Witam,
Mam uruchomiony localny serwer.
Jeżeli wpiszę http://localhost/cwww/foto.php wtedy skrypt działa prawidłowo na lokalnym serwerze. ale jeśli wpiszę
file:///C:/cwww/foto.php to nie działa tylko pokazuje treść skryptu.
Co zrobić aby przy zapisie file:///C:/cwww/foto.php, który jest wpisywany automatycznie kiedy klikam na plik foto.php w Total Commanderze, został wykonany skrypt przez localny serwer ?
Paweł
Uruchamianie skryptów php
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Uruchamianie skryptów php
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.0.6) Gecko/20060728 Firefox/1.5.0.6
- PawelL
- Z nami od: 25 października 2005, 13:38
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1b1) Gecko/20060710 Firefox/2.0b1
to jest prawidłowe zachowanie....
i nie ma nic wspólnego ze standardami www więc przenosze do inne
musiałbyś połączyć pliki typu php z parserem i dopiero wynik wysłać do przeglądarki -poszukaj w googlach np. o plikach wsadowych (może też na forach związanych z php coś znajdziesz).
lepiej chyba skorzystać z edytora który ma obsługę skryptów php bez włączonego serwera. np kED czy PSPad mają coś takiego (ja korzystam z tego rozwiązania)
i nie ma nic wspólnego ze standardami www więc przenosze do inne
musiałbyś połączyć pliki typu php z parserem i dopiero wynik wysłać do przeglądarki -poszukaj w googlach np. o plikach wsadowych (może też na forach związanych z php coś znajdziesz).
lepiej chyba skorzystać z edytora który ma obsługę skryptów php bez włączonego serwera. np kED czy PSPad mają coś takiego (ja korzystam z tego rozwiązania)
"Mym sojusznikiem jest Moc, i potężnym sojusznikiem ona jest." -- Mistrz Yoda
- Tomek
- Moderator
- Z nami od: 19 sierpnia 2004, 06:52
• Strona 1 z 1