MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

APOD

Dyskusje na temat standardów WWW i zgłoszenia stron niedziałających poprawnie w przeglądarkach z rodziny Mozilli (w tym Mozilla Firefox)

Moderator: Pomocy?!

APOD

Postautor: Nerf » 27 maja 2003, 13:54

Przeglądarka: -

Astronomiczne Zdjęcie Dnia - dlaczego nie wyświetla się pomniejszony obrazek tego zdjęcia? Widać jedynie ramkę 24x24 px Wydaje się być on dobrze wstawiony, jeśli się zajrzy do źródła. CSS chyba nie jest użyte na stronie. Przepuściłem ją przez Validator (co prawda ustawiłem mu doctype i kodowanie), a ten wywalił następujący komunikat:
Validator pisze:This Page Tentatively Validates As HTML 4.01 Transitional (Tentatively Valid)!

Co to właściwie oznacza?

Screenshot jest tutaj.

Mam Mozillę 1.4b
Ostatnio zmieniony 27 maja 2003, 15:19 przez Nerf, łącznie zmieniany 1 raz
I believe that all government is evil, and that trying to improve it is largely a waste of time.
H.L. Mencken
Nerf

Z nami od: 14 stycznia 2003, 22:25

Postautor: Nerf » 27 maja 2003, 13:57

Chyba już wiem, co oznacza Tentatively Valid - strona byłaby valid, gdyby nie to, że nie ma doctype'a.
I believe that all government is evil, and that trying to improve it is largely a waste of time.
H.L. Mencken
Nerf

Postautor: marcoos » 27 maja 2003, 14:52

WFM.
marcoos
Moderator

Z nami od: 12 października 2002, 10:25

Postautor: Ludwik » 27 maja 2003, 15:20

Działa, może były jakieś problemy techniczne. Jeśli nadal ci nie dziąła może odśwież z pominięciem cache (i sprawdź czy nie blokujesz serwera na którym jest zdjęcie?)...
Ludwik
Moderator

Z nami od: 10 marca 2003, 10:05

Postautor: Nerf » 27 maja 2003, 15:26

To nie działa mi co najmniej tydzień i nadal nie działa. Ciekawostka: w Konquerorze i Galeonie (???) działa poprawnie. A po zrobieniu Shift + reload nadal to samo :( W jaki sposób miałbym blokować serwer?
H.L. Mencken
Nerf

Postautor: marcoos » 27 maja 2003, 16:13

Nerf pisze:To nie działa mi co najmniej tydzień i nadal nie działa. Ciekawostka: w Konquerorze i Galeonie (???) działa poprawnie.

Ponieważ Galeon to Mozilla z innym GUI, więc z pewnością jeśli coś jest źle, to z twoimi ustawieniami Mozilli. Sprawdź, czy nie blokujesz obrazków z tego serwera...

Edit > Preferences > Privacy & Security > Images > Manage Image Permissions

(sorry, że po angielsku, ale używam ciągle nightlies, powinieneś się jednak połapać ;))
marcoos
Moderator

Z nami od: 12 października 2002, 10:25

Postautor: Nerf » 27 maja 2003, 17:47

Chciałem wam napisać, że wszystko jest dobrze, ale sprawdziłem i faktycznie coś jest nie tak tzn. obrazki są zablokowane. Ale kto to ustawił i jak, to nie mam pojęcia.... W każdym razie przepraszam za zamieszanie.
H.L. Mencken
Nerf

Wróć do Standardy WWW i źle działające strony