MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

[FF DEV]standaryzacja i rozwój internetu

Dyskusje na temat standardów WWW i zgłoszenia stron niedziałających poprawnie w przeglądarkach z rodziny Mozilli (w tym Mozilla Firefox)

Moderator: Pomocy?!

[FF DEV]standaryzacja i rozwój internetu

Postautor: emac » 04 czerwca 2007, 12:43

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.4) Gecko/20070515 MS Paint

witam wszystkich

jako że jestem ogromnym zwolennikiem ff postanowilem zaczac ten temat na tym forum a nie na ms ie :)

temat jest bardziej pod DEV niz problem techniczny ale moze ktos rowniez mysli w podobny sposob jak ja i cos podpowie.

na dana chwile coraz popularniejszy jest ajax, xml etc.
jak wiadomo dzisiejsze przegladrki ( ff takze ) nie sa przygotowane na te technologie.
czy ma ktos pomysl, gdzie sie zwrocic i jak to zrobic zeby np. ajax`a ustanaryzowac na tyle zeby np, FF go "rozpoznał" i korzystal z niego w calosci ?
chociazby glupi przycisk wstecz zeby zaskoczyl.

pozdrawiam i jestem ciekawy czy bedzie jakis odzew

pozdrawiam
emac
emac

Re: [FF DEV]standaryzacja i rozwój internetu

Postautor: athantor » 05 czerwca 2007, 10:47

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl; rv:1.8.1.4) Gecko/20070515 Firefox/2.0.0.4

emac pisze:witam wszystkich
na dana chwile coraz popularniejszy jest ajax, xml etc.
jak wiadomo dzisiejsze przegladrki ( ff takze ) nie sa przygotowane na te technologie.

Kto Cię tak brzydko okłamał?

emac pisze:czy ma ktos pomysl, gdzie sie zwrocic i jak to zrobic zeby np. ajax`a ustanaryzowac na tyle zeby np, FF go "rozpoznał" i korzystal z niego w calosci ?

Przeca rozpoznaje!
Klyk, Klyk²

emac pisze:chociazby glupi przycisk wstecz zeby zaskoczyl.

W jaki sposób zaskoczył? Np. w taki, że naciskając go, zadziała jako „naprzód”? ;-)

Klyk

emac pisze:pozdrawiam i jestem ciekawy czy bedzie jakis odzew

Nic nie ma — cisza. :-(
Obrazek Obrazek
athantor

Z nami od: 24 grudnia 2002, 15:22

Wróć do Standardy WWW i źle działające strony