Witam!
Jestem administratorem/webmasterem serwera starzaki.eu.org. Już raz mi się tutaj dostało za niezgodność z Mozillą (źle wysyłany Content-type - niestety zmieniłem dopiero, jak przypadkiem trafiłem na link do Was), chciałbym więc uniknąć w przyszłości takich problemów.
O ile nowa strona starzaki.eu.org jest w pełni kompatybilna z Mozillą (choć nie do końca zgodna ze standardami), to nie mogę doprowadzić do działania stron błędu. Nie wiem co robię źle - na Internet Explorerze wszystko jest w pożądku, natomiast w Mozilli pojawia się problem - nie jest wyświetlane tło zdefiniowane w dołączonym pliku CSS. Sprawdzałem w W3C i kod CSS jest poprawny.
Proszę o przyjżenie się np. tej stronie: http://starzaki.eu.org/blabla/
Co ciekawe, mozilla ściąga ten obrazek co tam powinien być pod napisem, jednak go nie wyświetla. W czym problem?
P.S. Przepraszam, jeżeli trafiłem na złe forum, ale nie znalazłem niczego lepiej odpowiadającego moim potrzebom
Problem webmastera
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Przeglądarka: -
Wywal background-attachment: fixed;
To ewidentny błąd MSIE. Po pierwsze nie jest fixed (zmniejsz okienko żeby pojawił się scrollbar, tło przewija się tak jak reszta), a po drugi pozycja którą podałeś powinna znajdować się na w pionie na środku, w poziomie maksymalnie po lewej (gdy zmiejszysz odpowiednio okienko mozilli, widać fragment rysunku właśnie w tym miejscu).
To ewidentny błąd MSIE. Po pierwsze nie jest fixed (zmniejsz okienko żeby pojawił się scrollbar, tło przewija się tak jak reszta), a po drugi pozycja którą podałeś powinna znajdować się na w pionie na środku, w poziomie maksymalnie po lewej (gdy zmiejszysz odpowiednio okienko mozilli, widać fragment rysunku właśnie w tym miejscu).
- prefiks
- Z nami od: 30 grudnia 2002, 01:45
• Strona 1 z 1
Wróć do Standardy WWW i źle działające strony