera - no i nie wiem jak odpalic pod nim jakis film, mam win98. jak cos probuje wrzucic na mplayer.exe to cos zaczyna sie przeladowywaci w liscie polecen i sie wylacza, nie wiem co robic... bo chyba tak bcy nei powienno, kiedys jak mialem xp to normalnie sie filmy pod nim uruchamialy teraz w liscie poelcen wyskakuje mi opis polecen do oblsugi mplyera po czym znika.
wmp
 

Postautor: znowu ja » 08 maja 2005, 14:23

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; pl-PL; rv:1.7.7) Gecko/20050414 Firefox/1.0.3

widze, ze nikt nie zna odp.. to moze, ktos moglby dla mnie przetestowac tego mplayera? Chodzi o to, aby ktos kto ma win98 zainstalowal tego mplayera i sprawdzil czy tez mu nie dzialają filmy - wtedy chociaz moze sie wyjasni czy problem jest tylko u mnie czy moze mplayer ma problemy zta wersja windowsa.
znowu ja
 

Postautor: mwd » 08 maja 2005, 15:17

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; pl-PL; rv:1.7.6) Gecko/20050226 Firefox/1.0.1 Mnenhy/0.7.1

znowu ja pisze:moze, ktos moglby dla mnie przetestowac tego mplayera? Chodzi o to, aby ktos kto ma win98 zainstalowal tego mplayera i sprawdzil czy tez mu nie dzialają filmy [...]


Mam W98. Ściągnąłem MPlayer-mingw32-1.0pre7.zip. Rozpakowałem. Odpaliłem z wiersza poleceń: mplayer test.mpg
Łomatko! Jak to się muuuuuuuuliiiiii...
Odpaliłem AVI'ka [DivX3FM] - rwie strasznie, ale odtwarza...

Podsumowując: działa, ale u mnie się muli. Wcale się nie dziwię, bo mam tylko PII233MHz.

PS: Ale odpalając te same filmiki w VLC nie odnotowałem, żeby coś się rwało, albo strasznie muliło. Czyli: polecam VLC...
http://www.videolan.org/vlc/download-windows.html
mwd
 
Posty: 80
Z nami od: 08 lutego 2005, 00:04
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna k. W-wy

Joł:)

Postautor: Damian_nie » 04 listopada 2005, 18:16

Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1)

Ja miałęm mistrze Mplyera na widowsa 98se:) I mi działał.Ale kumpel sąsiad mi to robił.Wiec wam niepomoge.U mnie działał bezproblemowo.Ma spora baze sterowników w sobie.
-Ale o ile dobrze pamietam to ja miałem jakis program który bazuje na MPlayer.Bo sam MPlayer to nibędzie działał.Przynajmniej niepowinien o ile mi sie dobrze zdaje.
Damian_nie
 

Postautor: Gość » 23 listopada 2005, 11:05

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; PL; rv:1.7.12) Gecko/20050915

mwd pisze:Mam W98. Ściągnąłem MPlayer-mingw32-1.0pre7.zip. Rozpakowałem. Odpaliłem z wiersza poleceń: mplayer test.mpg
Łomatko! Jak to się muuuuuuuuliiiiii...
Odpaliłem AVI'ka [DivX3FM] - rwie strasznie, ale odtwarza...


I nie wpadłeś na to że trzeba go jeszcze skonfigurować/ew. podać odpowiednie polecenia przy uruchamianiu?
Gość
 

mplayer

Postautor: dedopl » 21 grudnia 2005, 17:01

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8) Gecko/20051111 Firefox/1.5

Masz w systemie zainstalowane DIRECT X polecam do tak slabego kompa 6.0 lub 7.0 i powinno chulac.
dedopl
 

Postautor: gajcu » 30 marca 2006, 21:07

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.8.0.1) Gecko/20060313 Fedora/1.5.0.1-9 Firefox/1.5.0.1 pango-text

start uruchom
sciezka_do_mplayera\mplayer.exe sciezka_do_filmu\film.avi -sub sciezka_do_napisow\napisy.txt (sciezki do napisow nie trzeba pisac jezeli nazwa napisow jest taka sama jak nazwa filmu)
gajcu
 


Wróć do Inne

Kto jest online

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], dexter, Google [Bot]

Przejdź do powiązanej strony

Nawigacja:

Stopka: