Nie wyjaśniłeś mi, dlaczego Firefox potrzebuje pomocy MSIE, żeby otworzyć jednoplikowe strony internetowe (postawiłem na ten temat hipotezę, którą pominąłeś). Widzę, że tak twardo nakazujecie bezwględnie trzymać się wymagań specyfikacji HTML, że wykluczacie możliwość użycia atrybutu BACKROUND do wstawiania tła w specyfikaji HTML. Może otworzę wam oczy tym, co wam tutaj powiem. Nie będę bojkotował tego forum, ale dam jego zatwardziałym użytkownikom parę znaków bojkotu, które już teraz wam zapowiem, choć nie wiem, kiedy się zjawią.
Znak bojkotu nr. 1.
Na TYM forum zaczną pojawiać się świadectwa osób, które używają programów pakietu Ms Office i programu Ms Notepad do tworzenia stron HTML zgodnie z obecnie obowiązującymi specyfikacjami HTML. I to nie będą moje świadectwa.
Znak bojkotu nr. 2.
W Internecie zaczną pojawiać się strony Internetowe zawierające atrybut BACKGROUND, które swoją obecnością wbiją do trumny dla MSIE tyle gwoździ, że po internecie będą serfować tylko użytkownicy internet explorera, który nie został stworzony przez firmę Microsoft (jednym z takich internet explorerów jest Firefox).
Znak bojkotu nr. 3.
Jeśli moją metaforę
, czy coś w tym stylu, to w dniu, kiedy zobaczysz, kiedy atrybut BACKGROUND został wycofany z użycia w kodzie HTML, i w dniu, kiedy do użytku wejdzie CSS 3, zrozumiesz, że "wczoraj", "dzisiaj" i "jutro" mają inne znaczenie, niż brzmienie, i będziesz żałował, że nie zrozumiałeś tego wcześniej.Wczoraj używaliśmy atrybutu BACKGROUND do wstawiania tła na stronę internetową, dzisiaj do wstawienia tła na stronę wykorzystujemy CSS, a jutro Bóg wie, co się zmieni do czasu nadchodzących specyfikacji HTML
PS. "Jeśli używanie wycofanych atrybutów i wspieranie ich stylem kaskadowym jest cofaniem się wstecz, a atrybut CLASS jest znany tylko w obecnie obowiązujących specyfikacjach HTML, to MSIE jest bardziej nowoczesny niż Firefox." Skoro wiesz, że to fałsz, to nie czepiaj się mnie dlatego, że na wzmiankę o klasach, wspomniałem o Ms Wordzie. Po prostu tak będzie lepiej, bo nie ma dwóch wojowników, którzy stosują dokładnie ten sam styl walki.