(PROSZE O SZYBKĄ POMOC ZALEŻY MI NA CZASIE .)
Mam ogromny problem , próbuję zainstalowac u siostry na komputerze ADOBE FLASH PLAYER(oczywiscie używa przeglądarki MOZILLA FIREFOX),
A więc tak zaczelo się od tego że zaaktualizowalam komputer , ( UBUNTU / LINUX ) .
Później , chcialam wlaczyc GRE , poproszono mnie o ZAINSTALOWANIE ADOBE FLASH PLAYER ( chyba PLUGIN )
No i weszlam na te strone sciagnelam plik , i nie wiedzialam co dalej wiec weszlam spowrotem na strone FLASH-a i tam znalazłam INSTRUKCJE instalacji jestem dosyc "zielona" w sprawach różnych instalacji
Tak wiec staneło na tym że uzyskałam taką instrukcje :
Instrukcje instalacji archiwum tar.gz
1. Kliknij łącze pobierania, aby rozpocząć instalację. Pojawi się okno dialogowe umożliwiające określenie położenia, w którym zostanie zapisany plik. ( to zrobiłam )
2. Zapisz plik tar.gz na pulpicie i zaczekaj, aż zostanie w całości pobrany. ( to zrobiłam )
3. Rozpakuj plik. ( to zrobiłam )
4. Skopiuj plik libflashplayer.so do folderu wtyczek swojej przeglądarki. Informacje o położeniu tego folderu uzyskasz u producenta przeglądarki. ( Z tym mam PROBLEM )
5. Aby sprawdzić poprawność instalacji wtyczki w przeglądarce Mozilla, uruchom przeglądarkę, a następnie w jej oknie wybierz kolejno Pomoc > Informacje o wtyczkach.
"Informacje o położeniu tego folderu uzyskasz u producenta przeglądarki."
To znaczy gdzie ? gdzie mam szukac , MIEJSCA POŁOŻENIA FOLDERU ZE WTYCZKAMI DO MOZILLI NA KOMPUTERZE .
Jeszcze raz przypominam UBUNTU NIE WINDOWS . !
Z góry bardzo dziekuje za pomoc
Pozdrawiam AGATA