MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Obrazki w "Kancelarii Millera"

Dyskusje na temat standardów WWW i zgłoszenia stron niedziałających poprawnie w przeglądarkach z rodziny Mozilli (w tym Mozilla Firefox)

Moderator: Pomocy?!

Obrazki w "Kancelarii Millera"

Postautor: Yano » 05 stycznia 2004, 13:30

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.6b) Gecko/20031228 Firebird/0.7+

Dreptając po linkach ze strony OpenOffice'a trafiłem tu. Proponuję wejść na tę stronę i przyjrzeć się zdjęciu po prawej stronie, które ładuje się podejrzanie długo, nawet na firmowych 2MBit/s. Po krótkiej analizie dowiadujemy się, że:
Kod: Zaznacz cały
Location: http://www.kprm.gov.pl/english/_i/imgstart/031217.jpeg
Size of file: 905.51 KB (927247 bytes)

Czy umieszczanie prawie 1 megabajtowego zdjęcia na stronie to nie przegięcie? :evil:

Jeszcze jedno. Strona jest po angielsku, premier to w tłumaczeniu "prime minister". A tam czytamy:
Premier Leszek Miller met with the US Trade Secretary Donald Evans

Today Premier Leszek Miller met with the US Trade Secretary Donald Evans, who is visiting Polandour country.

podkreślenia moje
Nic nie powiem. Ręce i oczy opadają :(...
Yano

Z nami od: 17 grudnia 2002, 10:32

Postautor: Gandalf » 05 stycznia 2004, 14:08

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.6b) Gecko/20031226 Firebird/0.7+

http://www.kprm.gov.pl/english/kontakt.html ... Chcialem sie z nimi skontaktowac.
I dam rade, ale nie sadze aby jakis foreginer sie ucieszyl ...
Gandalf

Z nami od: 29 czerwca 2002, 04:37

Postautor: Yano » 05 stycznia 2004, 14:27

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.6b) Gecko/20031228 Firebird/0.7+

Jeszcze w kwestii tłumaczenia, choć to trochę [OT] to jednak sobie pozwolę.
Strona multimediów:
How to install Desktop Wallpapers:
...
2. Select Wallpaper will appear in new open of the browse.

podkreślenie moje
Ja tam anglistą nie jestem, ale w tym zdaniu mi coś wybitnie nie gra... :-?
Yano

Z nami od: 17 grudnia 2002, 10:32

Postautor: marcoos@school » 05 stycznia 2004, 15:19

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.0; U) Opera 7.23 [pl]

Słowo "premier" po angielsku też jest ok jako nieoficjalne określenie tej funkcji. (Po polsku "premier" to też nieoficjalne określenie, bo oficjalne jest Prezes Rady Ministrów).
marcoos@school

Postautor: Trez » 05 stycznia 2004, 19:25

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.7a) Gecko/20040102 Firebird/0.7+ (nilson)

coprawda zdjęcie jużpoprawili, teraz ma: 28.22 KB (28902 bytes) będąc dokładnym, ale co do tłumaczenia to jezdem zachwycony i tak się zastanawiam, oni im za to płacą, czy może w ramach wspierania rządu, tak chrytatywnie?
ale i tak nie jest źle, jak kiedyś wszedłem na jakąś około żądowo-partyjną stronke, to tam tak wszystko latało, przewijało się i skakało, że o mało co a oczopląsu bym dostał, a ta stronka jest niezla, nie zaglądałem do kodu, ale podoba mi się, lubie proste i nieprzeładowane stronki a tłumacza cza by żeszczelić zestanowiska, aaaa i czy mi sie wydaje, czy wersja polska jest diametralnie różna od tej in inglisz? to niepowino tak być, fkońcu czy ingliszspikingmen jest inny od polskojęzykowca?? fstyd i hańba z tym językozmieniaczem (translatatorem)
LIVE-EVIL
Trez

Z nami od: 07 sierpnia 2003, 12:02

Wróć do Standardy WWW i źle działające strony