MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

[Info] I Ty możesz zostać Wielkim Bratem!

Inne tematy społeczności związanej z MozillaPL.org

Moderator: Pomocy?!

[Info] I Ty możesz zostać Wielkim Bratem!

Postautor: BartZilla » 29 stycznia 2008, 23:57

Przeglądarka: Inna

Myślę, że niektórych może zainteresować mój mały projekt, związany z antyphishingiem w FF2. Na razie wszystko jest opisane tylko po angielsku; napiszę w tym wątku (o ile będę miał taką możliwość ;-)), kiedy przygotuję także polską wersję opisu.
BartZilla

Z nami od: 21 stycznia 2008, 16:34

Postautor: E2rd » 30 stycznia 2008, 08:42

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; PL; rv:1.8.1.2pre) Gecko/20070111 SeaMonkey/1.1

O, Konqueror nam się zarejestrował :D Gratulujemy i zapraszamy do rzeczowej dyskusji. :lol:
Masz pytanie? Tu są odpowiedzi :)
E2rd
Moderator

Z nami od: 26 marca 2002, 23:16

Re: [Info] I Ty możesz zostać Wielkim Bratem!

Postautor: BartZilla » 25 maja 2008, 00:48

Przeglądarka: Inna

BartZilla pisze:Myślę, że niektórych może zainteresować mój mały projekt, związany z antyphishingiem w FF2. Na razie wszystko jest opisane tylko po angielsku; napiszę w tym wątku (o ile będę miał taką możliwość ;-)), kiedy przygotuję także polską wersję opisu.

Dla informacji wszystkich zainteresowanych - zgodnie z obietnicą przygotowałem także polską wersję opisu projektu. Napiszę w tym wątku (o ile będę miał taką możliwość ;-)), kiedy upublicznię źródła i wtedy każdy, kto ma dostęp do serwera z obsługą PHP (wystarczy prawdopodobnie nawet jakiś darmowy serwer typu yoyo.pl, chociaż nie sprawdzałem...), będzie mógł sobie zainstalować ten projekt "u siebie".
BartZilla

Z nami od: 21 stycznia 2008, 16:34

Postautor: Tens » 25 maja 2008, 10:27

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.14) Gecko/20080404 Firefox/2.0.0.14

Znowu Konqueror z tą swoją spiskową teorią dziejów. Powtórzę to co już kiedyś pisałem: jeśli ktoś jest wystarczająco rozgarnięty to wyłączy antyphishing i po sprawie. Mogę się założyć, że na co dzień korzystasz z wyszukiwarki Google i również w ten sposób podajesz im informacje, czego szukasz. Nie widzę w tym nic groźnego, w końcu Google z tego żyje.
Poza tym wielu ludzi instaluje (często nieświadomie) różne śmieciowe toolbary, które są o wiele gorszymi spyware'ami niż antyphishing w Firefoksie. To tyle.
Pytaj w taki sposób, w jaki oczekujesz odpowiedzi.
Tens

Z nami od: 28 września 2006, 18:09

Wróć do Inne