MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

fonty@pl.wikipedia.org

Dyskusje na temat standardów WWW i zgłoszenia stron niedziałających poprawnie w przeglądarkach z rodziny Mozilli (w tym Mozilla Firefox)

Moderator: Pomocy?!

fonty@pl.wikipedia.org

Postautor: Hikikomori » 21 marca 2006, 08:06

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; en-US; rv:1.8.0.1) Gecko/20060111 Firefox/1.5.0.1

używam angielskiej wersji firefoxa (v. 1.5.0.1) i ostatnio mam pewien problem: nie działają mi polskie fonty w linkach na wikipedii. przykładowo: jeśli klikam w link "Wielkie Pytanie o Życie, Wszechświat i całą resztę", otwiera mi się "Wielkie Pytanie o Å»ycie, WszechÅ›wiat i całą resztÄ™" i musze wpisywać w pasku adresu... co wiąże się z jeszcze jednym problemem, a mianowicie kiedy w pasku adresu wpisuje ą, zamienia mi na ¹. to co prawda wiąże się nie tylko z wikipedią, ale poza wiki roznymi raczej polskich fontow w pasku adresu sie nie używa (z kolei poza wikipedia raczej nie korzystam z polskich wiki)

z gory dzieki ;)
Hikikomori

Postautor: Hikikomori » 21 marca 2006, 08:16

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; en-US; rv:1.8.0.1) Gecko/20060111 Firefox/1.5.0.1

dobra, problem rozwiazany. ktorys ze skryptow w greasemonkey cos psuje. sorry za zasmiecanie forum i requestuje deleta ;p
Hikikomori

Wróć do Standardy WWW i źle działające strony