Nie wiem, czy w dobrym forum piszę, ale ten najbardziej mi pasował.
Chciałbym pod Linuksem skompilować przeglądarkę z silnikiem Gecko, ale nie instalować Firefoksa czy Seamonkey. Czy da się jakoś wyciągnąć sam silnik z ww. programów?
PS Czy Epiphany ciągnie za sobą całe Gnome, czy wystarczy zainstalować tylko biblioteki GTK?
Przeglądarki Gecko, kompilacja, ale bez Mozilli
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Przeglądarki Gecko, kompilacja, ale bez Mozilli
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.8.1.11) Gecko/20071127 Firefox/2.0.0.11
- Zerror
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.8.1.12) Gecko/20080201 Firefox/2.0.0.12 Sulfur/1.2a1pre
Każdy program posiada zapewne własne, różne od pozostałych preferowane sposoby na kompilację; kod źródłowy gecko/mozilli będziesz miał już zapewne dołączony (tak jak i innych potrzebnych rzeczy), jak nie można łatwo zaleźć instrukcje jak go pobrać z serwerów mozilli.
Napisz dokładniej co chcesz osiągnąć to będzie łatwiej pomóc.
Napisz dokładniej co chcesz osiągnąć to będzie łatwiej pomóc.
Czasami coś napiszę na stef.log
- Stef
- Moderator
- Z nami od: 16 kwietnia 2004, 11:05
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.8.1.11) Gecko/20071127 Firefox/2.0.0.11
Chciałbym zainstalować jakąś przeglądarkę na Gecko, ale tego typu programy wymagają zwykle też zainstalowania Firefoksa lub Seamonkey.
Chciałbym zainstalować taki program nie instalując Firefoksa lub Seamonkey.
Kandydaci do instalacji to: Epiphany, SkipStone, Kazehakase, ewentualnie inne.
System to Linux From Scratch. Chcę uniknąć instalowania tego, co jest mi niepotrzebne.
Chciałbym zainstalować taki program nie instalując Firefoksa lub Seamonkey.
Kandydaci do instalacji to: Epiphany, SkipStone, Kazehakase, ewentualnie inne.
System to Linux From Scratch. Chcę uniknąć instalowania tego, co jest mi niepotrzebne.
- Zerror
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.8.1.12) Gecko/20080201 Firefox/2.0.0.12 Sulfur/1.2a1pre
Najlepiej znajdź paczki budowane statycznie, ew. w ten właśnie sposób skompiluj, wszystko powinno być udostępniane przez SDK danego programu.
Czasami coś napiszę na stef.log
- Stef
- Moderator
- Z nami od: 16 kwietnia 2004, 11:05
• Strona 1 z 1