MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

zamiast z mam y

Inne tematy społeczności związanej z MozillaPL.org

Moderator: Pomocy?!

zamiast z mam y

Postautor: swiezy » 11 lipca 2011, 15:31

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; pl; rv:1.9.2.3) Gecko/20100401 Firefox/3.6.3

dzien dobrz. co mam robic, zamiast litery z wzskakuje mi y
swiezy
 

Odp: zamiast z mam y

Postautor: Mirek » 11 lipca 2011, 15:54

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.2.18) Gecko/20110614 Firefox/3.6.18

Mirek
Moderator
 
Posty: 2151
Z nami od: 09 sierpnia 2007, 20:37

Odp: zamiast z mam y

Postautor: FaNisko » 06 sierpnia 2011, 11:51

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.0; rv:5.0) Gecko/20100101 Firefox/5.0

Tutaj znajdziesz odpowiedź http://www.abckomputera.12com.pl/?p=32
FaNisko
 

Odp: zamiast z mam y

Postautor: Ashiva » 07 października 2012, 11:21

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:15.0) Gecko/20100101 Firefox/15.0.1

Dla systemu Win 7
Start > Panel Sterowania > Region i Język > Klawiatury i Języki > Zmień klawiatury > Usuwasz ta klawiature gdzie jest y na z i z na y nigdy Ci się już nie zmieni :)
Ashiva
 

Odp: zamiast z mam y

Postautor: Grzegorz » 28 września 2013, 11:34

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.2; WOW64; rv:27.0) Gecko/20100101 Firefox/27.0

Wyłącz przełączanie języka i/lub ikłądu klawiatury za pomocą skrótów klawiaturowych.
GnuPG. Podpisuję własne wypowiedzi. | TrueCrypt. Ufam kryptografii, nie państwu. | Tor. Dbam o swoją prywatność. | OTR. Moje rozmowy nie są podsłuchiwane.

Załóż konto lub kup domenę WWW z linka polecającego: http://www.hekko.pl/?ref=34295
Grzegorz
Moderator
 
Posty: 7493
Z nami od: 15 kwietnia 2007, 12:33

Odp: zamiast z mam y

Postautor: GLI » 21 lutego 2015, 20:34

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:35.0) Gecko/20100101 SeaMonkey/2.32.1

Kolejny nekromanta... :roll:

Poza tym, to nie jest pytanie do SeaMonkey, ale do Windowsa. :ugeek:

A dobra - oto rozwiązanie:
Panel sterowania -> Region i język -> zakładka "Klawiatury i języki" -> przycisk "Zmień klawiaturę" -> zakładka "Zaawansowane ustawienia klawiszy" -> zaznaczyć "Między językami" -> przycisk "Zmień sekwencję klawiszy" -> dwa razy wybrać "Nieprzypisane"
Można to powtórzyć dla wszystkich "języków".

8-)
Genuine Lifelike Individual
GLI
 
Posty: 188
Z nami od: 15 maja 2003, 10:38

Odp: zamiast z mam y

Postautor: Garu » 04 lipca 2015, 10:44

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:38.0) Gecko/20100101 Firefox/38.0

Ustawiając w systemie język polski, klawiatura, polski programisty, a usuwając inne, nie ma się ikonki języka w trayu, za to nigdy nie będzie potrzeby wcisnąć razem shift lewy i ctrl lewy. Jak ktoś ma potrzebę wyboru innego języka klawiatury, to przy przypadkowym przestawieniu znaków przypisanych do klawiszy, niech używa jednocześnie shift i ctrl.
Nie liczyłbym na to, że Firefox naprawi system.
Garu
 
Posty: 1107
Z nami od: 31 stycznia 2014, 18:55


Wróć do Inne

Kto jest online

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]

Przejdź do powiązanej strony

Nawigacja:

Stopka: